Fonda "Mākslai vajag telpu" "Vasaras mājā" atklās mākslinieces Paulas Zariņas izstādi • IR.lv

Fonda “Mākslai vajag telpu” “Vasaras mājā” atklās mākslinieces Paulas Zariņas izstādi

24
NULL

“Vasaras mājā” septiņi jaunie mākslinieki veidos izstādes, iedvesmojoties no Džemmas Skulmes daiļrades

Fonda “Mākslai vajag telpu” “Vasaras mājā”, bijušās skaņu plašu rūpnīcas “Melodija” teritorijā, Kalnciema ielā 36/38, otrdien, 9.jūnijā plkst.19 tiks atklāta mākslinieces Paulas Zariņas izstāde, raksta aģentūra LETA. 

Jau ziņots, ka “Vasaras mājā” septiņi jaunie mākslinieki veidos izstādes, iedvesmojoties no Džemmas Skulmes daiļrades. Fonda “Mākslai vajag telpu” valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns norādīja, ka katrs mākslinieks parādīs to, kā viņš redz, saprotu un jūt Skulmes mākslu un redzējumu. Zariņa stāstījusi, ka izstādei iedvesmojusies nevis no Skulmes mākslas, bet intervijas ar mākslinieci. “Es pārskatīju Skulmes mākslu, kā arī noskatījos interviju ar viņu. Mani uzrunāja tas, ko māksliniece teica, ka viņai sprādziens ir tad, kad divas krāsas sadzīvo. Mani iespaidoja tieši šis personiskais moments,” stāstīja jaunā māksliniece. 

“Vasaras mājā” izstādes rīkos arī Arnis Balčus, Kristians Brekte, Krista Dzudzilo, Indriķis Ģelzis, Raitis Hrolovičs un Darja Meļņikova. Katra izstāde būs skatāma divas nedēļas. 

Skulme žurnālistiem pastāstīja, ka jaunie mākslinieki, viņasprāt, nav tik atšķirīgi no viņas pašas. “Jūs darāt to pašu, tikai ar citādiem līdzekļiem. Bet būtība paliek tā pati. Jāiedomājas, ka mēs strādājām ļoti lielas atkarības un spiediena apstākļos, tomēr domāšana bija līdzīga – uz personisko, uz brīvību, pat nedefinējot to, galvenokārt darbojoties ar formas izteiksmes līdzekļiem,” stāstīja Skulme. 

“Vasaras māja” būs atvērta līdz 20.septembrim. Tajā atradīsies ne tikai izstāžu zāle, bet arī kafejnīca. Uz laiku izveidotā būve kalpos par platformu mākslas norisēm.

“Vasaras mājā” paredzēti arī mākslinieku autorvakari, lekcijas, diskusijas, performances, DJ uzstāšanās un radošās darbnīcas bērniem. 

Visu pasākumu apmeklējums būs bez maksas.

Vairķ informācijas fonda mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu