Latvijā pirmo reizi kopš 1901.gada novērots nakts gārnis • IR.lv

Latvijā pirmo reizi kopš 1901.gada novērots nakts gārnis

21
Nakts gārnis.

Šīs sugas putni ir aktīvi naktīs

Latvijā pirmo reizi kopš 1901.gada atkal ir novērots nakts gārnis, turklāt tas ir tikai trešais šīs putnu sugas pārstāvja novērojums Latvijā, liecina informācija portālā “Dabasdati.lv“.

Nakts gārnis pamanīts vakar pēcpusdienā pie Bērzes upes Zemgalē. Putnu pamanījis putnu vērotājs Toms Endziņš, ziņo LETA.

Vēlāk uz norādīto vietu devies arī kāds cits entuziasts, tomēr viņam izdevies tikai saklausīt putna izdotās skaņas, ko viņš raksturojis kā kvekšķus.

Pirmo reizi nakts gārnis Latvijā fiksēts 19.gadsimta beigās.

Nakts gārnis ir vidēja auguma gārņu dzimtas putns. Tā apspalvojums ir zilpelēks, pakausis un mugura melna, bet pavēdere gaišāka. Uz pakauša putnam ir divas garas, baltas spalvas. Latīņu valodā nakts gārnis tiek apzīmēts kā nakts krauklis – vārds sasaucas ar putna ķērcieniem, kas atgādina kraukļa ķērcienus. Šīs sugas putni ir aktīvi naktīs.

Putni ir sastopami visos kontinentos, lielākoties Eiropas centrālajā un dienvidu daļā. Nakts gārņi ligzdo saldūdens un sālsūdenstilpju krastos.

 

Komentāri (21)

traductrice 06.05.2015. 12.54

Runā, ka mūsu nākamais prezidents būšot Vējonis. Visiem patīkot. Viņam piemītot visas prezidentam nepieciešamās kvalitātes.

Stabilitāte – Kā vides ministrs, viņš bija vienīgais, kas valdībām krītot (un tās bija vairākas), spējis nekrist… vēl tāds talants piemīt Loginovam, bet nu viņš nav apskatāmais subjekts. Nezinu, vai stabilitāte ir ekvivalents neietekmējamībai?

Ne jauns, ne vecs, bet tieši laikā – kas nu ir, tas ir.

Prot(ot) svešvalodas – nav gan gadījies dzirdēt runājam, bet jātic vien būs uz vārda.

Lielisks orators – par to varējām pārliecināties 4.maija uzrunā Jelgavā, kur viņš savu 30 sek. garuma sakāmo nolasīja no lapiņas akurāt ar tādu pašu centību, izteiksmi un pārliecību kā Berziņš. Laikam jau iemēģināja prezidenta tribīni.

Ai, par prezidneta tēmu man vienkārši paspruka. sorry, ka ielauzos tēmā par gārņiem.

+4
-1
Atbildēt

1

    Oskars > traductrice 07.05.2015. 14.52

    Kad Latvijā konstatēja rietumu lakstīgalu (Luscinia megarynchus), komentāri ātri vien “pārmetās” uz polītiku – par rietumu un austrumu “lakstīgalām”. Es, kā ornitologs, patiešām nesaprotu, kādēļ pie ziņas par nakts gārni jāraksta gaŗš penteris par prezidenta kandidātu. Varbūt tam penterim var piekrist, varbūt ne, bet – nevietā tas gan ir! Traductrice – traduire france, mais pas d’ornithologie! (atvainojos par manu kļūdaino franču valodu)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu