Instalācija ar krustā sisto Putinam līdzīgo lelli ir nozāģēta • IR.lv

Instalācija ar krustā sisto Putinam līdzīgo lelli ir nozāģēta

16
Nozāģēta un noguldīta zemē laikmetīgās mākslas izstādes "Disidents" instalācija ar krustā sisto Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli Stūra mājas pagalmā. Foto: Edijs Pālens, LETA
Monta Glumane

Organizācijas, kas plānoja doties protesta gājienā uz Stūra māju, vadītāju aiztur policija

Instalācija ar krustā sisto Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli Stūra mājas pagalmā ceturtdien pēc tās atkaluzstādīšānas ir nozāģēta un noguldīta zemē, vēsta LETA.

“Mākslinieks vairs neplāno šo instalāciju atjaunot, jo šķiet, ka VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) katru reizi, kad to mēģina darīt, liek dažādus šķēršļus,” sacīja izstādes “Disidents” organizators Toms Jansons.

Tikmēr biedrības “GVD Baltija” līderi Staņislavu Bukainu aizturējusi policija. Bukains grasījās ceturtdien doties protesta gājienā uz Stūra māju, taču Rīgas izpilddirekcija šo gājienu neatļāva.

Bukainu policija aizturējusi par administratīvu pārkāpumu, jo viņš bija tomēr devies neatļautā protesta gājienā, teica Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Biedrība “GVD Baltija”, kas pērn vāca ziedojumus “humānās palīdzības sniegšanai Donbasam”, ar gājienu vēlējās protestēt pret pagalmā novietoto darbu – Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli, kas bija sista krustā.

VNĪ pārstāve Jolanta Grāmatniece sacīja, ka līgums ar izstādes organizatoriem ļāva izmantot Stūra mājas pagalmu, taču neparedzēja nekādu eksponātu izvietošanu pagalmā. “Instalācija bija izvietota virs kanalizācijas lūkas, organizatori nedrīkstēja to darīt. Šorīt ēkas apsaimniekotāji ziņoja, ka šī instalācija, kā arī automašīnas vraks un citi eksponāti no pagalma tiek aizvākti,” sacīja Grāmatniece.

 

Komentāri (16)

rinķī apkārt 22.05.2015. 06.36

… “Instalācija bija izvietota virs kanalizācijas lūkas, organizatori nedrīkstēja to darīt. Šorīt ēkas apsaimniekotāji ziņoja, ka šī instalācija, kā arī automašīnas vraks un citi eksponāti no pagalma tiek aizvākti,” sacīja Grāmatniece….++++ Krustā sistais Puitnis jau nu nav nekāds augstais domas lidojums :), taču tas, kā tiek skaidrots fakts par šī ” mākslas darba” nozāģēšanu, man atgādināja to, kā sen senos laikos tika skaidroti iemesli, kuru dēļ slēdza Liepājas dzintaru, proti, festivālu slēdza nevis tādēļ, ka programma neiekļāvās komunistu noteiktajos satura rāmjos, bet gan publisko tualešu trūkuma dēļ :)

Tā arī tagad tiek meklēti daždažādi iemesli, lai lai aizvāktu kremliniem nepatīkamu lelli, neminot šīs rīcības īstos iemeslus – proti izdabāšanu vietējiem putinistiem, Krievijas vēstniecībai un Rīgas domei

+5
-1
Atbildēt

2

    zanE. > rinķī apkārt 22.05.2015. 09.47

    …R.A. ….noskaties atkārtojumā vakardienas LTV1 raidījumu “100g kultūras”…nevajadzēs meklēt iespējas muļķības aizstāvēšanai…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Irbe > rinķī apkārt 22.05.2015. 10.52

    Jā vakar ,nez kāpēc, vārda brīvības aizstāvji Terzēns un Želve nemaz nebija satriekti par cenzūru, ko īstenoja VNI darbonis. Kad Liepājas dome gatavoja atbildi kristiešu kopienai par izstādes aizvēršanu, tad gan bija uguns pakulās un svēts sašutums. Ak demokrātiņi – liberāļi :(((

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Fikseris 22.05.2015. 01.26

Kad Latvija būs brīva no BIDLOMASSAS?

https://www.youtube.com/watch?v=bMFZ8UVqjcc

+4
0
Atbildēt

2

    v_rostins > Fikseris 22.05.2015. 09.52

    Fikseris

    Kad Latvija būs brīva no BIDLOMASSAS?

    ————–

    Kamēr netiks bargi sodīti visi prokremliskie izdzimteņi, kolorado lenteņi, kas brauc pie Putina svinēt 9. maiju un šeit izrēķinās ar latviešu varoņu piemiņu 16 martā. Tici man, Lembergs te “ņe pričom”.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Fikseris > Fikseris 22.05.2015. 12.36

    Man gan liekas ka lembergs ir tieši pričom. Un lembergu atbalsta cilvēki kuru mentalitāte tuva kremļa mentalitātei, pat ja viņi paši to neapzinās. Tādi kā tu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

haralds 21.05.2015. 23.52

http://www.fotoblog.lv/rep/8388701/?cid=7308

vanckars uzsaukumu iet zāģēt krus†u zīmīgi sāk ar tekstu “Демократия – это не значит вседозволенность! “.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu