Latvijas hokeja izlase svarīgā cīņā uzvar Austriju • IR.lv

Latvijas hokeja izlase svarīgā cīņā uzvar Austriju

33
Latvijas un Austrijas hokejistu cīņa ritēja saspringti. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mūsu valstsvienība pēc pagarinājumā gūtā panākuma pamet pēdējo vietu apakšgrupā

Latvijas hokeja izlase šodien Prāgā Pasaules čempionāta finālturnīrā A apakšgrupā aizvadīja ļoti svarīgu maču, pagarinājumā uzvarot Austrijas valstsvienību ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:o, 0:0, 1:0). Līdz ar to Latvijā kopumā guvusi 4 punktus, turnīra tabulā pametot pēdējo vietu.

Aleksandrs Jerofejevs spēles pirmajās minūtēs sakāvās ar pretiniekiem, izpelnoties 2+10 min noraidījumu. Austrijai gan ir sliktākā rezultativitāte šajā turnīrā, spēlējot vairākumā. Taču arī pēc līdzīga spēlētāju skaita atjaunošanas visu trešdaļu bija iespaids, it kā mūsu komanda spēlētu mazākumā, trūka savāktas aizsardzības un mērķtiecīgu uzbrukumu. 3 min pirms pirmās trešdaļas beigām austrieši atklāja rezultātu, un mūsējie nokļuva zaudētājos.

Otrā trešdaļa sākās šķietami tikpat nomācoši, taču perioda vidū Lauris Dārziņš Austrijas vārtu priekšā saspēlējās ar kapteini Kasparu Daugaviņu un iemeta pirmos vārtus mūsu vienībai. Ļoti meistarīgi šajā brīdī Miks Indrašis sev «uzvilka» divus austriešu aizsargus, ļaujot mūsu rezultatīvākajiem uzbrucējiem labi darīt savu darbu. Vairākas reizes komandu glāba vārtsargs Edgars Masaļskis.

Trešā trešdaļa ritēja tikpat saspringtā cīņā, mūsu spēlētājiem pieļaujot daudz kļūdu. Rezultāts pamatlaikā nemainījās, bet jau pirmajās papildlaika minūtēs uzvaras vārtus mūsu labā guva Laursi Dārziņš. Viņš arī nosaukts par mača labāko spēlētāju mūsu izlasē, Austrijai labākais bija Mihails Rafls. Pēc grūtās uzvaras, kas pat dažu vīru saviļņoja līdz asarām, visi kopā dziedāja Latvijas himnu.

Uzvara pagarinājumā ļauj Latvijai cerēt uz vietas saglabāšanu pasaules hokeja elitē. Nākamo spēli turnīrā Latvijas izlase aizvadīs otrdien, 12.maijā, stājoties pretī Francijas valstsvienībai. A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs maksimāli iekrātajiem 12 punktiem ir Kanāda, no tās par punktu atpaliek Zviedrija. 10 punkti ir Čehijas rēķinā, par 2 mazāk – Šveicei. 6 punkti ir Vācijai, Francija tikusi pie 3 punktiem. Austrijai 2 punkti.

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startē jau 19.gadu pēc kārtas. Pēc šī gada pasaules čempionāta kļūs zināmas astoņas komandas, kas kvalificēsies Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tā kā Latvija pašlaik pasaules rangā ieņem devīto vietu, lai izvairītos no olimpiskās atlases, meistarsacīkstēs jābūt 4 vietas augstāk par Slovākiju vai 5 vietas virs Šveices. Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā pašlaik pirmās 8 vietas ieņem Zviedrija, Somija, Krievija, Kanāda, ASV, Čehija, Šveice un Slovākija. Latvija atrodas 9.pozīcijā. Tālāk ir Norvēģija, Baltkrievija un Francija.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu