ZZS aizsardzības ministra amatam izvirza Raimondu Bergmani (papild.) • IR.lv

ZZS aizsardzības ministra amatam izvirza Raimondu Bergmani (papild.)

55
Raimonds Bergmanis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valdošās koalīcijas partijas atbalsta Bergmaņa kandidatūru

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde pirmdien nolēma kā kandidātu uz drīzumā vakanto aizsardzības ministra amatu izvirzīt Saeimas deputātu Raimondu Bergmani (LZP/ZZS). Tika apspriesta arī Armanda Krauzes kandidatūra.

Valdošās koalīcijas partneri konceptuāli atbalsta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzīto kandidātu aizsardzības ministra amatam Raimondu Bergmani, pirmdien sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valdības vadītāja pēc koalīcijas partiju iknedēļas sanāksmes teica, ka Bergmaņa kandidatūru konceptuāli atbalstīja visi partneri, bet viņš vēl apmeklēs koalīcijas partiju frakcijas, lai informētu kolēģus par savu redzējumu un viedokli dažādos jautājumos.

Straujuma personīgi arī atbalsta Bergmaņa kandidatūru, noraidot izteikumus, ka viņam nav pietiekamu zināšanu šajā jomā.

Arī Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK politiķis Einārs Cilinskis uzsvēra, ka nacionālā apvienība respektē ZZS izvēli, tomēr frakcija par šo jautājumu vēl nav lēmusi.

Jau ziņots, ka ZZS veidojošā Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde iepriekš bija uzrunājusi Bergmani par aizsardzības ministra amata ieņemšanu, aģentūrai iepriekš apliecināja politiķis.

Bergmanis norādījis, ka viņš ir pagodināts par uzrunāšanu aizsardzības ministra amatam, vienlaikus akcentējot, ka “tā ir ļoti liela un milzīga atbildība”.

Jauns aizsardzības ministra amata kandidāts jāizraugās, jo pašreizējais ministrs Raimonds Vējonis ievēlēts Valsts prezidenta amatā un plānots, ka viņš atstās ministra amatu līdz ar kļūšanu par valsts augstāko amatpersonu.

Bergmanis ir NATO Parlamentārās asamblejas Drošības un aizsardzības komisijas loceklis. Bergmanis strādājis arī kā Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Bergmanis ir norādījis uz savu pieredzi, apmēram pusotru gadu strādājot par toreizējā Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča padomnieku, kā arī uz septiņu gadu darbu kā apmācības instruktoram Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā.

Deputāts valsts amatpersonas deklarācijā par 2014.gadu norādījis, ka viņam pieder divi zemes gabali Klintaines un Dāviņu pagastā un dzīvoklis Rīgā. Politiķim ir 7400 eiro skaidrās naudas uzkrājumi un 15 061 dolāra bezskaidrās naudas uzkrājums AS “Swedbank”.

Lielākie ienākumi Bergmanim pērn bijuši no Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra, kur viņš saņēmis 7493 eiro, no Aizsardzības ministrijas 6572 eiro un no Saeimas 4443 eiro.

(papildināta no 2.rindkopas)

Komentāri (55)

Aigars Brauns 08.06.2015. 14.01

Nez kur palika Viktors Ščerbatihs? To varētu iecelt par AM valsts sekretāru, lai Lemberga prieks par Latvijas apņirgšanu būtu pilnīgs.

+22
-5
Atbildēt

6

    v_rostins > Aigars Brauns 08.06.2015. 14.16

    Labi vismaz, ka par miņistru nevirza vadoties no tā seksuālas orientācijas, kā ĀM gadījumā.

    +10
    -13
    Atbildēt

    0

    Kurmītis > Aigars Brauns 09.06.2015. 12.07

    >> ierados

    Tas par tiem senilajiem, bija noteikti pat tevi. Jo tikai no prātiņa izkūkojis senils pļurkstētājs var iedomāties, ka katrs, kura domas nesakrīt ar viņējām, ir noteikti Kremļa aģents un Puzes sulainis … nabadzīga gan tev tā fantāzija … : )

    P.S. Klusēju tāpēc, ka izsecināju vienā brīdī – nav vērts pērles kaisīt … pats zini kā priekšā … Ļautiņi, kuru muldēšana un meli tiek apmaksāti no visādiem Rietumu grantiem un vemjotības melnās kases ne tikai savu māti, bet arī bērnus, mazbērnus un vēl viņu bērnu bērnus bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem iztirgos par siltu vietu savai pēcpusei Briselē. Kalps ir un paliek kalps. Ko vērta vien ir ziņa, ka visādu etiopu bēgļiem mūsu mīļā valdība ir gatava vēlīgi maksāt bērna pabalstu 78 EUR mēnesī, kamēr pašu latviešu bērnu mātes gadu desmitiem nevar izkaulēt vairāk par nieka 11 … Te arī redzams, kam patiesībā mūsu makurti kalpo …

    Un jā. Klājas pietiekami sūdīgi. Tāpat kā visai nozarei, kurā darbojas mana firma. Pateicoties mūsu Siles valdības klaji noziedzīgajai un prettautiskajai politikai. Un prognozes liecina, ka būs vēl sūdīgāk. Daudz sūdīgāk.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Kurmītis > Aigars Brauns 09.06.2015. 09.12

    Skatos un nevaru vien nopriecāties. No 9 (deviņiem) ziņu rakstiem tikai vienā – šajā komentāru skaits pārsniedz 10. Vēl vienā ir 4. Nožēlojams skats priekš „medija”, kurš pretendē uz „varas partijas” rupora satusu. Varžu dīķī varžu arvien mazāk un tās pašas ar katru dienu arvien senilākas paliek … : )

    P.S. Domāju, ka ar papīra versiju situācija ir analoga. Kas nozīmē, ka ar līdzšinējiem 250-300 000 EUR gadā būs krietni par maz, lai uzturētu šo vemjotības skribentu bandu. Nāksies vien Siles zagļiem meklēt tā ap pusmiljonu … Cik labi. It īpašii, ja kādā dienā Knābis pēkšņi „atmodīsies” un iedomāsies paprasīt – a no kurienes nauda … : )))

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > Aigars Brauns 09.06.2015. 10.20

    Kurmi, liels prieks Tevi redzēt saules gaismā pēc tik ilgas prombūtnes. Mums tik ļoti pietrūka tavu asprātību. Šis iznāciens sagādā patiesu baudu. Kolīdz iesāki par naudu, rodas aizdomas, ka pašam tev neiet diezcik spīdoši. Puzes lieveņa grīda izslaucīta. Ceru, ka nēesi tik stulbs, lai nesamestos uz vienu roku ar indranu un nepagrabinātos pa kremļa kabineta palodzi. Visi zin, ka priekš tam putins ir joprojām dāsns, neskatoties uz citādi visnotaļ spiedīgiem apstākļiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > Aigars Brauns 09.06.2015. 14.58

    Patiešām liels pagodinājums, kurmi, ka veltīji vienu no savām nenovērtējamām monogrāfijām tieši man. Tajā paustas dziļas patiesības un domas, kas, diemžēl, nepieder tev. Izņemot vienu: “kalps ir un paliek kalps”, ko pieņemu par spilgtu pašapziņas izpausmi. Šajā ziņā neglaimo sev un pienācīgi novērtē kremļa propagandas spiedienu uz savām kurmja smdzenītēm. Īstenībā tā ir kremļa propagandas ala un cietoksnis, kurā sēdi tu ar puzes lāčplēsi. Biznesa izredzes šādā situācijā ir pilnīgi atkarīgas no kremļa puses un tur būtu muļķīgi vainot amerikosus vai NATO. Nešaubos, ka esi pretējās domās, kaut arī ne savējās. No saprāta puses vērtējot tas ir vājprāts. Tāpat kā puzes lāčplēša joks ar ventiņu tugrikiem. To neviens nesauc par biznesu. Tas ir nožēlojami tiktāl, cik esiet dzīvi radījumi, patērējat enerģiju un piesārņojat vidi. Visam pāri liels mierinājums: jūsu degradācijas process noris pietiekoši intensīvi, lai pārskatāmā nākotnē atviegloti uzelpotu. Tā ir tava, kurmi, visvērtīgākā īpašība, par ko es tevi mīlu, tā krievi būtu teikuši. Latviski: kaut tu ātrāk nosprāgtu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Normunds > Aigars Brauns 08.06.2015. 17.52

    Vai taisnība, ka spēkavīrs ir dabūjis pasēdēt izolatorā, saistībā ar ekonomiskajiem noziegumiem?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 08.06.2015. 14.27

Kopā ar ZZS attīstās visa valsts. Bet virsotnes vēl nav sasniegtas, jāpiestrādā.

+18
-2
Atbildēt

0

dzeris49 08.06.2015. 19.51

Degradējam pat straujāk, nekā plānots.

+11
-1
Atbildēt

1

    DD1 > dzeris49 08.06.2015. 21.59

    Ar nopūtu: mums ir Bičkovičs, Vējonis, vēl tikai Bergmaņa trūkst. Lāga zēns varētu tomēr prasties atteikties no tādas no gaisa nokritušas laimes.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu