Černobiļā aizdedzies mežs 130 hektāru platībā • IR.lv

Černobiļā aizdedzies mežs 130 hektāru platībā

20
Geigera skaitītājs mēra radiācijas līmenī šopavasar notikušā mežu ugunsgrēka vietā netālu no Černobiļas AES. Foto: EPA/LETA

Šis nav pirmais gadījums, kad aizdegas mežs netālu no Černobiļas AES

Černobiļā pirmdienas pēcpusdienā ap plkst. 17 bijušā kodolreaktora slēgtajā zonā konstatēts meža ugunsgrēks, ziņo Ukrainas mediji. Ugunsgrēks aptvēris 130 hektāru platību.

Valsts ugunsdzēsības dienests ziņo, ka Užas upes ielejā aizdegusies pērnā sausā zāle un krūmi.

Tā kā šī ir paaugstinātas bīstamības zona, ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti 117 cilvēki un 24 ugunsdzēsēju automašīnas. Taču vēl otrdienas rītā uguns nebija apdzēsta. Uguns pārvietošanās tiek novērota no helikoptera, uguns dzēšanā iesaistīta arī aviācija.

Šis nav pirmais gadījums šogad, kad bijušā Černobiļas atomreaktora tuvumā – aptuveni 20 kilometru attālumā no tā – sākas meža ugunsgrēks. Jau 28.aprīlī neskartajā zonā pie bijušā reaktora sākās meža ugunsgrēks, radot satraukumu par radiācijas briesmām.

Pavasarī mežu ugunsgrēks četras dienas plosījās netālu no Černobiļas atomelektrostacijas (AES) un to izdevās apslāpēt. Toreiz amatpersonas sniedz skopu informāciju par ugunsgrēka cēloņiem, bet iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs pieļāva arī tīšas dedzināšanas iespēju.

Černobiļas AES, kur 1986.gadā notika bēdīgi slavenā kodolkatastrofa, radiācijas līmenis arī tagad ir nedaudz paaugstināts.

 

Komentāri (20)

tonijs 30.06.2015. 09.48

Vispirms naftas bāze pie Kijevas, tagad mežs pie Černobiļas- neizskatās pēc nejaušībām.

+1
0
Atbildēt

0

morgenstern 30.06.2015. 09.56

Būtu šokolādes zaķis ieviesis karastāvokli, tad diversantus varētu likt pie sienas uz karstām pēdām.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu