Par “Islāma valsts” slavēšanu Krievijas deputāts prasa ierobežot portālu “Meduza” • IR.lv

Par “Islāma valsts” slavēšanu Krievijas deputāts prasa ierobežot portālu “Meduza”

22
Portāla "Meduza" galvenā redaktore Gaļina Timčenko. Foto: ITAR-TASS/LETA

Galvenā redaktore Timčenko uzskata, ka intervija ir atmaskojoša, nevis slavinoša

Krievijas Valsts domes informācijas politikas komitejas priekšsēža vietnieks Vadims Deņgins vērsies Ģenerālprokuratūrā un Krievijas Izmeklēšanas komitejā pret Latvijā bazējošos interneta portālu “Meduza” un tā galveno redaktori Gaļinu Timčenko, uzskatot, ka portālā publicētā intervija ar Berlīnes mošejas imāmu Muradu Atajevu aicina pievienoties Islāma valstij, raksta “Izvestija“.

Deņgins vērsies arī Federālajā drošības dienestā un “Roskomnadzor” ar prasību ierobežot piekļuvi portāla “ekstrēmistiskajiem” materiāliem. Krievijas izdevums “Izvestija” raksta, ka portāla “Meduza” vadībai draud kriminālatbildība.

Iemesls Krievijas deputāta satraukumam ir portālā “Meduza” publicētā speciālkorespondenta Daniila Turovska intervija ar Berlīnes imāmu Atajevu, kurš šajā rakstā nosaukts par “Islāma valsts sludinātāju”.

Portāla galvenā redaktore Timčenko šo interviju ar Krievijā aizliegtās Islāma valsts ideju aizstāvi Atajevu nosaukusi par atmaskojošu, vēsta “Newsru.com”.

Timčenko noraida pārmetumus par Islāmas valsts popularizēšanu. “Vēl vairāk Islāma valsti atmaskojošu materiālu kā šī intervija ar imāmu Atajevu ir grūti izdomāt – no tās kļūst skaidrs, ka Islāma valsts – tā ir briesmīga, necilvēcīga, viduslaiku izpratnē balstīta organizācija, kuras pastāvēšana nozīmē draudus pasaulei un ir katastrofa. Vēl vairāk – katra imāma teiktā rindkopa tiek ilustrēta ar fotogrāfijām un Islāma valsts zvērību aprakstiem. Neko citu, kā tikai riebumu šis teksts normālam cilvēkam nevar raisīt,” savā “Facebook” lapā raksta Timčenko.

Viņa arī uzsver, ka pēc šīs publikācijas Vācijas policija sākusi izmeklēšanu pret imāmu, kurš sācis bēguļot.

Kā izteikušies “Izvestija” aptaujātie juristi, iespējams, ka Rīgā strādājošajam portālam var draudēt tā materiālu bloķēšana, bet vadītājiem – kriminālatbildība, ja ekspertīze publikācijās saskatīs ekstrēmisma propagandu.

Kā zināms, Gaļina Timčenko ir bijusī Krievijas ziņu portāla “Lenta.ru” galvenā redaktore, kuru no portāla vadības pašā Krievijas – Ukrainas militārā konflikta sākumā atlaida pēc “Roskomnadzor” brīdinājuma par to, ka portāla žurnālisti intervēja citu Krievijā aizliegtu Ukrainas organizāciju – “Labējais sektors”.

Kopā ar Timčenko no “Lenta.ru” redakcijas aizgāja liela daļa kolektīva, kuri pēc tam sāka darbu Latvijā, izveidojot portālu “Meduza”.

 

Komentāri (22)

dzeris49 10.06.2015. 17.06

īstenībā, Latvija izdarīja labu darbu, ka atļāva šiem nevis opozicionāriem, bet, godīgiem žurnalistiem veidot portālu mūsu valstī.

Neskatoties uz mūsu DP iebildumiem, kuriem, protams, traucē jebkura neatkarīga prese, pat, un galvenokārt, arī Latvijas.

Nu bet, ja Saeimas mūsu izcilā caurkritusī, bet, tomēr, Saeimā “iefiltrējusies” deputāte Ābo0ltiņa atbalsta Latvijas preses iebiedēšanu un tos, kas to dara, kāpēc lai mūsu drošības struktūras, KNAB, utt., to nedarītu?

+5
0
Atbildēt

0

west 10.06.2015. 20.42

Tas nav redakcijas viedoklis, bet intervija. Krievijas deputātus šis fakts gan nemaz neinteresē. Viņi tur sež, lai izdomātu, ko vēl tādu varētu aizliegt nevis atļaut un tā lunkanāk pieliekties vadoņa priekšā.

Mūsu deputātiem arī bieži piemetas šī slimība. Pamatā jau vienā laukā gandrīz visi tie gurķi ir auguši. Tagad gan vairums mūsējo izliekas par ananāsiem.

+5
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu