Avoti: ES valstis vienojas par Krievijai noteikto ekonomisko sankciju pagarināšanu • IR.lv

Avoti: ES valstis vienojas par Krievijai noteikto ekonomisko sankciju pagarināšanu

24
Foto: Edijs Pālens, LETA

ES pērn piemēroja sankcijas Krievijas finanšu, aizsardzības un naftas ieguves nozarēm

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis trešdien vienojušās vēl par sešiem mēnešiem – līdz 2016.gada janvārim – pagarināt sankcijas, kas piemērotas Krievijai par tās agresiju pret Ukrainu, ziņo informēti avoti.

ES dalībvalstu vēstnieki panākuši vienprātību par juridisko tekstu sankciju pagarināšanai no jūlija līdz nākamā gada janvārim, atklāja avoti.

Gaidāms, ka pirmdien teksts tiks iesniegts oficiālajai apstiprināšanai ES ārlietu ministriem, vēsta LETA.

ES piemēroja sankcijas Krievijas finanšu, aizsardzības un naftas ieguves nozarēm pēc tam, kad pērnā gada jūlijā virs Austrumukrainas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Bloka līderi martā principā vienojās piesaistīt šīs sankcijas februārī parakstītās Minskas vienošanās izpildei.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas prezidents Petro Porošenko ar Vācijas un Francijas atbalstu februārī Minskā parakstīja vienošanos par pamieru Austrumukrainā, tomēr sporādiskas sadursmes joprojām turpinās.

Minskas vienošanās ir spēkā līdz šī gada beigām. Tas nozīmē, ka, pagarinot sankcijas līdz 2016.gada janvārim, ES būs mēnesis laika, lai pēc Minskas vienošanās termiņa beigām izvērtētu situāciju Austrumukrainā.

Avoti ES sacīja, ka bloka ārlietu ministri pirmdien, visticamāk, bez garām diskusijām apstiprinās sankciju pagarināšanu un par to oficiāli tiks paziņots ES līderu sanāksmē, kas notiks ceturtdien un piektdien.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušā gada sākumā ES pakāpeniski iesaldēja līdzekļus un piemēroja ieceļošanas aizliegumus Austrumukrainas kaujinieku līderiem un Krievijas pilsoņiem, kuri veicinājuši konfliktu Donbasā. Tomēr ekonomisko sankciju piemērošana bija daudz pretrunīgāks un grūtāk pieņemams lēmums.

 

Komentāri (24)

Optiskais Tēmeklis 17.06.2015. 19.57

Ja sankcuiju pastiprinājums būtu nopietns, atrubītu kremliniem SWIFT. Pārējais — sankciju simulācija.

+5
0
Atbildēt

0

Abeam 17.06.2015. 18.43

Sankcijas bija ne tikai japagarina, bet ari japastiprina, izskatas pec kompromisa, starp tiem, kas grib patiprinat un tiem kas velas atcelt. Vis efektivak butu vienkarsi, parstat izsniegt visas, nav tacu ko darit sliktaja Eiropas Savieniba.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu