Latvijas skolēni pasaules informātikas olimpiādē izcīna zelta un bronzas medaļas • IR.lv

Latvijas skolēni pasaules informātikas olimpiādē izcīna zelta un bronzas medaļas

14
Zelta medaļu pasaules informātikas olimpiādē izcīnījis Rīgas 89.vidusskolas skolnieks Aleksejs Zajakins. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Sacensībās piedalījās 327 dalībnieki no 85 valstīm

Kazahstānas pilsētā Almati notikušajā 27.pasaules informātikas olimpiādē trīs skolēni no Latvijas izcīnījuši vienu zelta un divas bronzas medaļas, liecina starptautiskās informātikas olimpiādes mājaslapā publicētā informācija.

Saskaņā ar olimpiādes mājaslapā esošo informāciju zelta medaļu izcīnījis Rīgas 89.vidusskolas skolnieks Aleksejs Zajakins, bet bronzas godalgas ieguvuši Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki Aleksejs Popovs un Kristaps Čivkulis, ziņo LETA.

Iepriekšējās olimpiādēs Zajakins jau bija ieguvis divas sudraba medaļas, Popovs – divas bronzas medaļas, bet Čivkulis sudraba.

Tāpat olimpiādē piedalījās Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieks Jānis Pretkalniņš, bet komandu vadīja Rihards un Mārtiņš Opmaņi.

Latvijas komanda Rīgā ielidos svētdien, 2.augustā.

Sacensībās piedalījās 327 dalībnieki no 85 valstīm.

Pasaules informātikas olimpiādes notiek kopš 1989.gada, bet Latvija tajās debitēja 1992.gadā, 23 gadu laikā izcīnot 65 godalgas, no tām piecas zelta, 23 sudraba un 37 bronzas.

1997.gadā Dienvidāfrikas Republikā otro absolūti labāko rezultātu un Latvijai pirmo zelta medaļu izcīnīja Jānis Sermuliņš, panākumu atkārtojot arī pēc diviem gadiem Turcijā. 2002.gadā no Dienvidkorejas zeltu pārveda jau divi jaunie Latvijas programmētāji – Aleksandrs Belovs un Andrejs Ivanovs, savukārt iepriekšējo zelta medaļu 2011.gadā Taizemē izcīnīja Eduards Kaļiņičenko

 

Komentāri (14)

J.Biotops 31.07.2015. 13.19

Apsveicami.

Un cita starpā vēl viens iemesls pārskatīt LOK, tās atvasinājumu un visa pārējā „lielā sporta” barošanas lietderību. Tad atliktu nauda ne tikai skolēnu prēmijām, bet arī prēmējamo sagatavošanai. Bet sirdsgudrai tautai tuvāk ir šļūkšana pa reni Siguldā un gumijgabala dzenāšana pa ledu.

+14
-3
Atbildēt

4

    lno > J.Biotops 01.08.2015. 07.39

    J.Biotops. Sen jau pie ekstrēmistiem?:)

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > J.Biotops 31.07.2015. 20.47

    Katrai lietai sava vieta. Kaut kā nenāk prātā neviena tauta, kurai patiktos diži vērot, kā daži ļauži kustina smadzenes. Protams ir savs šaurāks fanu pulciņš šaham, bet tas jau starptautisks un, ak mī un žē, taču skaitās sports. Tas gan neizslēdz valsts finansejuma saprātīgāku dalījumu nozarēm. Sports tā kā vairāk PR pasākums, bet ko ta šamējie reklamēs, ja prece tāda pastulba paliksies?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 01.08.2015. 07.59

    Ino > Joprojām pie liberastiem turos, no Sorosa barojos, tautu pārdodu vairumā un mazumā

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 31.07.2015. 21.40

    Alutiņ, tiešām katrai lietai sava vieta. Nodalu lielo sportu, no kā pārtiek paši sportisti, brigādes ap viņiem, resnīgi funkcionāri un sporta žurkālisti, no tā, kas nepieciešams bērnu un pieaugušo veselībai un sirdspriekam.

    Pirmajam jāpārtiek no saviem ienākumiem un jābūt droši atvienotam un visu veidu sabiedriskās naudas. Profesionāļi pēc definīcijas dzīvo no tā, ko nopelna savā profesijā – no skatītāju naudas, reklāmas, privātiem ziedojumiem un tamlīdzīgi. Ja nespēj – drošs rādītājs, ka tāda nodarbe nav sabiedriski nepieciešama.

    Diemžēl šajā sistēmā toni nosaka liekēži – sporta funkcionāri ar tādas pat preses atbalstu. Pasakas par valsts prestiža celšanu domājošā sabiedrībā rada vēlmi salīdzināt. Piemēram, ar Keniju, kuras skrējēji nenoliedzami izcili – vai Latvija grib sev tādu pašu reputāciju un starptautisko atpazīstamību, kā tai, vai Marokai, Jamaikai…?

    Kaut kā prātā nav neviena tauta, kura labi dzīvotu bez tiem, kas „kustina smadzenes”, no šļūkšanas pa reni un bļaušanas tribīnē.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

ierados 31.07.2015. 12.49

Pozitīvi!

+7
-1
Atbildēt

0

Profesors 31.07.2015. 12.42

Cerams, ka prēmijas būs lielākas, ne kā tiem, kas medaļas pelna ar muskuļiem.

+7
-2
Atbildēt

1

    ierados > Profesors 31.07.2015. 12.51

    Kur mūsu miljonāri, kuri nevar nodibunāt nekādu prēmiju fondu Latvijas talantiem. Alus strēbēju izklaidēm gan pietiek.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu