Valdība nemainīs plānus par Okupācijas muzeja Nākotnes nama celšanu • IR.lv

Valdība nemainīs plānus par Okupācijas muzeja Nākotnes nama celšanu

23
Valdības vadītāja Laimdota Straujuma tikšanās laikā ar Okupācijas muzeja pārstāvjiem Valteru Nollendorfu un Gunāru Nāgelu. Foto: Valsts kanceleja

Izmaiņas projektā varētu veikt, ja to vēlētos pats Okupācijas muzejs

Valdība neplāno mainīt plānus par Okupācijas muzeja Nākotnes nama celtniecību, piektdien paziņoja valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība).

Piektdien Straujuma tikās ar Okupācijas muzeja biedrību, muzeja darbiniekiem, kā arī Latvijas politiski represēto apvienības priekšsēdētāju Gunāru Resno, lai pārrunātu Okupācijas muzeja nākotni.

Sarunā Straujuma atzīmēja, ka valdība neplāno mainīt plānus par Okupācijas muzeja Nākotnes nama celtniecību, ziņo preses dienests.

Ministru prezidente atzīmēja, ka iepriekš ir tikusies arī ar arhitektiem, kas ir izteikuši kritiku par nama arhitektonisko izskatu, tomēr sarunā izteikusies, ka jebkādas izmaiņas par Nākotnes namu varētu tikt veiktas tikai tad, ja to vēlētos pats Okupācijas muzejs, muzeja biedrība un represētie. Tā kā sarunas dalībnieki nevēlas neko mainīt un īstenot starptautiskā konkursā izvirzīto projektu, tad ar tā realizēšanu nedrīkst kavēties.

„Es apliecinu vēlreiz – valdība nav plānojusi mainīt iepriekš pieņemtos lēmumus šajā jautājumā,” pēc tikšanās sacīja Straujuma.

Sarunā Ministru prezidente izteica arī cerību par Okupācijas muzeja tālāko sadarbību ar Stūra mājas ekspozīciju, kā arī atzīmēja, ka jāturpina diskusijas par visas Stūra mājas nākotni, noteikti atstājot atvērtas sabiedrībai Stūra mājas durvis un turpinot ekspozīcijas par nama vēsturi pirmajā un pagraba stāvā.

 

Komentāri (23)

courland 12.06.2015. 14.03

Paldies, Straujumas kundze! Zaigas Gailes negodīgajai mafijai kopā ar Ušakovu nevajag palaist vaļu, viņu mērķis – izēst Okupācijas muzeju no Rātslaukuma, lai netraucēti varētu RTU būvēt savu projektu Mākslai vajag telpu.

+10
-3
Atbildēt

3

    edge_indran > courland 12.06.2015. 14.12

    ——–

    Paldies, NATO ģenerāļi:

    “Valdība piekrīt lūgumam Latvijā nodrošināt pastāvīgu NATO militāro spēku klātbūtni” LETA | 27. maijs 2015

    http://static6.businessinsider.com/image/5203c831eab8eac424000008/egypt-cannot-possibly-use-all-of-its-us-made-tanks-short-of-an-alien-invasion.jpg

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > courland 12.06.2015. 23.43

    Tak beidziet to demagoģiju.Muzejs kā bija, tā arī varēja būt. šis ir kārtējais valsts naudas šķērdēšanas un iespējamās korupcijas “prodžekts”.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > courland 13.06.2015. 08.56

    Larvijas ceļa laikā pie pieblatošanās satrenējušies trimdas latvieši tagad pieblatopas Straujumai un cer, ka Straujuma iztapīgi pārspļaus spēkā esošos LR likumus un MK noteikumus. Straujuma… vai nu apjukusi vai sazvagžņojusies beidzot, ka nekaunīgo trimdas nāgeļu dēļ liks galvu uz Birkerta haltūras formālās ežiņas?! Ja Straujuma to neapjēdz un Vienotība Straujumai apjēgt nepalīdz, Vienotībai — kā tiesiskuma verbāli orālajai stutei — tas beigsies vēl sāpīgāk nekā Straujumai. Varbūt IR komanda saņemtos un pa punktam izietu cauri visiem neizdarītajiem projekta autoru darbiem — atbilstību likumiem un normatīviem ieskaitot? Rīgas būvvalde un Vircavs jau to atgādināja, bet nāgeļiem nu aiz muguras jau Straujuma un dūša vēl lielāka. A tiesiskums un likumība… kur?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

vilnis 02.07.2015. 13.50

Es gan vairāk par arhitektūru. Nu, ir mums tagad viens “Birkerts”, tā sanāca, pārdzīvosim, varbūt pat pieradīsim, bet kāpēc vēl vienu Daugavas otrā krastā? Birkerts – aplaimotājs nekad neliksies mierā?

+1
0
Atbildēt

1

    Ēvalds > vilnis 14.07.2015. 23.17

    Vismaz vizualizācijās tā piebūve nemaz nav slikta. Tāds gaišs, caurspīdīgs veidojums , kas kontrastē ar veco daļu. Nu un taisnība ir arī, ka muzejam vajag ne tikai izstāžu zāli, bet arī fondu glabātuves.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

zanE. 12.06.2015. 21.29

…mjā…valdība nonākusi neapskaužamā situācijā – pati rosina pārkāpt pieņemtos likumus…ja ļoti vajag, var tiem uzspļaut, apiet, ignorēt, pieņemt īpašos likumus un lēmumus kā apgalvoja Straujuma…

…bet…

– “Konkrētajam objektam plānošanas un arhitektūras uzdevums bija izsniegts jau 2007.gadā. Termiņš bija pagarināts un noslēdzās šā gada 5.aprīlī. Taču šajā termiņā būvvaldē netika iesniegts Okupācijas muzeja [rekonstrukcijas] tehniskais projekts. Līdz ar to šobrīd iesniegtā iecere ir uzskatāma par jaunu un jāvērtē atbilstoši pagājušā gada 1.oktobrī spēkā stājušamies Būvniecības likumam un tam pakārtotajiem normatīvajiem aktiem,” skaidro Būvvaldes pārstāve Žūka.”

…Šlesera Jūrmalas priedes arī ar īpašo lēmumu izcirta…Jūrmalā aiztaisīja ielu viena baņķiera dēļ ar īpašo lēmumu…Okupācijas muzejs ir sensitīvi jutīga tēma – arī tam pienākas īpašais lēmums, kurš gan pret to iebildīs…tikai ienaidnieki…likums šur, likums tur, bet valdošie grib, lai visi būtu likumpaklausīgi…ar atsevišķiem izņēmumiem…

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu