FIFA bijušais viceprezidents, iespējams, piesavinājies labdarībai domātu naudu • IR.lv

FIFA bijušais viceprezidents, iespējams, piesavinājies labdarībai domātu naudu

32
Džeks Vorners. Foto: EPA/LETA

Izmeklētāji uzskata, ka Vornera bankas kontos atrodas Haiti zemestrīcē cietušajiem domātā nauda

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) izpildkomitejas biedrs un bijušais FIFA viceprezidents Džeks Vorners tiek turēts aizdomās, ka viņš piesavinājies līdzekļus, kas bija paredzēti Haiti zemestrīcē cietušajiem, ziņo BBC.

BBC pieejamos dokumentos tiek pieļauts, ka Vorners personīgām vajadzībām izmantojis ne mazāk par 750 tūkstošiem dolāru no līdzekļiem, kas bija domāti zemestrīcē cietušajiem FIFA pārstāvjiem un kas bija jāpiešķir arī Korejas futbola asociācijai.

ASV izmeklētāji uzskata, ka nozagtā nauda joprojām atrodas Vornera personīgajos bankas kontos. Viņš pats apsūdzības kategoriski noraida.

Jau iepriekš BBC ziņoja par citām apsūdzībām Vorneram. Izmeklētāji pieļauj, ka Vorners arī saņēmis 10 miljonu dolāru kukuli par to, lai Dienvidāfrika 2010.gadā kļūtu par Pasaules futbola čempionāta rīkotājvalsti.

Korupcijas skandāls FIFA sākās pirms pāris nedēļām. Uzreiz tika aizturētas vairākas augstas FIFA amatpersonas. Pagaidām pret FIFA prezidentu Zepu Blateru nav izvirzītas apsūdzības, tomēr, sākoties korupcijas skandālam, viņš nolēmis atkāpties no amata.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu