Kanāda ievieš jaunas sankcijas pret Krieviju • IR.lv

Kanāda ievieš jaunas sankcijas pret Krieviju

2
Putinu atbalstošie motociklisti "Nakts vilki" Berlīnes Treptova parkā šogad 9.maijā. Foto: AFP/LETA

Sankcijas skar arī Putinu atbalstošo motociklistu klubu „Nakts vilki”, ko kanādieši sauc par baikeru bandu

Kanāda publicējusi jaunu paplašinātu sarakstu ar Krievijas fiziskām un juridiskām personām, pret kurām tā īstenos vīzu ierobežojumus un ekonomiskās sankcijas, ziņo BBC.

Vīzu ierobežojumi attieksies uz Eirāzijas jaunatnes savienību un tās darboņiem – Kremļa propagandas vēsturnieku Aleksandru Duginu, Pāvelu Kaņiščevu un Andreju Kovaļenko.

Sakcijas vērstas pret pašu Eirāzijas jaunatnes savienību, investīciju kompāniju „Marshall Capital Fund” un bēdīgi slaveno motociklistu klubu „Nakts vilki”, kas Kanādas valdības dokumentā nosaukts par „baikeru bandu”.

Sankciju sarakstā ir arī Krievijas aizsardzības un enerģētiskā sektora organizācijas. Tās ir Apvienotā aviācijas celtniecības korporācija, Tulas ieroču rūpnīca, uzņēmums „Oboronprom”, asociācija „Stankoinstrument” un citi, kā arī enerģētikas milzis „Gazprom”, „Gazpromņeftj”, „Surgutņeftj” un „Transņeftj”.

Kanāda aizliegusi arī tirdzniecību ar Krievijas okupēto Krimu. Ieviests aizliegums tur investēt, finansēt pakalpojumus, nodot Krimas ostām kuģu datus un kruīza laineriem liegts iebraukt Krimas ostās.

“Līdz tam laikam, kamēr neiestāsies pilnīgs miers, kamēr okupācijas karaspēks netiks izvests un nebūs atjaunota Ukrainas teritoriālā vienotība, Putina režīmam ir jāizjūt nepārtrauktas sekas,” teikts Kanādas premjerministra Stīvena Hārpera paziņojumā.

Kā zināms, Krievija noliedz sava karaspēka klātbūtni Austrumukrainā. Savukārt Rietumvalstis pēc Krimas aneksijas 2014.gadā ieviesa sankcijas pret Krieviju un kopš tā laika tās plānveidīgi paplašina.

Krievija kā atbildes soli ieviesa aizliegumu rindai pārtikas preču no valstīm, kas pievienojušās sankciju politikai. Šogad jūnijā Eiropas Savienība un Krievija pagarināja savstarpējo sankciju režīma termiņu.

 

Komentāri (2)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu