Raidījums: Ploriņam uzdots veikt dienesta reorganizāciju (papild.) • IR.lv

Raidījums: Ploriņam uzdots veikt dienesta reorganizāciju (papild.)

24
Armands Ploriņš. Foto: Rebeka Žeire, LETA

Viņam jāatbrīvo no darba savas uzticības personas

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš pēc atkārtotas izvērtēšanas atstāts amatā ar nosacījumu, ka viņam dienestā jāveic reorganizācija un no darba jāatlaiž savas uzticības personas, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Runa varētu būt par Ploriņa vietnieci Renāti Pupeli un Saimnieciskā nodrošinājuma departamenta vadītāju Ēriku Dižgalvi, kurš bija saimniecības pārzinis Veselības ministrijā (VM) laikā, kad Ploriņš tur bija valsts sekretārs, ziņo raidījums.

Neoficiāli esot zināms, ja Ploriņš neizpilda minēto, viņam ierēdņu rotācijas ietvaros piedāvās citu amatu veselības aprūpes sistēmā, vēsta LETA. Šo informāciju gan raidījumam neviens vēl nav apstiprinājis.

Jau ziņots, ka atkārtoti izvērtēta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Armanda Ploriņa atbilstība amatam. Pēc izvērtēšanas dienesta vadītājs savu amatu nav zaudējis, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Izvērtēšanā piedalījies veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), kā arī Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Zvidriņa pastāstīja, ka Ploriņš savu amatu saglabājis, tomēr vērtēšanas komisija lēmusi, ka viņam sava darbība amatā vēl jāpilnveido.

Zvidriņa skaidroja, ka vērtēšanas procesā tika ņemts vērā tas, cik veiksmīgi dienestam izdevās īstenot ātrās palīdzības mašīnu un to vadītāju nodrošināšanu Rīgas reģionam, vienlaicīgi atsakoties no ārpakalpojuma izmantošanas. Kā norādīja valsts sekretāre, pakalpojuma pārņemšana tika īstenota, kā arī tajā aktīvi iesaistījusies ministrija, tomēr no Ploriņa puses nav bijusi pietiekami liela iesaiste, lai viņa darbību novērtētu augstāk.

Arī turpmāk VM uzraudzīs NMPD darbu un jebkurā mirklī var veikt atkārtotu Ploriņa vērtēšanu, sacīja valsts sekretāre.

Nākamreiz tiks vērtēta dienesta pakalpojuma kvalitāte un šoreiz Ploriņš netikšot “turēts pie rokas”, kā tās bija iepriekš, pauda Zvidriņa. Viņa arī izteicās, ka ir grūti pateikt, vai atteikšanās no automašīnu ārpakalpojuma būtu pabeigta laikā, ja VM nebūtu tik ļoti iesaistījusies.

15.janvārī NMPD arodorganizācijas Belēvičam iesniedza lūgumu izvērtēt NMPD vadītāja atbilstību amatam. Iemesls šādam lēmumam bija iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu.

2.februārī telekanālā LNT veselības ministrs sacīja, ka NMPD vadītāja darbība ir novērtēta negatīvi, tomēr viņam saskaņā ar likumdošanu doti trīs mēneši laika “laboties”.

Savukārt Ploriņš norādīja, ka negrasās atkāpties. “Tas, ka no manis grib tikt vaļā, ir pilnīgi skaidrs, bet kāpēc – nezinu. Pats nedomāju atkāpties,” sacīja NMPD vadītājs.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (24)

klusais 25.05.2015. 09.12

Kaut kā reformātors ir nolaidis gaisu … interesanti kas ir tā nepārvaramā vara , kura liedza Ploriņu nahrenizēt reizē ar Mamedovu , kurš tagad remontē Rīgas ielas?

+2
0
Atbildēt

4

    v_rostins > klusais 25.05.2015. 09.43

    klusais

    Pederasti, čekas un bandītu kājslauķi, arī spiesti balansēt.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 25.05.2015. 09.25

    klusais

    …..interesanti kas ir tā nepārvaramā vara….

    ————–

    Tas ir SAB Kukulītis. Ja padzīs visus Šļesera ieliktnīšus, čekai būs grūtāk pārvaldīt valsti.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 25.05.2015. 09.38

    VAi nevajadzēja jau Mamedovu saglabāt ? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 25.05.2015. 09.55

    Kur tur balansēšana ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 21.05.2015. 23.40

Kurš gan būtu šaubījies? Pēc tam, kad Kukulītis piedraudēja ar pielaides nepiešķiršanu, Beļēvičs būs mēms kā zivs. It kā jau, ātrās palīdzības mašīnu iepirkums, salīdzinot ar TECII 2. kārtu, LM, Citadeli un PV(paldies Dievam nenotikušo) iepirkumu tāds nieks vien ir, tomēr arī tas atklāti demonstrē čekas pārvaldītās valsts kliedzošos trūkumus un ZRP(v) mauķeļu, zagļu un pederastu nelietību.

+2
-1
Atbildēt

0

ozolnieki 25.05.2015. 08.10

kaut kā saspiedās

0
0
Atbildēt

1

    v_rostins > ozolnieki 25.05.2015. 08.30

    ozolnieki

    Es, protams, “labo latvieti” http://www.diena.lv/sabiedriba/politika/par-labu-latviju-vadis-guntis-belevics-730519 Beļēviču nebūtu licis amatā, bet ņemot vērā, ka valdību vada kolorado lentenis, veča, kam šīberis aizgājis ciet, un visu nosaka Pederastu parķija, arī patiess valstsvīrs un patriots veselības nozarē neko nemainītu. Atcerēsimies, kā čekistu piesmietais izdzimtenis, maukas bērns un morālais kroplis pēc sava kuratora rīkojuma izrēķinājās ar Grendes kundzi par centieniem savest kārtībā Operas finansu lietas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu