Migrācijas eksperti nosoda ES plānu cīņai ar cilvēku kontrabandistiem Vidusjūrā • IR.lv

Migrācijas eksperti nosoda ES plānu cīņai ar cilvēku kontrabandistiem Vidusjūrā

14
Nelegālie imigranti no Sīrijas šogad aprīlī izcēlušies Lesbas salā Grieķijā. Foto: AFP/LETA

ES piedāvātais situācijas salīdzinājums ar “21.gadsimta vergu tirdzniecību” ir maldinošs

Vairāk nekā 300 vadošo ekspertu migrācijas jautājumos ceturtdien nosodījuši Eiropas Savienības (ES) plānoto militāro operāciju pret cilvēku kontrabandistiem Vidusjūrā.

Plānots, ka operācija varētu sākties jau jūnijā, bet tai pirms tam vēl nepieciešams ANO Drošības padomes mandāts, vēsta LETA/AFP.

“Kur ir morālais attaisnojums tam, ka dažas no pasaules bagātākajām valstīm izmanto savu jūras spēku un tehnoloģisko varenību veidā, kas noved pie vīriešu, sieviešu un bērnu nāves no dažām pasaules nabadzīgākajām valstīm un kara visvairāk plosītajiem reģioniem?” jautāja eksperti un akadēmiķi.

“Lai atbildētu šim jautājumam, tiek uzstiepta bīstama vēstures aplamība,” kopīgi parakstītajā rakstā tīmekļa vietnē “OpenDemocracy” paziņoja eksperti, arī no tādām pasaulē vadošām universitātēm kā Oksforda un Hārvarda.

Viņi uzsvēra, ka ES piedāvātais situācijas salīdzinājums ar “21.gadsimta vergu tirdzniecību” ir maldinošs, un vēsturnieki ir skaidri pateikuši, ka šodien Vidusjūrā notiekošais pat ne attāli nelīdzinās transatlantiskajai vergu tirdzniecībai.

ES apgalvo, ka militārā misija nepieciešama, lai cīnītos pret imigrantu pārvadātājiem, kuru laivās šogad vien noslīkuši vairāk nekā 1800 cilvēku.

Migranti, kas no Ziemeļāfrikas cenšas sasniegt Eiropas krastus, parasti bēg no militāriem konfliktiem, sevišķi kara Sīrijā, represijām un nabadzības.

 

Komentāri (14)

west 22.05.2015. 08.40

Atkal šie “eksperti” visus kaunina, bet nepiedāvā problēmas risinājumus.

Tātad, vajag organizēt drošu kuģu satiksmi no Āfrikas uz Eiropu un šeit vienmerīgi izmitināt visu apbižoto kontinentu, musulmaņus ieskaitot ? Ja nē, tad ko šie eksperti grib ?

Tkai imigrācijas pārtraukšana ar jebkādiem līdzekļiem var atrisināt šo Eiropai tik bīstamo problēmu.

Iebraucēju uzņemšana jāatstāj katras valsts kompetencē un stingrā kontrolē, ja tai pēkšņi ievajagās darbaspēku. Nekādas komandas no augšas nav pieļaujamas.

+8
0
Atbildēt

0

Baiba 22.05.2015. 10.06

bēg… no kara Sīrijā…

——-

Noteikti. No kurienes Sīrijā saradies tik daudz nēģeru?

+6
0
Atbildēt

0

aivarsk 22.05.2015. 09.45

Bez ērtākas migrācijas nodrošināšanas, pastāv vēl virkne daudz aktuālāku problēmu, par kurām migrācijas eksperti, kā šaura profila speci, nemaz nenojauš.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu