Par telefonsarunu noklausīšanos lūdz sākt kriminālvajāšanu pret 11 Rīgas lidostas darbiniekiem • IR.lv

Par telefonsarunu noklausīšanos lūdz sākt kriminālvajāšanu pret 11 Rīgas lidostas darbiniekiem

25
Foto: Jana Kudrjavceva, F64

Aizdomās turētajām personām drošības līdzeklis nav piemērots

Drošības policija (DP) trešdien lūgusi Rīgas rajona prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret 11 pašreizējām un bijušajām starptautiskās lidostas “Rīga” amatpersonām un darbiniekiem saistībā ar nesankcionētu telefonsarunu noklausīšanos lidostā, aģentūru LETA informēja DP.

Kriminālprocess bija sākts 2013.gada 14.decembrī. Izvērtējot iegūtās liecības, ekspertīžu rezultātus, kā arī kriminālprocesa materiālus kopumā, izmeklētājs uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai sāktu kriminālvajāšanu pret trim personām par personas korespondences noslēpuma tīšu pārkāpšanu, četrām personām par nolaidību un vēl četrām personām par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Kriminālprocesā par cietušajiem atzītas 13 fiziskas personas. Ņemot vērā, ka lieta jau nodota prokuratūrai, DP nekomentēja, kāda bijusi motivācija nesankcionēti noklausīties personas. Tāpat DP neatklāja, kādas profesijas pārstāv cietušie.

Nevienai no 11 aizdomās turētajām personām drošības līdzeklis nav piemērots.

Sabiedrība par iespējamiem pārkāpumiem lidostā “Rīga” tika informēta 2013.gada 14.decembrī, kad medijiem tika izplatīts paziņojums par lidostas vadības rīcībā nonākušo informāciju, ka, lidostas valdei nezinot, ir veikta vairāku lidostas darbinieku nesankcionēta un prettiesiska telefona sarunu noklausīšanās un ierakstīšana.

Šajā lietā aizdomās turētie ir bijušie Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāji Arnis Luhse un Aldis Mūrnieks. Portāls “Pietiek.com” iepriekš vēstīja, ka aizdomās turētā statuss oficiāli bija noteikts arī bijušajiem valdes locekļiem Andim Damlicam, Agrim Balodim un Artai Duntavai.

Saistībā ar šo lietu no amata bija atstādināts arī lidostas Drošības departamenta priekšnieks Raimonds Lazdiņš un divi viņa padotie – lidostas Drošības departamenta darbinieks Andrejs Savko un Ints Rubezis. Raidījums “LNT Ziņas” šopavasar ziņoja, ka Lazdiņš, Robezis un Savko darbā ir atjaunoti. Lazdiņš un Savko atjaunoti darbā ar Augstākās tiesas (AT) nolēmumiem, kas stājušies spēkā šogad aprīlī, bet Rubezis amatā bija jāatjauno jau pērn, jo tā oktobrī bija lēmusi Rīgas apgabaltiesa.

Aizdomās par iespējamo dalību noklausīšanās lietā atlaistie lidostas Drošības dienesta darbinieki jau uzreiz pēc atlaišanas sāka tiesāties par savu atjaunošanu darbā.

Lidostā “Rīga” raidījumam rakstiski apliecināts, ka tiešām visi trīs darbinieki ir atjaunoti amatā. Tobrīd viens no viņiem atradās atvaļinājumā, bet diviem darbiniekiem bija noteikta dīkstāve. Ar visiem darbiniekiem joprojām norit tiesvedības, uzsvēra lidostā. Tur neatklāja, vai visi atjaunoti iepriekšējos amatos un kopš kura laika, norādot, ka “minētā informācija ir komercnoslēpums”.

 

Komentāri (25)

Bet 26.07.2015. 14.24

Lazdiņam un Co Latvijā kā izrādās visas durvis vaļā! spiego un noklausies un galvenais ieraksti, ko tik vēlies.

Ak, šis bēdīgi slavenais Kalvīša kabats uzticamais suns- Lazdiņš un kļuvuši par komercnoslēpumiem! komerciālie veči.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu