Par jauno AM valsts sekretāru ieceļ Jāni Garisonu • IR.lv

Par jauno AM valsts sekretāru ieceļ Jāni Garisonu

30
Jānis Garisons. Foto: Edijs Pālens, LETA

Līdzšinējais AM valsts sekretārs Jānis Sārts vadīs NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centru

Valdība par jauno Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāru iecēla valsts sekretāra vietnieku Jāni Garisonu, ziņio LETA.

Savukārt līdzšinējo AM valsts sekretāru Jāni Sārtu valdība iecēla NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktora amatā.

Vēl valdība lēma no amata atbrīvot līdzšinējo NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Kārkliņu, jo viņš plānojot turpināt diplomātisko karjeru.

NATO izcilības centrs Latvijā darbojas kopš 2014.gada 1.oktobra, un toreiz par centra direktoru ar valdības rīkojumu tika iecelts Kārkliņš. Iecerēts, ka Kārkliņš no 1.septembra sāks pildīt Latvijas vēstnieka ANO Ženēvā pienākumus, līdz ar to NATO izcilības centra direktora amats būs vakants. Direktora amatam ir izvirzīts Sārts, kura “profesionālā pieredze, kvalifikācija, zināšanas un izglītība ir atbilstoša šāda amata pildīšanai”, norāda AM.

Sārts AM valsts sekretāra amatā apstiprināts 2008.gada 4.novembrī. Civildienesta attiecības ar Sārtu tiks izbeigtas 2015.gada 3.augustā, pamatojoties uz savstarpēju vienošanos, un AM valsts sekretāra amats kļūs vakants, teikts AM sagatavotā rīkojuma projekta anotācijā.

AM valsts sekretāra amatā rosināja apstiprināt Garisonu, uzsverot, ka viņam ir “ilggadēja dažādu līmeņu vadītāja darba pieredze Ārlietu un Aizsardzības ministrijā, kā arī attīstības redzējums, kas veidojies, darbojoties valsts pārvaldē dažādos amatos”. Viņa profesionālās kvalitātes, zināšanas un pieredze valsts pārvaldē vadošā amatā atbilst AM valsts sekretāra amata aprakstā izvirzītajām prasībām un nodrošinās efektīvu civildienesta uzdevumu izpildi AM kompetencē esošajos jautājumos, uzskata ministrijā.

 

Komentāri (30)

Bet 07.07.2015. 14.48

Atbilstošs uzvārds, un ne tikai – Aizsardzības ministrijā. Cerams, ka jauns cilvēks arī centīsies strādāt kā piedienas Eiropā. Labi paraugi jau priekšā: DP jaunais priekšnieks, FP jaunais priekšnieks- par kuriem var priecāties bez gala, jo viņi patiesi strādā ne tā kā Reiniks savulaik un KNAB Strļčenoks.

Lai Garisonam veicas, jo Sārts jau parādīja , ka var labi strādāt, ne tā kā Rinkevičs savulaik būdams valsts sekretārs.

0
0
Atbildēt

1

    Edgars Avotiņš > Bet 07.07.2015. 18.22

    Garisons drēbi saprot.

    Novērēt var pagājušā gada publisko diskusiju video par Zemessardzi un Latvijas aizsardzības jautājumiem.

    Diskusijas laikā gan bija daudz kritikas šim “ministrijas pārstāvim” bet ja reāli apdomā, tad liela daļa no tā tomēr attiecas uz trūkstošo finansējumu vai uz jautājuma uzdevēja neiedziļinašanos/nesaprašanu, vai Brantes gadījumā – vienkārši populistisku pagrozīšanos kameras priekšā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu