Šadurskis: "Vienotībai" nedraud sagrūšana KNAB lēmuma dēļ (papild.) • IR.lv

Šadurskis: “Vienotībai” nedraud sagrūšana KNAB lēmuma dēļ (papild.)

56
Foto: Kaspars Krafts, F64

Medijs: KNAB “Vienotību” soda par  priekšvēlēšanu izdevumu “griestu” pārsniegšanu

Partijai “Vienotība” nedraud “sagrūšana” Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmuma par finansējuma pārkāpumiem dēļ, ir pārliecināts “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis.

Politiķis ceturtdien LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja, ka ilgi partijas ir spējušas strādāt arī bez valsts finansējuma. “Es domāju, ka “Vienotībai” nedraud nekādas problēmas. Mūsu politiskais kurss nemainās, tāpat strādāsim savas programmas izpildei. Kā mēs zinām, krīzes nāk un iet, un tiek pārvarētas,” teica politiķis. “Strādāsim, vairāk entuziasma, mazāk naudas, ceram uz sabiedrības atbalstu,” viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis partiju “Vienotība” sodīt ar 4300 eiro lielu naudas sodu par priekšvēlēšanu izdevumu “griestu” pārsniegšanu, ziņo Latvijas Radio. Partija šo lēmumu neatzīst un ir pārsūdzējusi KNAB prieksniekam Jaroslavam Streļčenokam.

KNAB atzinis par partijas tēriņiem 12.Saeimas vēlēšanu kampaņā trešo personu apmaksātos reklāmas materiālus par vairākiem kandidātiem. Vairākums no viņiem tagad ir „Vienotības” Saeimas frakcijas deputāti.

Kā ziņo Latvijas radio, KNAB lēmumā runa var būt par 12 epizodēm, kas skar vairākus kandidātus. Pirms vēlēšanām trešo personu apmaksātās reklāmās slavēts ne tikai Viktors Valainis, bet arī citi 12.Saeimas deputāti, piemēram, Dzintars Zaķis un Jānis Upenieks.

„Vienotības” ģenerālsekretārs Artis Kampars radio teicis, ka partija nepiekrīt KNAB lēmumam. “Tiešām tās personas neesmu redzējuši, mēs šobrīd mēģinām saprast, kas tās tādas ir. Un neapšaubāmi sadarbojamies ar KNAB un gaidīsim viņu lēmumu,” teica Kampars. Viņš arī nekomentēja, vai KNAB lēmums varētu nozīmēt valsts finansējuma zaudēšanu partijai.

12.Saeimas vēlēšanās maksimālie priekšvēlēšanu izdevumi bija aptuveni 423 000 eiro. Priekšvēlēšanu izdevumu ierobežojums attiecas uz reklāmas izvietošanu (internets, prese, radio, TV, vide) un labdarību. Pārējiem priekšvēlēšanu izdevumiem kopumā partijas var tērēt neierobežotu summu.

Ņemot vērā panākumus 12.Saeimas vēlēšanās, „Vienotība” no šā gada līdz 2018.gadam ir tiesīga no valsts budžeta saņemt 140 tūkstošus eiro gadā. Likums nosaka, ka šo finansējumu partijas drīkst izlietot gan ikdienas izdevumiem.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (56)

DD1 11.06.2015. 09.25

Tas ir beigu sākums, Šadurska k-gs. Tas Jums par to, ka atzināt, ka Levits būtu labākais prezidents, bet balsosiet par Vējoni, jo bargā kundze tā lika.

+9
-5
Atbildēt

2

    v_rostins > DD1 11.06.2015. 12.38

    Ino

    Ar ko tad atšķirās abi kolorado lenteņi un valsts izvazātāji?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > DD1 11.06.2015. 10.39

    DD1. Vienotība prot ne tikai izdevīgi pārdot /LM, Citadele/, bet arī izdevīgi iemainīt – Kursīti, Rībenu, Buiķi pret olšteiniešiem, Dombrovski pret Straujumu un Levitu pret Vējoni…Augam gudri:):):)

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

Neticis 11.06.2015. 11.16

Vienotībai draud sagrūšana Āboltiņas, Zaķa, Kampara u.tml. dēļ.

+8
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu