"Vienotības" deputāts Viņķelis noliek Rīgas domnieka pilnvaras • IR.lv

“Vienotības” deputāts Viņķelis noliek Rīgas domnieka pilnvaras

25
Pēteris Viņķelis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Rīgas domes deputāta mandātu varētu saņemt Josts

Rīgas domes opozīcijas deputāts Pēteris Viņķelis (V) izlēmis pirms termiņa nolikt deputāta pilnvaras. Viņķelis ir Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks, ziņo LETA. Rīgas dome otrdien apstiprināja Viņķeļa pilnvaru izbeigšanu.

Iesniegumā Viņķelis nav motivējis savu lēmumu. Pret to domes sēdē iebilda deputāts Mihails Kameņeckis (SC), jautājot Juridiskās pārvaldes direktoram Jānim Liepiņam, vai tā ir ierasta prakse, ka deputāts iesniegumā neizskaidro motivāciju pārtraukt deputāta darbību. Liepiņš skaidroja, ka saskaņā ar likumu šāds iesniegums rakstāms brīvā formā.

Viņķelis nepiedalījās šajā domes sēdē. Pēc lēmuma pieņemšanas deputāti pateicās viņam par darbu, skaļi aplaudējot.

Viņķelis vēlāk pastāstīja, ka pārtraukt darbu domē izlēmis, jo viņam palielinājies pienākumu apjoms pamatdarba vietā – Kalnietes birojā. Šā iemesla dēļ viņš nevarot pietiekami aktīvi piedalīties domes darbā, tādēļ lēmis dot iespēju citiem “Vienotības” kandidātiem, kas varēs pilnvērtīgi strādāt viņa vietā.

Viņķeļa vietā Rīgas domē varētu nākt Nils Josts. Kā liecina 2013.gada Rīgas pašvaldības vēlēšanu rezultāti, Josts pēc balsu skaita ir nākamais partijas “Vienotība” kandidāts uz domes deputāta krēslu. Viņš ir “Vienotības” Rīgas nodaļa valdes loceklis un pašlaik pilda arī Rīgas domes “Vienotības” frakcijas sabiedrisko attiecību speciālista pienākumus. Josts apliecināja, ka apsver iespēju pārņemt mandātu.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu