Grieķijas bankas paliks slēgtas līdz pirmdienai • IR.lv

Grieķijas bankas paliks slēgtas līdz pirmdienai

18
Grieķu pensionārs Giorgoss Hatzifotiadis sēž pie bankas un raud, uzzinājis, ka atļauts izņemt tikai 120 eiro no pensijas. Foto: AFP/LETA

Lagarda atbalsta Grieķijas parādu pārstrukturēšanu

Grieķijas bankas paliks slēgtas līdz pirmdienai, trešdienas vakarā paziņojusi Grieķijas Finanšu ministrija.

Līdz pirmdienai tiks saglabāti līdzšinējie skaidras naudas izņemšanas ierobežojumi – 60 eiro dienā, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds avots ministrijā. Grieķijā bankas ir slēgtas kopš 28.jūnija, ziņo LETA/AFP.

Bankas tika slēgtas, lai pasargātu valsts finanšu sistēmu un ekonomiku pēc Grieķijas premjerministra Alekša Cipra paziņojuma par referenduma rīkošanu un Eirogrupas lēmuma nepagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Savukārt Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda trešdien paziņojusi, ka jaunā programma Grieķijas ekonomikas atbalstīšanai prasīs kreditoriem pārstrukturēt Grieķijas parādus.

Viņa sacīja, ka papildu reformām, kas Grieķijai jāveic, būs nepieciešama arī parādu pārstrukturēšana. “Grieķija atrodas akūtā krīzes situācijā, kas ir jārisina,” uzsvēra Lagarda.

Neskatoties uz Grieķijas nespēju 30.jūnijā samaksāt SVF kārtējo parāda maksājumu, Lagarda sacīja, ka SVF ir apņēmības pilns palīdzēt atrast risinājumu.

Ziņojumā pagājušajā nedēļā SVF norādīja, ka Grieķijai nepieciešami vēl vismaz 50 miljardi eiro, tai skaitā vēl 36 miljardi eiro no Eiropas Savienības (ES) aizdevējiem, lai stabilizētu tās finanses.

SVF arī pavēstīja, ka kreditoriem būtu jādubulto pašreizējo oficiālo aizdevumu atmaksas termiņš no 20 gadiem uz 40 gadiem.

Jau vēstīts, ka Grieķi svētdien referendumā noraidīja starptautisko kreditoru prasības apmaiņā pret palīdzības saņemšanu, bet Atēnas kopš tā laika ir oficiāli lūgušas jaunu aizdevumu, lai izvairītos no eirozonas pamešanas.

Grieķijai tagad līdz ceturtdienai jāiesniedz eirozonas līderiem konkrēts reformu plāns, un tiek ziņots, ka jaunie pasākumi būs vērsti uz nodokļu un pensiju reformēšanu.

 

Komentāri (18)

Viedoklis_lv 09.07.2015. 12.17

Pieprasu referendumu Latvijā, ja mūsu bāleliņi taisās (aiz)dot manu nodokļa maksātāja naudu grieķu kreisajiem notralināšanai!

+6
0
Atbildēt

2

    Krix > Viedoklis_lv 09.07.2015. 12.54

    Ar maisu pagaidi :), no referendumiem taču LV vairās kā velns no krusta – tiek dotas tiesības veinu reizi 4 gados ievēlēt ļautiņus, kuriem pēc tam nav ne mazākie šķēršļi un saistības pret vēlētājiem apmest kažoku kaut reizes 10….

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > Viedoklis_lv 09.07.2015. 15.05

    Vienotība ir panākusi, ka Latvijā tautas ierosināti referendumi ir gandrīz neiespējami.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

lno 09.07.2015. 11.30

Nepiedaloties “Vienotībai” un ZZS, Saeimai nepietiek kvoruma, lai lūgtu valdībai skaidrojumu bēgļu jautājumā

Rīga, 9.jūl., LETA. Saeimas ārkārtas sesijas sēdē deputāti ceturtdien kvoruma trūkuma dēļ līdz galam neizskatīja opozīcijas partiju un nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) iesniegto lēmumprojektu uzdot Ministru kabinetam sniegt skaidrojumus bēgļu jautājumu.

_________________________

Latvieši ir paklausgi internacionlisti, viņiem rupjmaizīte sprūst kaklā, ja grieķu pensionārs nesaņems vismaz 700 EUR, un un nebūs skopi dalīties savā mazumiņā ar nelaimīgajiem Āfrikas bēgļiem, kuri no laivām izmet kristiešus. Vienotībā mūsu spēks un saprāts:):):)

+3
-1
Atbildēt

2

    v_rostins > lno 09.07.2015. 14.32

    lno

    nelaimīgajiem Āfrikas bēgļiem, kuri no laivām izmet kristiešus. Vienotībā mūsu spēks un saprāts:):):)

    ————

    Kāpēc no laivas met āra Saskaņu? Vienotība & Saskaņa. Manus manum lavat

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Krix > lno 09.07.2015. 11.45

    To, ka latvieši ir paklausīgi un lieli tautu draugi (tikai savējās nez kāpēc nē) ļoti labi varēja redzēt jau pagājušā gadsimta 60-80 gados, laiki bija citi, valsts bija cita, bet “tikumiņi” nemainās – ko ta mēs, mēs jau neko un atliek vien “paklausīt”….EK arī izskatās, ka mācās cītīgi no PSKP CK, kā savienības jāvada !

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

Bet 09.07.2015. 08.29

Cerams, ka vismaz tā liks grieķu izšķērdētājiem padomāt, ka valstī ir jāmaksā nodokļi ,un katras valsts iedzīvotāji dzīvo ar to, ko paši nopelnījuši.

Visi gribam labi dzīvot,. ne tikai grieķi. Latvijā tauta savilka jostas-izskatās gan, ka daudz neko neesam mācījušies no krīzes, bet ceru, ka grieķi pierādīs, ka dzīvot uz citu valstu nodokļu maksātāju rēkina- komforts ir tikai uz īsu laiku.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu