Jāņu brīvdienās pieķerti 130 dzērājšoferi • IR.lv

Jāņu brīvdienās pieķerti 130 dzērājšoferi

28
Ceļu policists reidā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Policists: dzērājšoferu šogad Jānos bijis vairāk nekā pērn

Jāņu brīvdienās pieķerti ap 130 dzērājšoferi, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs. Jānu dienā Ropažos divu vieglo automašīnu sadursmē cietuši trīs cilvēki, arī sešus gadus veca meitene, vēsta LETA.

Kā skaidroja Velšs, reidi uz ceļiem 25.jūnijā vēl turpinās un šis skaitlis var mainīties. Taču jau tagad esot skaidrs, ka dzērājšoferu bijis vairāk nekā pērn šajos svētkos. Aptuveni 100 vadītāju izelpā konstatēta alkohola koncentrācija, kas nepārsniedza pieļautās 0,5 promiles. 

Kā informēja Velšs, 40% no visiem iereibušajiem autovadītājiem, alkohola koncentrācija pārsniedza vienu promili. Neraugoties uz stipro reibumu, vadītāji lielākoties stāstījuši, ka nedaudz iedzēruši iepriekšējā vakarā, ka tiem ir bijis obligāti jābrauc, ka neesot drīkstējuši nokavēt darbu u.c.

Savukārt Jāņu dienā Latvijā reģistrēti 36 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 18 avārijas, kurās cietuši deviņi cilvēki. Par laimi, neviens nav gājis bojā.

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu