"Ir" žurnālisti saņem divas žurnālistikas Izcilības balvas • IR.lv

“Ir” žurnālisti saņem divas žurnālistikas Izcilības balvas

34
Latvijas Žurnālistu asociācijas Izcilības balvas. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Žurnālistu asociācijai ievēlēta jauna valde

Žurnāla “Ir” žurnālisti Indra Sprance un Pauls Raudseps piektdien saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Izcilības balvas par paveikto 2014.gadā.

Kategorijā “Gada intervija” balvu saņēma Raudseps par interviju ar bijušo finanšu ministru Andri Vilku.

Savukārt kategorijā “Pētniecība/analītika” Sprance tika apbalvota par rakstu “Shēma pie Ķīšezera”.

Balvu par labāko ziņu/reportāžu saņēma telekompānijas TV3 žurnālists Ansis Pūpols un operators Ģirts Straustiņš par reportāžu “Kijeva. Armijas izvešana”.

Kategorijā “Apraksts/portrets” par raidījumu sēriju “Zolitūde. Pēcvārds” tika apbalvoti Latvijas Televīzijas žurnālisti Dace Stirāne, Laura Vonda, Aija Kinca, Judīte Čunka un Anastasija Djakonova.

Kategorijā “Vizualizācija (foto, video, infografika)” balvu saņēma LTV pārstāvji Uģis Kronbergs, Matīss Arnicāns un Guntis Bojārs par raidījumu “Zolitūde. Kurš vainīgs?”.

Speciālbalva tika piešķirta žurnālistam Oļegam Ignatjevam par jauno LTV7 diskusiju raidījumu “Punkti uz i”.

LŽA biedru kopsapulcē ievēlēja arī jaunu valdi. LŽA valdes priekšsēdētājas amatā Andu Rožukalni nomainīs Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” vadītāja Sanita Jemberga.

Asociācijas valdē darbosies arī Latvijas Televīzijas (LTV) kultūras raidījumu satura redaktore Gunta Sloga, TV3 raidījuma “Nekā personīga” producente Arta Ģiga, Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente Madara Fridrihsone, Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzējs Rolands Tjarve, TV3 ziņu vadītājs un žurnālists Arnis Krauze, kā arī radio “Pieci.lv” galvenā redaktore un žurnāliste Anna Platpīre.

Asociācijas revidenta amatā atkārtoti ievēlēts žurnālists Guntis Rozenbergs.

 

Komentāri (34)

dzeris49 13.06.2015. 09.13

Ir var tikai apsveikt, bet, Saeimā tiek gatavots jauns likumprojekts, cik var spriest, ar mērķi uzlikt uzpurni brīvai presei un žurnalistiem, lai nebāž degunu, kur nevajag.

Ir ir viens no preses uzdevumiem, kas spēj adekvāti veikt pētījumus, būtu interesanti izpētīt šo likumprojektu, kas to bīda, ar kādu mērķi ar ko neapmierina vecais likums, un vai tas gatavotais likums tiešām atbilst visām ES normām?

Preses brīvībai, protams, ir arī otra puse, bet, preses kontrole no politiķu puses, informācijas iegūšanas ierobežojumi, krimināatbildība žurnalistiem ir daudz lielāks ļaunums, kas, protams, padara daudz ērtāku dzīvi visām valsts struktūrām, bet, ļoti bīstams sabiedrībai ar to, ka pazemina sabiedrības kontroles iespējas.

Mums jau gan draudēt žurnalistiem drīkst, un par to nekas nav, un to drīkst darīt gan Jurča, gan Āboltiņa, gan Ušakovs, gan DP, bet, acīmredzot, ar to ir par maz, tā mūsu pie varas esošā “elite” izprot demokrātiju un vārda brīvību, pareizāk sakot, tā “izprast” tiem ērtāk.

+3
-4
Atbildēt

0

lno 13.06.2015. 08.50

Indra Sprance ir veikusi lielisku darbiņu, bet, lai nezaudētu darbu IRā, gribot negribot visa kritika jāvērš pret NA kā galveno visu mūsu nelaimju cēloni:):):)

+5
-8
Atbildēt

1

    v_rostins > lno 13.06.2015. 09.41

    Ino

    Nekā, čekas paskvilu skribentei, līdzīgi Ozoliņam, ir organisks nemotivēts naids, pret visu nacionālo. Es to ierindotu tai pašā sarakstā, kur Paiders, Kiseļovs, Solovjovs, Ļeontjevs un nešaubos, ka atjaunotās Latvijas politiskai policijai viņai būs daudz jautājumu, ko uzdot. Brīnums vēl, ka lielāko kreditora uzmetienu, ko pastrādājis Velmerts, atsavinot valstij ap pus miljarda vērto LM un uzdāvinot to Krimas čekistu firmai, nav uzkrāvusi NA.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu