Ņemcova līdzgaitnieks Kara-Murza, iespējams, saindēts • IR.lv

Ņemcova līdzgaitnieks Kara-Murza, iespējams, saindēts

34
Vladimirs Kara-Murza.

Jašins: Viņa veselības stāvoklis tagad nedaudz uzlabojies

Šogad Maskavā nogalinātā opozīcijas līdera Borisa Ņemcova tuvs līdzgaitnieks žurnālists Vladimirs Kara-Murza, kurš, ļoti iespējams, pagājušajā nedēļā tika apzināti saindēts Krievijā, sācis mosties no komas, ziņo mediji.

Par to pirmdien Vašingtonā referāta „Putins. Karš” laikā paziņoja Krievijas opozicionārs un arī Ņemcova līdzgaitnieks Iļja Jašins, raksta „Ukrainskaja pravda”.

„Pirms vairākām dienām Vladimirs nonāca hospitālī, ārsti konstatēja, ka viņa organisms ir pilns ar toksīniem. Drīz vien viņa iekšējie orgāni atteicās darboties, viņam izraisīja mākslīgo komu. Situācija joprojām ir ļoti smaga, faktiski kritiska, un sarežģījumi ir tāpēc, ka viņu nav iespējams no Krievijas izvest uz citu valsti [ārstēšanai],” teica Jašins.

Viņš arī pastāstīja, ka Maskavas slimnīcā, kurā ievietots Kara-Murza, ieradās Izraēlas ārsti, kuri seko žurnālista veselības stāvoklim. „Ir aizdomas, ka viņš tika saindēts – dažas pazīmes par to liecina,” teica Jašins.

Jašins teica, ka pirms neilga laika viņš saņēmis cerību pilnu ziņu, ka vērojamas nelielas, tomēr labas izmaiņas Kara-Murzas veselības stāvoklī. Cietušais sācis reaģēt uz ārējiem apstākļiem, kustināt pirkstus un sadzirdēt skaņas.

Ir.lv jau rakstīja, ka pazīstamais un arī Latvijā intervētais Krievijas TV žurnālists un publicists Vladimirs Kara-Murza jaunākais tika ievietots slimnīcā 26.maijā. Kara-Murza zaudēja samaņu savā darba vietā Krievijas Tiesību un tiesu informācijas aģentūrā. No turienes viņu nogādāja slimnīcā, kur žurnālista veselības stāvoklis kļuva arvien sliktāks un viņš sāka krist komā.

Viņš bija veidojis Krievijas opozicionāra Mihaila Hodorkovska organizācijas „Atvērtā Krievija” filmu „Ģimene”, kas atmasko Čečenijas vadoni Ramzanu Kadirovu un viņa atbalstītājus. Filma klajā nāca 24.maijā, Kara-Murza bija viens no trim cilvēkiem, kas to taisīja.

Tikmēr Ramzans Kadirovs pēc šīs filmas parādīšanās sociālajos tīklos pieteica filmu ar savu līdzdalību. Filmas nosaukums būšot „Kas nesaprata, tas sapratīs”. Krievijas politologs Staņislavs Belkovskis „Atvērtās Krievijas” mājas lapā par to raksta, ka Kadirovs dod mājienu, ka ir gatavs iznīcināt visus filmas „Ģimene” veidotājus.

 

Komentāri (34)

Bet 02.06.2015. 11.44

čekistiem jau uz saindēšanu roka “iesista”- nebūs jau pirmā rfeize un arī ne pēdējā, cik var manīt.

Tas arī traks cilvēks braukt uz Krieviju galu meklēt! to Krieviju jau tāpat nepārtaisīs daži “dekabristi”, kā jau izsenis.

+1
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 02.06.2015. 10.20

“Путина нужно согнать с пальмы”

========

http://www.svoboda.org/content/article/27047642.html

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu