Ukraina pārtrauc pirkt gāzi no Krievijas "Gazprom" • IR.lv

Ukraina pārtrauc pirkt gāzi no Krievijas “Gazprom”

26
Krievijas holdinga "Gazprom Media" vadītājs Dmitrijs Černišenko un Krieviojas propagandas rupora "Russia Today" galvenā redaktore Margarita Simonjana Krievijas mediju sanāksmē. Foto: ITAR-TASS/LETA

Trīspusējās sarunās nav panākta vienošanās par gāzes cenu

Ukrainas kompānija “Naftogaz” paziņojusi, ka no 1.jūlija pārtrauc gāzes pirkšanu no Krievijas enerģētikas kompānijas “Gazprom” līdz tiks panākta vienošanās par piegādes nosacījumiem, ziņo LETA/BBC.

“Kamēr mēs nebūsim vienojušies par cenu, iztiksim ar citiem variantiem,” pavēstīja Ukrainas enerģētikas un ogļrūpniecības ministrs Vladimirs Demčišins. Kijeva uzskata, ka vienošanos par cenu varēs panākt līdz oktobrim.

Eiropas Komisija meklēs turpmākus risinājumus Ukrainas-Krievijas un ES trīspusējās gāzes sarunās, vēsta UNIAN.

Demčišins norādīja, ka gāzes cena – 247,18 dolāri par 1000 kubikmetriem gāzes, kuru pirmdien nosauca Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs, Ukrainu neapmierina. Kijeva uzskata, ka godīga cena par Krievijas gāzi būtu nedaudz virs 200 dolāriem par 1000 kubikmetriem.

“Gāzes pārvade pa Ukrainas teritoriju “Gazprom” Eiropas klientiem turpināsies pilnā apmērā saskaņā ar līgumu nosacījumiem,” pavēstīja “Neftogaz”.

Pagājušā gada oktobrī “Gazprom” pēc pārrunām Briselē piedāvāja Ukrainai 100 dolāru atlaidi no līgumcenas. Līdz 2015.gada marta beigām gāzes cena bija 329 dolāri par 1000 kubikmetriem. Gada otrajā ceturksnī cena ar atlaidi bija 248 dolāri par 1000 kubikmetriem gāzes.

 

Komentāri (26)

Edgars Avotiņš 01.07.2015. 09.04

Ja kādam vēl ir jautājumi – kāpēc nepieciešams apsargāt Valsts Prezidentu un citas augstākās amatpersonas:

01.07.15 08:52 В Чехии задержали россиянина, подозреваемого в нападении на дом министра обороны республики

В Чехии полиция задержала 20-летнего гражданина России по подозрению в нападении на дом, в котором живет министр обороны республики Мартин Стропницкий.

Как информирует Цензор.НЕТ, об этом сообщает Радио Свобода.

Krievijas pilsonis naktī iemetis Čehijas aizsardzības ministra mājas logā 4 pudeles aizdedzinoša šķidruma.

Ir jāsargā vismaz visas tās amatpersonas, kas ietilpst lēmumu pieņemšanas ķēdītē, kuri atbild par trauksmes izsludināšanu un NATO palīdzības pieprasīšanu valsts apdraudējuma gadījumā.

+2
-1
Atbildēt

6

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 01.07.2015. 11.47

    Jā – Tev taisnība.

    (Džeris gan pirms mēneša prasīja – kāpēc Latvijā vispār apsargāšana nepieciešama, jo Skandināvijā kaut kur nesargājot)

    Bet – ne tikai Vējonis, bet arī Levits, Dolgopolovs un Bondars solīja izšķērdēt rezidenci. Tas tāds kopējs populisma uzplūdums. Droši vien PR konsultanti izpētījuši socialoģiskās aptaujas, ka tantiņām tāda atbilde labāk patīk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Edgars Avotiņš 01.07.2015. 14.33

    Ino

    Fesbešņiki, Putina favorītu Vējoni apsargā vēl rūpīgāk nekā prezidenta apsardze, domāju Rumpīti, VVF un Zatļeru arī. Nekādi atentāti no krievu specdienestiem tiem nedraudēja, ja nu vienīgi kāds latviešu mecenāts nenoalgotu šāvēju.

    Ja Ukrainu nebūtu visus šos gadus pārvaldījuši tādi pat prokremliskie izdzimteņi, kā mūsu, viņiem pietiktu savu resursu, jo tos lieto ārkārtīgi neracionāli. Ar Latviju analoģiski.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Edgars Avotiņš 01.07.2015. 15.07

    Avotiņ – teicu, ka nav nepieciešama nevis apsardze vispār, bet, tik milzīga un dārga apsardze, ekskorts, sirēnas, utt.

    Kam tas Vējonis var patraucēt, tiešām, nezinu, bet, dažādi psihopāti vienmēr var būt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 01.07.2015. 15.20

    Nu tur jau ta lieta – kamēr mums ar Krieviju robeža vaļā un visādi “cīnītāji”, kas salietojušies Kremļa TV var brīvi pārvietoties pa valsti – tikmēr nekad nevar drošs vai sadomās pār Ādažu žogu rāpties, vai kādai amatpersonai degmaisījumu uzmest vai ar nazi sadurt.

    Cik zinu, tad ar pārlieku sirēnu izmantošanu izcēlās vien Zatlers un Aboltiņa Nedomāju, ka tā patreiz ir reāla problēma.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Edgars Avotiņš 01.07.2015. 15.38

    Edagars Avotiņš

    Ja krievu oficieris, galvenais robežsargs, kurš turklāt pakļauts fašistiskā izdzimteņa Korena rokaspuisim, Kozlovskim, skaiti robežas vispār nav. Nu noķer atskaitei pāris desmit nekaitīgu vjetnamiešu, kad netraucēti tiek pārvietoti teroristu ieroči, heroīns un čekisti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > Edgars Avotiņš 01.07.2015. 10.29

    Edgars Avotiņš Ja kādam vēl ir jautājumi – kāpēc nepieciešams apsargāt Valsts Prezidentu un citas augstākās amatpersonas

    ___________________

    Jautājums par citu: Kādēļ Vējonim svarīgāk nodarboties ar populismu, nevis ievākties Jūrmalas rezidencē, kurā apsardzei savus pienākumus veikt ir daudz vienkāršāk?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu