Kara muzejā fotogrāfiju izstāde "Diena, kad vīri raudāja" • IR.lv

Kara muzejā fotogrāfiju izstāde “Diena, kad vīri raudāja”

Publicitātes foto

Otrā pasaules kara fotogrāfijas no muzeja krājuma

Ceturtdien, 7.maijā Latvijas Kara muzeja 3.stāvā tiks atklāta Otrā pasaules kara beigām veltīta fotogrāfiju izstāde “Diena, kad vīri raudāja”, raksta aģentūra LETA. Otrā pasaules kara mīti joprojām turpina dzīvot, tomēr kara militārā puse Eiropā noslēdzās tieši pirms 70 gadiem – 1945.gada 8.maijā, kad nacistiskā Vācija kapitulēja sabiedroto – ASV, Francijas, Lielbritānijas un Padomju Savienības – priekšā. 

Izstādē aplūkojamas fotogrāfijas no Kara muzeja krājuma. Tās vēsta par kara pēdējo periodu Vācijā un Latvijā, Kurzemē. Fotogrāfiju oriģināleksemplāri atklāj abās pusēs karojošo latviešu karavīru gaitas laikā, kad Vācijas sakāve karā bija nenovēršama. Īpaša uzmanība pievērsta vācu armijas grupas “Kurzeme” kapitulācijai, kuras norise no padomju puses salīdzinoši plaši iemūžināta gan fotogrāfiju, gan filmu formātā. 

Daļa no fotogrāfijām izstādē publiskotas pirmoreiz, jo padomju okupācijas gados acīmredzot nav saskanējušas ar oficiālo “Lielā Tēvijas kara” vēsturi. Fotogrāfijās redzamie uz viena tanka sēdošie padomju un vācu karavīri, kā arī blakus stāvošie smaidošie pretējo pušu virsnieki nebija tas, ar ko bija jāiepazīstina plašāka sabiedrība. Līdzās unikālām un līdz šim nepublicētām fotogrāfijām izstādē lasāmi arī abās pusēs karojošo latviešu karavīru atmiņu fragmenti par kara beigām, kā arī Ivara Sniķera privātkolekcijā esošās pastkartes, vēstules, pasta pārvedumi un citi dokumenti par kara pēdējo posmu Kurzemē un Vācijā. 

Izstāde apskatāma bez maksas.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu