Apturēta ražošana Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumā "Kolumbija" • IR.lv

Apturēta ražošana Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumā “Kolumbija”

23
Zivju pārstrādes uzņēmuma "Kolumbija" dūmeņi. Foto: Dāvis Gūtmanis, LETA

Atlaisti 225 darbinieki

Apturēta ražošana Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumā “Kolumbija” un no vairāk nekā 300 uzņēmuma darbiniekiem atlaisti 225, vēsta Latvijas Televīzija.

Plānots, ka “Kolumbijā”, kas ir viens no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, darbu turpinās aptuveni 60 darbinieki, kuri strādās divas reizes nedēļā, izpildot konkrētus pasūtījumus. Paredzēts, ka uzņēmums savu darbību pilnā apmērā varētu atsākt šā gada rudenī, ziņo LETA.

“Es domāju, ka šobrīd mūsu [zemkopības] ministram svarīgākais ir risināt sarunas ar Krievijas valdību, kā arī mūsu Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvjus sūtīt uz Krieviju veikt kādas sarunas. Es domāju, ka šo vasaru vajadzētu pavadīt aktīvi, lai [būtu] iespējams šo problēmu atrisināt tuvāko trīs mēnešu laikā,” paudis “Kolumbijas” vadītājs Igors Krupņiks.

Kā vēsta portāls “lsm.lv”, uzņēmums jau iepriekš ir mēģinājis savu produkciju eksportēt uz Ķīnu un vairākām Eiropas valstīm, bet līdz šim tas nav izdevies.

Jau ziņots, ka Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” no 4.jūnija aizliedza zivju un zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas.

Savukārt maijā Ķīnas sertifikācijas un akreditācijas administrācija oficiāli atļāvusi 11 Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem sākt produkcijas eksportu.

 

Komentāri (23)

mūsu alus 08.06.2015. 22.44

Krievi aptur krievu biznesu, kas orientēts uz Krieviju…

+5
0
Atbildēt

1

    andrejs > mūsu alus 09.06.2015. 11.23

    latviski nerunājošie Igors, Gaļa un Duņka (skatīt LTV vakardienas Panorāmu) Krievijas (ne)politikas dēļ var palikt bez darba…

    p.s. bet ceru, ka viņi neaizmirst, ka šo lēmumu Krievijas PVD pieņēma tikai balstoties uz slikto analīžu rezultātiem… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu