Eiropai tuvojas vēl viens karstuma vilnis • IR.lv

Eiropai tuvojas vēl viens karstuma vilnis

38
Suņuks Madridē izpeldējies strūklakā. Foto: AFP/LETA

No sestdienas šis karstuma vilnis būs jūtams Francijā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijas dienvidos, Polijā un citās valstīs Centrāleiropā

Spānijai un citām Eiropas valstīm tuvojas vēl viens karstuma vilnis, trešdien paziņojis Spānijas Nacionālais meteoroloģijas dienests.

Spāņu meteorologi prognozē, ka, sākot no piektdienas, karstuma vilnis skars visu Spāniju. Sevišķi tveicīga solās būt pirmdiena, kad gaisa temperatūra var pārsniegt 44 grādus pēc Celsija, vēsta LETA.

“Sākot ar sestdienu šis karstuma vilnis būs jūtams Francijā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijas dienvidos, Polijā un citās valstīs Centrāleiropā,” paziņoja Spānijas Nacionālā meteoroloģijas dienesta preses pārstāve.

Viņa sacīja, ka Spānijā liels karstums pieturēsies vismaz deviņas dienas, bet par citām valstīm neko neprognozēja.

Arī aizvadītajās dienās daļā Eiropas valdījis liels karstums. Francijā karstuma dēļ otrdienas naktī bez elektrības palika miljoniem mājsaimniecību. Skolas daudzviet Eiropā pārcēlušas darbalaikus, lai pasargātu bērnus no uzturēšanās svelmē.

Lielbritānijas Musulmaņu padome aicināja ticīgos, kas ievēro gavēni musulmaņu svētā mēneša Ramadāna laikā, būt uzmanīgiem, norādot, ka islāma likumi ļauj slimiem un vājajiem ārkārtējos apstākļos neievērot gavēni.

No karstuma cieš ne tikai cilvēki, bet arī zoodārzu iemītnieki. Nīderlandes lielākajā safari parkā darbinieki jau ķērušie pie ārkārtas pasākumu īstenošanas, piešķirot ledus gabalus paviāniem, organizējot aukstas dušas ziloņiem un izdalot saldējumu lemuriem.

Pēdējo reizi Eiropa lielu karstuma vilni pieredzēja 2003.gadā, kad tas laupīja dzīvību aptuveni 70 000 cilvēku. Vairums bojāgājušo bija gados veci un slimi cilvēki.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu