FIFA: Krievijai un Katarai var atņemt tiesības rīkot Pasaules futbola čempionātu • IR.lv

FIFA: Krievijai un Katarai var atņemt tiesības rīkot Pasaules futbola čempionātu

22
FIFA pārstāvis Domeniko Skala. Foto: EPA/LETA

Ja tiks pierādīta korupcija šo valstu izvēlē par pasaules čempionāta rīkotājām, lēmums var mainīties

Krievijai un Katarai var atņemt tiesības uzņemt Pasaules futbola čempionātus 2018. un 2022.gadā, ja izmeklētāji iegūs pierādījumus, ka, izraugoties šīs valstis par čempionāta rīkotājām, Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) pārstāvji tika uzpirkti. Par to paziņojis Domeniko Skala, kas pēc FIFA prezidenta Zepa Blatera atkāpšanās no augstā amata vada īpašu organizācijas jaunā prezidenta ievēlēšanas komisiju.

Skala intervijā Šveices avīzei „Sonntagszeitung” teica: “Ja tiks iegūti pierādījumi, ka Maskava un Doha tika izraudzītas tikai ar uzpirkšanas palīdzību, balsojuma rezultāti var tikt anulēti.” Viņš ir arī FIFA revīzijas komisijas priekšsēdētājs.

Par mediju ziņoto, ka Šveices prokuratūra it kā ir sākusi izmeklēšanu par Blatera iesaisti korupcijas skandālā FIFA, Skala teica, ka neko nezina par šādu izmeklēšanu. Viņš apgalvoja, ka FIFA viņu noteikti par to informētu kā revīzijas komisijas vadītāju, ja organizācijai būtu šādas ziņas.

Skala arī norādījis, kādiem kritērijiem jāatbilst jaunajam FIFA vadītājam – viņam ir jābūt „spilgtam spēlētājam futbola konfederācijas vai nacionālās komandas sastāvā”, kā arī viņam jābūt sevi pierādījušam kā „FIFA funkcionāram”, raksta Dw.de.

 

Komentāri (22)

Bet 08.06.2015. 09.48

Izskatās, jau ka šis minētās valstis ar naudas maku ir dabūjušas šo pasaules čempionāta rīkošanas tiesības, jo zinot Krieviju, tur jau tā korupcija ir iesēdusies viņu smadzenēs gadsimtiem ilgi.

+2
0
Atbildēt

0

cabulis 08.06.2015. 11.05

Nez Irina Šeika bija kā kukulis no RU, jeb tur bija uzplaukusi patiesa mīlestība, jeb vecajam Zepam vajadzēja punktīgi norēķināties un tāpēc viņš ņēma kukuļus, tomēr nav nekāda lētā meitene?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu