Jauns LTV seriāls “Māja pie ezera” uz ekrāniem gaidāms septembrī • IR.lv

Jauns LTV seriāls “Māja pie ezera” uz ekrāniem gaidāms septembrī

37
Režisors Armands Zvirbulis. Foto: Ieva Čīka, LETA
Krista Petrošina

Sabiedriskais medijs finansē jauna seriāla uzņemšanu pēc adaptēta poļu romāna

Jauns pašmāju televīzijas seriāls šoruden, septembrī, nonāks uz ekrāniem – patlaban sākusies filmēšana TV seriālam “Māja pie ezera”, kura režisors ir Armands Zvirbulis. Jaunais seriāls uz ekrāniem būs redzams LTV1.

“Māja pie ezera” ir videofilma 13 sērijās, kas adaptēta pēc Polijā slavenas rakstnieces Olgas Sobociņskas grāmatas. Tajā tiek izstāstīts par vienas ģimenes trīs paaudžu sievietēm un viņu dzīvi. Kā uzskata seriāla veidotāji, tā mērķauditorija ir visa vecuma cilvēki.

Seriālā filmējas Latvijā pazīstami aktieri Sandra Kļaviņa, Artūrs Skrastiņš, Andris Keišs, Gints Grāvelis, Tālivaldis Lasmanis un Intars Rešetins, kopumā seriālā ir ap 70 lomu un ap 100 epizodisku lomu.

Filmēšanas laukumā otrdien sastapu galvenās lomas Madaras atveidotāju aktrisi Sandru Kļaviņu. Viņa stāsta, ka ir sajūsmā par komandu, jo ar režisoru Zvirbuli jau bija sastrādājusies seriālā “Saldais pārītis”. Aktrise viņam un viņa darbam uzticas.

Kļaviņa stāsta, ka filmēties nebūt nav viegli, jo visas epizodes neieraksta pēc kārtas, bet gan dažādā secībā. Tomēr seriāla sižets ir viņai tuvs, jo runa ir par viņas vecuma sievieti, kura tāpat kā viņa ir dzīvē izgājusi cauri dažādiem posmiem – galvenā varone Madara ir veiksmīga četrdesmitgadniece. Viņai ir skaista meita un labs vīrs. Madara strādā Rīgā reklāmas aģentūrā , kuru izveidojusi kopā ar kolēģiem. Taču Madarai ir pāri 40 un tas spožajā reklāmas pasaulē jau ir liels vecums. Jaunākas darbinieces izkonkurē Madaru un viņai darbs ir jāatstāj, tas ir īsumā par sižetu.

“Polijas televīzija uzņēmusi savu versiju seriālam. Latvijas televīzija šo poļu versiju redzēja vienā no filmu tirgiem un saprata, ka tas ir tas, ko viņi grib un nopirka licenci,” teica seriāla “Māja pie ezera” producente un režisore Arta Ģiga. Viņa stāsta, ka filmēšanas vietas būs gan Rīgā, gan Alsungā, gan arī citviet. Filmēšanās stundas ir garas, bet pagaidām darbs nenotiek katru dienu, jo aktieri ir aizņemti citos darbos. Tomēr, pēc Ģigas teiktā, plāns ir seriālu pabeigt līdz rudenim, lai septembrī to varētu redzēt televīzijas ekrānos. Par nākotnes plāniem viņa nosmej, ka galvenais ir tagad pabeigt šīs 13 sērijas, jo laiks, kad tās ir jānofilmē, ir ļoti īss.

Parasti Latvijā uzņemto seriālu, piemēram, “Ugunsgrēks”, “Viņas melo labāk” un citu sērijas ilgst vidēji 25 minūtes, bet šis jaunais seriāls atšķirsies ar to, ka tas būs 50 minūtes garas sērijas. Seriāla pasūtītāji ir Latvijas Televīzija, kas arī finansē šo projektu.

Seriāla režisors Zvirbulis sevi jau pierādījis spēlfilmās, seriālos, televīzijas pārraidēs, piemēram, “Mazie laupītāji”, “Rīgas gambīts”, “Saldais pārītis” u.c.

 

Komentāri (37)

traductrice 27.05.2015. 11.06

cerams, ka šim seriālam būs saturs, nevis bezsaturs. Gribas beidzot redzēt kādu pašmāju seriālu, kam ir gan sižetiskā līnija (ar ievadu, iztirzājumu un nobeigumu), gan arī kāda mākslinieciskā vērtība.

ugunsgrēks un visi tie plaģiātiskie “detektīvseriāli” ar savu lētumu un bezsaturu vienkārši iespārda!

+3
0
Atbildēt

0

StopPutinRegime 27.05.2015. 12.52

Šie vidēji-vecā kaluma Latvijas teātra aktieri diemžēl nevar filmēties kameru priekšā. Viņi nav dabiski bet turpina spēlēt pārspīlēti, kā to prasa teātra skatuve. Līdz ar to, TV skatītājs nespēj noticēt notiekošajam ekrānā kā patiesu un tātad nespēj identificēties ar kādu no tēliem, kuram būtu līdzi jādzīvo. Līdz ar to kārtējo reizi būs seriālu veidotājiem jādzird cik garlaicīgs ir viņu veikums.

+1
-1
Atbildēt

2

    Ēriks > StopPutinRegime 27.05.2015. 13.05

    Meksikāņu un turku seriālu cienītājiem būs labs diezgan,viņiem ka tik spētu paspēt visus ugunsgrēkus noskatīties.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > StopPutinRegime 28.05.2015. 16.25

    Neesmu pārliecināts, ka arī teātrī tik nedabiski jārunā, kā to dara latvju skatuves mākslinieki visur, pat pa radio. Tā laikam skatās runas tehnika vai kā to tur sauc un latviešiem nez kāpēc ir stipri īpatnēja. Atšķirību starp jaunajiem un veciem arī diez ko nemanu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Pelēkais Vilks 27.05.2015. 09.20

LTV seriāls “Māja pie ezera” uz ekrāniem..

========

“Ezerģīmis”.

Īsāk un kodolīgāk..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu