Jaunie somu hokejisti pēc turnīra Rīgā saslimuši ar salmonelozi • IR.lv

Jaunie somu hokejisti pēc turnīra Rīgā saslimuši ar salmonelozi

21
Ilustratīvs foto no sportacentrs.com.

Somijas avīze vēsta par valstī teju piemirstās slimības epidēmisku uzliesmojumu

Vairāk nekā 50 jauno somu hokejistu 10-15 gadu vecumā saslimuši ar salmonelozi pēc tam, kad atgriezušies mājās no Latvijā noritējušā starptautiskā turnīra ”Rīgas kauss 2015”, šodien vēstīts Somijas laikraksta ”Ilta-Sanomat” (”Vakara Ziņas”) interneta vietnē.

Kā liecina informācija Latvijas Hokeja federācijas un Volvo sporta centra interneta vietnēs, turnīrs Latvijā notika no 27.marta līdz 26.aprīlim, tajā piedalījās 19 valstu jaunie hokejisti 10-18 gadu vecumā. Šogad turnīram apritēja 10 gadi.

Somijas sportistiem, kas pārstāvēja 39 valsts vietas un sporta biedrības, salmonellozes pazīmes – paaugstināta temperatūra, caureja – parādījušās dažas nedēļas pēc atgriešanās no Rīgas. Slimība konstatēta dažādās Somijas vietās tieši jaunajiem hokejistiem, kas piedalījušies turnīrā Latvijā.

Somijas Veselības un labklājības departamenta infekcijas slimību nodaļas vadītājs Mika Salminens skaidro, ka slimību izraisījusi infekciozā baktērija ”salmonella enteritidis”. Šo saslimšanu Somijā parasti reģistrē 14-20 reizes gadā, tāpēc pussimtu slimnieku jau uzskata par epidēmiju. Ja laikus nesāk ārstēšanu, salmonellozei varot būt nepatīkamas komplikācijas – locītavu iekaisums un artrīts. Tāpēc somu mediķi aicina visus, kam rodas ”problēmas ar vēderu”, nekavējoties meklēt mediķu palīdzību, raksta ”Ilta-Sanomat”.

Latvijas medijos nav ziņu par hokeja turnīra dalībnieku inficēšanos ar salmonellu vai salmonelozes gadījumiem viņu vidū. Kā liecina mūsu valstī iepriekš reģistrētie salmonellozes gadījumi, ”salmonella enteritidis” parasti tiek izplatīta ar nekvalitatīviem olu vai putnu gaļas produktiem, kā arī no sabiedriskās ēdināšanas darbiniekiem, kas ir ar to inficēti un neievēro higiēnas normas darba procesā virtuvē.

Nav zināms, kas bijuši turnīra dalībnieku ēdinātāji un vai saslimuši tikai somu sportisti. Rīgā spēlēja arī jaunie hokejisti no Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Anglijas, Šveices, Austrijas, Luksemburgas, Polijas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas, Ungārijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, kā arī Latvijas pārstāvji.

Komentāri (21)

dullaisdauka 01.05.2015. 11.16

Jādomā, ka somu muļķi būs kaut kur centrāltirgū dzēruši “privāto urlu” kvasu vai “pagrīdes beļašus” noprovējuši un tam nav sakara ar turnīru un tā ēdinātajiem, jo tad jau citu valstu dalībniekiem nebūtu mazākas problēmas. Teikšu godīgi, ka pat man kā padomju “produktam” reizēm neveras mute vaļā, lai dažā labā vietā Rīgā pasūtītu ēdmaņu vai dzērienu.

+3
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 01.05.2015. 05.50

ja izlasa ziņu par veiktajaam paarbaudeem izgliitiibas iestaažu ēesniicaas,tad vaina nav taalu jaameklee , skaidri var saprast ka lieto produktus , kuriem lietošanas laiks beidzies , olas taī skautaa, aciimredzot koopereejas ar lielveikaliem , piemeeram maxsimu , domājams koruptiivs dariijums , bodeem izdeviigi par kautkaadu cenu tos realizeet , nekaa izmest atkritumos , bez tam veel personaala higieenas paarkaapumi un bardaku virtuvees un tas notiek Latvijas galvaspilseetaa , protams domee neviens atbildiibu neuzņemsies , bet premjere vareetu , jo beerziņš veel prezidents, atkal valsts padariita par apsmieklu.

+1
0
Atbildēt

0

Bet 01.05.2015. 16.56

sovoku Rīga tā ieriebj rietumnieciskajiem somiem! Vajadzēja ieraut vairāk šņabja, varbūt tie vīrusi būtu nobeigti! Kur somu krunka uz krievu vodku?

0
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu