Polija un Nīderlande grib veidot TV kanālu krievu valodā • IR.lv

Polija un Nīderlande grib veidot TV kanālu krievu valodā

29
Polijas ārlietu ministrs Gžegožs Shetina (pa labi) un Nīderlandes ārlietu resora vadītājs Berts Kunders preses konferencē. Foto: EPA/LETA

Tas būs domāts, lai vērstos pret Krievijas propagandu

Polija un Nīderlande kopīgi iniciējušas krievvalodīga TV kanāla izveidi, lai vērstos pret Krievijas propagandu. Par to Briselē pirms Eiropas Savienības Padomes sēdes paziņojis Polijas ārlietu ministrs Gžegožs Shetina.

“Kopā ar Nīderlandes ārlietu ministru Bertu Kunderu plānojam iepazīstināt ar krievvalodīga telekanāla izveides jautājumu,” teica Polijas ministrs.

Viņš teica, ka jau šogad septembrī Varšavā abas iniciatorvalstis iecerējušas sarīkot pasākuma donoru konferenci. “Pagaidām tā ir Polijas un Nīderlandes iniciatīva, taču gribētos, lai tai pievienotos arī citas valstis,” teica Shetina.

Šā projekta mērķis, kā paskaidroja Polijas ārlietu ministrs, ir lai vārda brīvība, patiesa informācija sasniegtu Krievijas iedzīvotājus un krievvalodīgo mazākumu Austrumeiropas valstīs.

“Runa ir par jaunu projektu, kas būs informācijas avots, brīvs no propagandas, jau esošiem medijiem Austrumeiropā,” teica Shetina.

Viņaprāt, šāds informācijas kanāls spēs pelnīt jau nākamajā gadā, tomēr tam sākotnēji būs nepieciešams donoru finansējums, tāpēc tiks sarīkotas šādas donoru konferences gan Varšavā, gan Hāgā. “Patlaban nepieciešams pārliecināt citas Eiropas Savienības dalībvalstis par šāda kanāla nepieciešamību,” teica ministrs.

Pētījums, kas tika veikts pēc vairāku ES dalībvalstu pasūtījuma, nerekomendē ieguldīt līdzekļus jauna un lielu budžetu paģēroša TV kanāla krievu valodā izveidē, lai gan iepriekš vairākas valstis, tai skaitā arī Baltijas valstis, aktīvi lobēja šo ideju.

 

Komentāri (29)

haralds 20.07.2015. 19.42

un kas to kanālu patērēs? nelielā sakarīgo krievu daļa taču pieprot inosrāņu valodas.

+3
-2
Atbildēt

1

    latvijas_valsts > haralds 20.07.2015. 20.20

    Jums neviens nevēlas veidot kanālu par Eiropas naudu, jo jūs tāpat asimilējaties angļos, vāciešos un skandināvos.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

latvijas_valsts 20.07.2015. 20.19

Latviešiem naudu uzticēt eiropieši nevēlas. Zina, kā latvieši izzaga integrācijas naudu: miljoni ir notērēti, bet rezultāts ir nulle.

+1
-1
Atbildēt

1

J.Biotops 20.07.2015. 18.42

Krieviski? Kam?

Patiesiem krieviem tas nelīdzēs, Eiropas sociāldemokrāti, zaļie un citi progresīvie kanālu lamās par fašistisku, visu nāciju patrioti – par liberastiem.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu