EDSO satrauc Krievijas pieņemtais likums informācijas ierobežošanai • IR.lv

EDSO satrauc Krievijas pieņemtais likums informācijas ierobežošanai

17
Krievijas prezidents Vladimirs Putins jaunatnes forumā Kņazmā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Putina parakstītie likumgrozījumi ir skaidri draudi informācijas brīvībai

EDSO pārstāvi mediju brīvības jautājumos Dunju Mijatoviču satrauc Krievijas prezidenta Vladimira Putina otrdien parakstītais tā saucamais „aizmirstības likums”, kas var novest pie privātpersonu lietotā satura ierobežošanas, ziņo Dw.de.

14.jūlijā Putins parakstīja tā saucamo „aizmirstības likumu” jeb likuma „Par informāciju, informācijas tehnoloģijām un informācijas aizsardzību” grozījumus, kā arī grozījumus Krievijas Civilprocesa kodeksā, kas paredz, ka pārlūkprogrammu operatoriem būs jādzēš atsauces uz „neuzticamu”, „izplatītu, pārkāpjot likumu”, vai neaktuālu informāciju par pilsoņiem, ja to viņi pieprasīs.

Šie grozījumi stāsies spēkā 2016.gada 1.janvārī.

Mijatoviča uzsver, ka šiem likumgrozījumiem ir „liels potenciāls, lai negatīvi ietekmētu brīvas informācijas plūsmu interneta tīklā, kaitētu interneta universālismam un novestu pie privātpersonu lietotā satura izmantošanas ierobežošanas”.

Otrdien publiskotajā Mijatovičas paziņojumā viņa norāda, ka prasības likvidēt piekļuvi tiešsaistes informācijai, kas formulētas vispārīgi un izplūdušos terminos, ir skaidri draudi informācijas brīvībai. Viņasprāt, lai aizsargātu personas datus, Krievijas likumdošanā ir pietiekami daudz citu iespēju.

 

Komentāri (17)

Fikseris 15.07.2015. 16.38

Par vēlu būt satrauktiem. Satrauktiem vajadzēja būt pirms 15 gadiem, kad, nokļuvis pie varas, par pirmo savu darbu putļers izvēlējās iznīcināt neatkarīgo NTV TV kanālu. Un satrauktiem pirmkārt vajadzēja būt krieviem, nevis edso. Viss pārējais kopš tā brīža ir likumsakarība.

+1
0
Atbildēt

0

jupis 15.07.2015. 10.43

Pašmāju tikumības sargiem un sabiedrisko PL sakārtotājiem būs gan skaudība, gan iedvesma. Piemēram, pēdējo saeimas vēlēšanu rezultāti, informācija par balsu pirkšanu un junkuru jocīgo uzvešanos vairs jau nav aktuāli, varbūt var izdzēst?

Solvitai un klaunam kaimiņam-žirinovskim kārdinājums…

+1
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 15.07.2015. 08.31

a kaa citaadi melus vien lai publiski paustu? boļševiku laikos pravda un vremja bija informaacijas liideri , krievi grib atgriezties pie vecajiem laikiem.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu