Malaizija un Indonēzija uzņems 7000 imigrantu • IR.lv

Malaizija un Indonēzija uzņems 7000 imigrantu

34
Bēgļi no Mjanmas un Bangladešas piestāj krastā. Foto: EPA/LETA

Valstis atļaus šiem imigrantiem izkāpt krastā un dos pagaidu patvērumu

Malaizija un Indonēzija trešdien piekritušas uz laiku uzņemt 7000 rohingju un Bangladešas imigrantu, kas ar laivām būs sasnieguši valstu piekrastes ūdeņus, ziņo LETA/DPA.

Valstis piekritušas atļaut šiem imigrantiem izkāpt krastā un dot viņiem pagaidu patvērumu ar nosacījumu, ka starptautiskā sabiedrība gada laikā nokārtos repatriācijas un pārvietošanas procesu, teica Malaizijas ārlietu ministrs Anifas Amass.

Tomēr viņš brīdināja, ka Malaizijas resursi ir ierobežoti, lai palīdzētu šiem cilvēkiem, un aicināja pārējo pasauli vienoties, lai palīdzētu šiem imigrantiem.

Ministrs piebilda, ka Malaizija un Indonēzija aktīvi nemeklēs imigrantus jūrā, bet sniegs palīdzību tikai tiem, kas ieradīsies krastā.

Kur šie imigranti tiks izmitināti, vēl nav zināms. Daudzi rohingju musulmaņi no Mjanmas mēģina nokļūt Malaizijā un Indonēzijā caur Taizemi. Viņi šo ceļu mēro cilvēku kontrabandistu laivās vai automašīnās.

Mjanmā vairākums iedzīvotāju ir budisti, bet ir arī daudz musulmaņu, arī rohingji, kurus ANO raksturojusi kā mazākumtautību, kas pakļauta vienām no smagākajām represijām pasaulē.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu