„Normandijas četrinieks” aicina ātrāk izvest bruņojumu no Donbasa • IR.lv

„Normandijas četrinieks” aicina ātrāk izvest bruņojumu no Donbasa

15
Krievijas "humānās palīdzības" kārtējais konvojs 23.jūlijā iebrauca Donbasā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Sarunās uzsvērts vienota datuma nozīmīgums rudenī paredzētajām vietējām vēlēšanām Ukrainā

Francijas, Vācijas, Krievijas un Ukrainas līderi ceturtdien telefonsarunā apsprieduši krīzi Ukrainas austrumos, visiem aicinot pilnā mērā īstenot februārī Minskā panākto vienošanos par pamieru, paziņojis Francijas prezidenta birojs.

Līderi bija vienisprātis par Minskas vienošanās īstenošanas svarīgumu, tai skaitā smago ieroču atvilkšanu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju pielaišanu pamiera novērošanai.

Līderi arī “apsveica pušu vēlmi 28.jūlijā apspriest vietējās vēlēšanas (Ukrainā) un režīma decentralizāciju”, paziņoja Francijas prezidenta birojs. Biroja paziņojumā norādīts, ka sarunā uzsvērts vienota datuma nozīmīgums rudenī paredzētajām vietējām vēlēšanām Ukrainā, tai skaitā dažos Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Norādīts, ka šīm vēlēšanām jānotiek pēc EDSO standartiem, Ukrainas likumdošanas un ievērojot dažu Donbasa teritoriju īpašo statusu.

„Normandijas četrinieks” arī apsveica panākto vienošanos otrdien, 21.jūlijā, par humānās palīdzības sniegšanu visvairāk cietušajiem Austrumukrainas iedzīvotājiem, tai skaitā arī nodrošinot ūdensapgādi.

Tai pašā laikā Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādījis, ka Ukrainas varas pārstāvjiem nepieciešams sākt tiešu dialogu un saskaņot ar Doņeckas un Luhanskas nelikumīgajām pārvaldēm šo teritoriju īpašā statusa izveidošanu, kā arī iedarbināt likumu par amnestiju, ziņo Ukrainas aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Kremļa paziņojumu pēc „Normandijas četrinieka” sarunām.

Kremlis arī par „labas gribas žestu” nosaucis separātistu kaujinieku iziešanu no Širokino un aicinājis šo apdzīvoto vietu atstāt arī Ukrainas armijai. „Šajā sakarā atzīmēta nepieciešamība izvest Ukrainas karavīrus no Širokino ciema – kā to iepriekš kā labas gribas žestu izdarīja kaujinieki,” teikts Krievijas prezidenta preses dienesta paziņojumā.

Pēc „Normandijas četrinieka” sarunām Vācijas valdības pārstāvja vietniece Kristiane Vitca informēja, ka Ukraina un prokrieviskie separātisti vienojušies izveidot 30 kilometru demilitarizētu zonu, no kuras tiks atvilkta smagā bruņutehnika – tanki un artilērija.

 

Komentāri (15)

otra puse 24.07.2015. 12.52

Interesanti tikai, kāpēc Rietumu dakteri atsakās ārstēt šo pacientu. Ne tikai atsakās, bet pat daļēji piekrīt viņa murgiem.

+2
0
Atbildēt

0

traductrice 24.07.2015. 12.12

Normandijas četrinieka 1/4daļa vēršas pie sevis ar prasību izvest bruņojumu un pati arī ignorē šo prasību. Medicīniski to laikam sauc par personības dalīšanos jeb šizofrēniju.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu