Brīvības desmitgades • IR.lv

Brīvības desmitgades

153
Foto: Kaspars Krafts, F64
Sanita Upleja

Mūsu lielākais ieguvums no 4.maija deklarācijas

Sasniegumus un ieguvumus, ko mūsu valstij un tautai nesis 1990.gada 4.maijs, var svērt dažādi – ar tabulām, skaitļiem, grafikiem, bultām un citiem ķeburiem. Taču var tos nolikt pie malas un padomāt par šķietami netveramām un pašsaprotamām lietām, kas raksturojušas gadsimta ceturksni kopš tās saulainās maija dienas.

Uzreiz jāpiebilst, ka 4.maijs pats par sevi bija ļoti svarīgs, tomēr tikai viens ķēdes posms vairāku gadu cīņā par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu. Vienā dienā nekas uzreiz nemainījās, un 5.maijā mēs nepamodāmies pilnīgi citā valstī, pat ja lielākais aizsprosts ceļā uz neatkarību 4.maijā tika sagrauts un straume vairs nebija savaldāma.

Tomēr 4.maijs ir un paliek simbols tai ūdensšķirtnei, kuras vienā pusē palika padomju verdzības pusgadsimts un otrā veidojas un pilnveidojas atjaunotā Latvijas brīvvalsts.

Tādēļ 4.maija deklarācijas gadadiena patiesi ir piemērotākais brīdis, lai novērtētu tieši atjaunotās valsts attīstību.

Trīs labas lietas
Lai labāk saprastu, ko es domāju ar šķietami netveramiem ieguvumiem no 4.maija, iesaku iedomāties mūsu dzīvi šodien bez vismaz trim lietām – Saeimas un pašvaldībām, neatkarīgiem plašsaziņas līdzekļiem un pārvietošanās brīvības. Kā gan bez tā visa mēs varētu ik dienas nodarboties ar mūsdienu Latvijas nacionālo sportu – politiķu lamāšanu plašsaziņas līdzekļos par dzīves samaitāšanu tiktāl, ka cilvēki ir spiesti pamest valsti?!

Pat atmetot ironiju, visticamāk, daudziem un jo īpaši gados jaunākiem cilvēkiem tas neliekas nekāds sasniegums, ka mums ir brīvi vēlēta Saeima un pašvaldības, daudz un brīvi plašsaziņas līdzekļi, kā arī iespēja brīvi pārcelties uz dzīvi un darbu pārējās 27 Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Tomēr man tas liekas ļoti liels sasniegums salīdzinājumā ar laiku pirms gadsimta ceturkšņa, kad tā visa mums nebija.

Toreiz, vēstures ratam pagriežoties kaut nedaudz citā virzienā, varēja nebūt arī šodien. Turklāt arī tas, ka atjaunotā Latvijas valsts ir spējusi to visu saglabāt un attīstīt, ir jāvērtē kā sasniegums, jo tās nav lietas, ka notiek vai pastāv pašas par sevi.

Lai to nodrošinātu, ir jābūt skaidrai sabiedrības vēlmei un vajadzībai pēc brīvām vēlēšanu tiesībām, vārda brīvības un personas brīvības, kas ietver pārvietošanās brīvību. Pietiek paraudzīties uz austrumiem no Latvijas, lai redzētu, ka ne visi gribēja un spēja izmantot tās iespējas, ko Latvija izmantoja pirms gadsimta ceturkšņa un turpina izmantot joprojām.

No vienas puses – ir labi, ka Latvijā jau ir izaugusi vesela paaudze ļaužu, kuriem brīvas vēlēšanas, brīva plašsaziņa un vēl citas brīvības ir tik pašsaprotamas lietas, ka var pat nedoties vēlēt, nelasīt sabiedrībai būtiskas ziņas medijos un lepni paziņot, ka politika viņus neinteresē. Tāpat kā apšaubīt, vai kapitālisms, brīvais tirgus un liberālisms ir tiešām iespējami labākās lietas, koķetēt ar anarhiju un citām galējām idejām.

No otras puses – ir zināmas bažas, ka ar tik vieglprātīgu attieksmi pret kopējo valsts dzīvi un sabiedrības pārvaldi var nonākt pie tā, ka vienā rītā pašsaprotamās lietas ir izgaisušas kā nebijušas. Lai tās saglabātu, ir tomēr jāsaprot, cik būtiska ikviena cilvēka dzīvē ir politiskā un saimnieciskā brīvība, kas Latvijā mūsu dienās ir nodrošināta, tieši pateicoties 1990.gada 4.maijam.

Mucā auguši
Laikā, kad sākās Trešā atmoda un tās nestais pakāpeniskais brīvības pieaugums, es biju pusaudzes vecumā. Tomēr diezgan labi atceros, ka vēl pirms atklātības laikmeta cilvēki savā starpā, draugu un radu lokā politiku neapsprieda. Visticamāk, ka daudzi pat nezināja Latvijas padomju sociālistiskās republikas augstākās vadības vārdus, izņemot vietējās komunistiskās partijas pirmo sekretāru, kas arī bija galvenais vietvaldis. Ja varēji uzticēties apkārt esošajiem, tad varēji nolamāt partijas vadību, taču interesēties par politiku nebija jēgas, jo ietekmēt valstī notiekošo ar parlamenta un pašvaldību vēlēšanu starpniecību nebija iespējams.

Tie, kas tagad tik sparīgi pretojas Eiropas dzelzceļa ”Rail Baltica” būvniecībai Latvijā, pie reizes nolamājot valsti, negrib vai nespēj iedomāties, ka padomju laikā nekādas sabiedriskās apspriešanas un taisnīgas kompensācijas vispār nebija iedomājamas. Ja meliorācijas plāns paredzēja nojaukt tavu māju, tad to nojauca, ierādot vietā mitekli kolhoza ciematā. Ja Rīgas vēsturiskajās nomalēs bija ieplānots celt daudzīvokļu namu blāķus, tad paaudzēs privātmājās tur dzīvojošajiem bija tās jāpamet nojaukšanai un bez ierunām jāpārvācas uz varas ierādīto dzīvesvietu.

Nebija nekādu sabiedrisku sarunu par vides aizsardzību, koku glābšanu un pilsētvides pārveidi, kā mēs to esam ieraduši darīt tagad.

Līdzās tam, ka nebija iespēju ietekmēt varas rīcību nedz valsts, nedz pašvaldību līmenī, cilvēkiem nebija iespējas brīvi paust savu viedokli plašsaziņas līdzekļos un ne tikai tur. Ja iedziļinās padomju laika apstākļos, tad ir pat baisi apzināties, cik dziļi cilvēka apziņā tie ietiecās. Es labi atceros, kā manos vidusskolas gados, kad varēja sākt atklāti runāt par patieso Latvijas vēsturi, es pēkšņi uzzināju savu klasesbiedru ģimeņu stāstus un varēju stāstīt arī savējo. Tie bija līdzīgi traģiski, taču pirms tam mēs bijām par to publiski klusējuši un jau bērna vecumā būtībā iemācījušies neuzticēties citiem.

Spunde ārā sprāga
Pārāk daudz vietas vajadzētu, lai aprakstītu padomju laika dzīves īstenības kroplības, taču par pārvietošanās brīvību tik vien piebildīšu, ka lāgā nevarēja pat uz blakus pilsētu pārcelties, jo bija grūtības iegūt dzīvesvietu un pierakstu, bez kā savukārt nevarēja dabūt darbu. Turklāt padomju laiks daudziem no mums iemācīja bez kautrēšanās un minstināšanās ievākties izvesto, sodīto un no mājokļiem vienkārši izmesto cilvēku dzīvesvietās ar visu tur atstāto iedzīvi.

Pārmaiņas var vērtēt dažādi. Gan no viedokļa – ko es ieguvu, gan no viedokļa – kādas važas es nokratīju no saviem pleciem. Arī 4.maija gadadienā var gan mērīties ar naudas šķindoņas skaļumu savās un citu kabatās, gan censties saprast, vai atgūtās brīvības desmitgades ir mūs padarījušas labākus kā cilvēkus, ļaujot pamazām nomest personiskās nebrīves važām.

Esmu pārliecināta, ka gadsimta ceturkšņa kopš 1990.gada 4.maija lielākā vērtība ir brīvības iespējas valstij kopumā un katram no mums atsevišķi.

Mums katram ir bijusi iespēja atbrīvoties no pašcenzūras, no meliem un noklusēšanas, no neuzticēšanās līdzcilvēkiem. Mums ir dota iespēja stiprināt savu pašapziņu, katrai mūsu balsij vēlēšanās piešķirot vērtību, mūsu cilvēciskā pašcieņa vairota ar tiesībām uz viedokli. Kā nu katrs no mums to ir izmantojis, lai paliek uz paša sirdsapziņas, bet nenoliegsim, ka atjaunotā Latvijas brīvvalsts mums ir devusi šo visvērtīgāko iespēju.

Autore ir neatkarīgā žurnāliste.

Komentāri (153)

rinķī apkārt 01.05.2015. 11.15

Toreiz, vēstures ratam pagriežoties kaut nedaudz citā virzienā, varēja nebūt arī šodien. Turklāt arī tas, ka atjaunotā Latvijas valsts ir spējusi to visu saglabāt un attīstīt, ir jāvērtē kā sasniegums +++ es arī diezgan labi atceros to gaisotni, kura valdīja Latvijā Atmodas laikā. 4. maijs, patiesībā tas bija vairs tikai loģisks finišs ceļam, kuru okupētajā Latvijā jau organizēti ļaudis uzsāka sākot no 1986. gada. Un pamats šai apziņas plūsmai bija vērtības, kuras šobrīd tiek dzītas zemē un izsmietas, pazemotas un apzīmogotas ar tumsonības zīmi – 1918.gada dibinātā Latvijas republika, kura balstījās uz latviešu nacionālo pašapziņu, stipru, tradicionālu ģimeni, piederību kristīgajai kultūrvidei uc

Varbūtība, ka mūsdienu atjaunotā LR var izust no pasaules politiskās kartes ir pavisam reāla, un šī realitāte nesaistās tikai ar nu jau 3. LR okupācijas draudiem un briesmām, kuras Latvijai rada kopēja robeža ar Krieviju. Apdraudējums Latvijas Republikai, tās valdošajai morālei slēpjas arī nepārdomātā Rietumu ” morālo vērtību” importā, un šo ” importa preču” nekritiskā pieņemšanā, pat kopēšanā. Šī brīža nosacīto Rietumu ” garīgo vērtību” ekspansiju Latvijā var salīdzināt ar to bumu, kuru radīja Rietumu lēto preču stihiskā izplatība Latvijas tirgū deviņdesmito gadu sākumā.

+27
-13
Atbildēt

36

    DikembeSakamoto > rinķī apkārt 03.05.2015. 10.03

    Latvijai, ja neskaita izčakarētas smadzenes, kas ir okupācijas sekas
    ———-
    Mēs, okupācijas bērni, daudz labāk saprotam, kas ir brīvība. Tāpēc mums nevar iebarot liberastijas tirāniju kā brīvību. Mēs zinām, ka aiz rietumu brīvību saukļa slēpjas jauna totalitāra kustība.

    +4
    -15
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 03.05.2015. 09.12

    dzeris49

    Tie taču daži % no visas populācijas, kāpēc viņi nevar dzīvot, kā viņi grib

    ————–

    Dzīvojiet kā protiet, tikai ar savām īpaši īpašām vajadzībām(kropļi) nelieniet skolās un neizrādieties sabiedrībai ielās.

    Lai arī ZRP(v) atbalstītāji, NA un visa latviskā nīdēji tev saliks kaudzi +, ļoti šaubos, vai tiem pašiem gribētos, lai arī viņu atvases būtu hemoroīdu un prostatas nomocīti STS un zarnu infekciju perēkļi, kam problēmas ar sūdu saturēšanu, kā tev.

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 02.05.2015. 15.49

    dzeri,mūsu tautai nekā nav,tā ir absolūta muļķe un dauņu kompānija,ka viss jāimportē,vai no austrumiem,vai rietumiem?

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 03.05.2015. 15.31

    Pasaulē pieaugušie vien ir,jeb kādi bērni arī dzīvo mums līdzās,kuri skatās un mācās no pieaugušajiem,nobriedušajiem,ar stabilo pārliecību?

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 03.05.2015. 12.31

    dzeris49

    Un ko dara tie heteroseksualisti savās demonstrācijas – rīko grautiņus, dedzina mašīnas

    ————-

    Tās, slimais kropli, dirsā drāztais zatļerast, nav heterosesuālistu demonstrācijas, jo tādu vispār nav. Normāli cilvēki neiet ar karogiem rokās demonstrēt, ka ir normāli un vardarbība vispār vairāk ir pidaru prerogatīve.

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 01.05.2015. 18.37

    Vai jums NA atbalstītājiem vispār kaut kripatiņas loģiskās domāšanas ir? Nu kaut drusciņ? Pats mazumiņš? Idiotu bars!

    +11
    -18
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 02.05.2015. 17.19

    Jā,SC un NA vērtības reizēm izskatās līdzīgas,un tas nav nekāds brīnums.Vai tad tu neatceries to psiholoģisko apstrādi,kad PSRS laikā komunisti uz āru rādīja ideālas morāles jauna tipa cilvēka audzināšanu,lai iepatiktos visai pasaulei,lai uztaisītu vispasaules revolūciju,bet iekšpusē totalitārisms,vardarbība un biorobotu masas veidošana.Bet tas galīgi nenozīmē,ka šīs morālās vērtības ir sliktas un nevajadzīgas,ja cilvēki tās pa īstam pielieto dzīvē,ko varētu gribēt panākt NA.

    Ja iet runa par toleranci un personīgās dzīves neaizskaramību,tad tā ir demagoģija,homoseksuālisti savu privāto dzīvi cenšas iznest sabiedriskajā telpā,tur vairs nekāda tolerance nedrīkst darboties,ja vājākie savas vājības grib uztiept visai sabiedrībai,sevišķi jaunajai paaudzei,kura ir daudz neaizsargātāka un vājāka par homīšiem.Tieši jaunās paaudzes aizsargāšana no homoseksuālisma propagandas ir īstā tolerance un demokrātiska vērtība.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 03.05.2015. 17.34

    2011. gada 31. decembrī tika slēgts Ziemeļvalstu dzimtes pētījumu institūts (Nordik Gender Institute, iepriekš zināms ar nosaukumu Nordic Institute for Women’s Studies and Gender Research), kuru 1995. gadā nodibināja Ziemeļvalstu Ministru padome. Ziemeļvalstu dzimtes pētījumu institūts atradās Norvēģijā, Oslo (bija piesaistīts Oslo Universitātei), un tajā līdzdarbojās Norvēģija, Dānija, Islande, Zviedrija, Somija, kā arī Farēru un Ālandu salu un Grenlandes autonomie apgabali. Savu darbību ar Ziemeļvalstu Ministru padomes starpniecību tas izvērsa ne tikai pašās Ziemeļvalstīs, bet jo īpaši tieši Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī Krievijas Ziemeļrietumu apgabalos. Un, kā redzams, savu darbību Baltijā turpina pat pēc savas oficiālās nāves.

    Ziemeļvalstu Ministru padome bija spiesta institūtu slēgt pēc tam, kad Norvēģijas sabiedriskajā televīzijā tika demonstrēts septiņu dokumentālo filmu cikls ”Smadzeņu skalošana”, kas atmaskoja šī institūta pseidozinātnisko darbību. Dokumentālā cikla ”Smadzeņu skalošana” autors ir sociologs un ievērojams Norvēģijas komiķis Heralds Aja (Heral Eia). Septiņas viņa uzņemtās filmas atklāja patiesību ne tikai dzimumlīdztiesības aspektā, bet arī par homoseksuālismu, etnisko un rasu diskrimināciju u.c. ideoloģiskajiem jājamzirdziņiem.

    http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/sabiedriba/saindeto-abolu-maiss-jeb-ka-norvegija-tika-atmaskots-dzimumu-lidztiesibas-pseidozinatniskums.d?id=42751292#ixzz3Z5P4Q0U1

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 03.05.2015. 14.09

    Prasība pielīdzināt geju un lezbiešu attiecības īstām laulībām ir homoseksuālistu uzmākšanās sabiedrībai,dzimumu vienādības teorija un kārlīšu pārģērbšana par karlīnēm ir uzmākšanās bērnu psihei,praidi ir uzmākšanās sabiedrībai,genderistu ‘bērnu apmācīšana masturbēt,būt atvērtiem dažādām seksuālām normām ir uzmākšanās sabiedrībai!

    Skandināvijā genderisms bija izplatīts,bet nu jau arī tur šī viltus teorija tiek izmesta miskastē.

    Lietuvas kritiskās inteliģences un sabiedrības nelojalitāte uztieptajai dzimumu līdztiesības ideoloģijai

    Pirmsskolas izglītības iestādēm izdoto materiālu anotācijā ir rakstīts, ka grāmatas un metodiskais materiāls ir ”nedalāmi”, un to ”gala mērķis ir sapludināt tradicionālās, strikti novilktās dzimumu sociālo lomu robežas, lai bērniem atvērtu plašākus apvāršņus sevis un pasaules izzināšanai, atklājot viņu patiesos talantus un sekmējot vispusīgāku attīstību”.

    Lūk, ko par to saka lietuviešu profesore un edukoloģijas (pirmsskolas un sākumskolas izglītības pedagoģijas) zinātņu doktore Birute Obeliene [7]: ”Dzimumu atšķirības ir būtiski apzināties jau no mazotnes, jo atšķirības starp vīrieti un sievieti nav tikai anatomiskas. Dzimums nav tikai fiziska īpatnība. Sievietes un vīrieši domā un uztver lietas atšķirīgi, izprot sevi un pasauli atšķirīgi, izpauž sevi un rada atšķirīgi. Šādi mēs varam ieraudzīt mēness abas puses. Šobrīd mums cenšas iegalvot, ka, līdz ko novienādosim dzimumus, tā radīsies cieņa vienam pret otru. No tiesas neradīsies. Šāds apgalvojums ir pilnībā aplams. Ja gribam runāt par līdztiesību, tad patiesāk ir runāt par līdzvērtīgumu. Lai iedzīvinātu līdzvērtības principu, esam spiesti atzīt atšķirīgo. Atzīt, ka atšķirīga dzimuma personas ir atšķirīgas pēc būtības, bet tās ir vienlīdz vērtīgas. Un nākamais solis – mācīties, kā būt kopā, kādai būtu jābūt audzināšanai, kādi savstarpējās cieņas principi jāievēro, lai nerastos konflikti”.

    http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/sabiedriba/saindeto-abolu-maiss-jeb-ka-norvegija-tika-atmaskots-dzimumu-lidztiesibas-pseidozinatniskums.d?id=42751292#ixzz3Z4ZICARe

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 03.05.2015. 14.33

    Visu ir iespējams sačakarēt,ja tikai stipri pacenšas,arī to labo dzīvošanu…derētu atcerēties Romas impērijas,kur arī savulaik lieliski dzīvoja,daudz labāk kā citur,galu.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 03.05.2015. 17.41

    dzeri,pasaule reizēm mainās arī uz slikto pusi,un to var un vajag apturēt.

    Arī ASV prezidents Baraks Obama Ziemeļkorejas rīcību nosoda kā „provokatīvu”, un aicina starptautisko sabiedrību attiecīgi rīkoties. Krievija paziņoja, ka kodolizmēģinājumu uzskata par ANO rezolūciju pārkāpumu, tāpat kā decembrī veikto ballistiskās raķetes izmēģinājumu. Bet Lielbritānija aicina Drošības padomei dot „stingru atbildi”.

    Protams, ārkārtīgu satraukumu pauž arī Ziemeļkorejas kaimiņvalstis. Dienvidkoreja paziņoja, ka kodolizmēģinājums ir „nepieņemams drauds drošībai Korejas pussalā un ziemeļaustrumu Āzijā, kā arī izaicinājums visai starptautiskajai sabiedrībai.” Bet Japānas premjers notikušo uzskata par nopietnu draudu Japānas nacionālajai drošībai, kas ir nepieņemami. Arī Ķīna, Ziemeļkorejas galvenā sabiedrotā, paziņoja, ka tai „stingri iebildumi” pret kodolizmēģinājumu, un ka tas noticis neskatoties uz plašiem starptautiskās sabiedrības brīdinājumiem. Pekina aicina Phenjanu pildīt savas saistības attiecībā uz atteikšanos no kodolieročiem, un nedarīt neko tādu, kas situāciju pasliktinātu vēl vairāk.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 01.05.2015. 21.45

    Austras koks

    biju domājis, ka nomale nav vecāks par 18-20.

    ————–

    Saprāts, kā agrīnam tīnim, bet kā Ušakova fanātam tam mēslam vajadzētu vismaz 90 gadīgam perdelim.

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 03.05.2015. 10.40

    Homoseksuālistiem ir brīvība savā personīgajā dzīvē darīt,ko paši grib,ar to pilnīgi pietiek,nav ko bāzties ar savām vājībām virsū seksuālā ziņā normālai sabiedrībai.

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 03.05.2015. 13.58

    zirgs

    Tikai reliģisku sviestu un komentārus no sērijas par “sūdu stūmējiem un anāla plēsējiem”.

    ————–

    Tādi jūs, cilvēces pabiras, esiet. Nevar būt laulība ar dzīvniekiem, mirušiem, priekšmetiem, vai pidaru starpā. Nosauciet savas īpaši īpašās vajadzības savā vārdā un nelieniet, izdzimteņi, apgānīt laulības institūtu!

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 01.05.2015. 16.24

    Es ar atceros tos laikus, bet kaut kā neatceros, ka toreizējo Tautas manifestāciju laikā cilvēki būtu bruņojušies ar “sūdu maisiņiem”. Tāpēc beidz murgot!

    Kā jūs toreiz bijāt sauja margināļu ar garīgām problēmām tā arī tagad!

    +12
    -16
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 03.05.2015. 19.59

    Dzeri, tiešām neesi neko dirdējis par tieksmi aizvietot folklorā, pat klasikā vietniekvārdus viņš un viņa ar nekatro dzimti? :) Tad uzguglē, atradīsi. Bet pat tas nav tas svarīgākais. Svarīgi ir tas, ka nu jau mūsu pagarajā sarakstē izkristalizējās patiesība, ka ir jautājumi par kuriem mēs nekad nevienosimies. Mēs esam “ilustrācija” šobrīd sabiedrībā valdošajai uzskatu sadursmei jautājumos, kuri skar tādu tēmu, kā jautājums par to, kas ir ģimene un tā tad arī, kādiem ir jābūt pamatiem uz kuriem Latvijā turpmāk attīstīsies sabiedrība. Un šādus jautājumus, ja nevar atrast kopsaucēju, demokrātiskā sabiedrībā risina divējādi. Vai nu referenduma ceļā, jeb kādai no politiskajām partijām ir jāuzņemas šo jautājumu risināt, pirms vēlēšanām atklātā tekstā griežoties pie vēlētāja ar konkrētu uzstādījumu. Trešā ceļa nav.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 03.05.2015. 21.43

    Nu bet ir tak tur un te reāli tās kopdzīves formas,var mīlēt un mīlēties,cik tīk,jautājums ir par sabiedrības attieksmi.Un te jānošķir divas lietas

    1.attieksme pret homoseksuālismu kā parādību-un tai jābūt negatīvai,kā pret novirzi,ar konkrētu,viegli formulējamu mērķi -lai pasargātu jauno paaudzi no nevēlamas ietekmes.

    2.attieksme pret konkrētiem homoseksuāliem cilvēkiem,un tā nu mums ir dažāda,kā jau pret dažādiem cilvēkiem,skatoties pēc viņu cilvēciskajām īpašībām.Vieni mums patīk,citi mums ir vienaldzīgi,citi nepatīkami,bet mēs viņus nediskriminējam,viņiem ir visas tās pašas tiesības.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 02.05.2015. 23.59

    dzeris49.Tu man jautā – ” …kas ar tevi notiek, kādreiz biji sakarīgs komentētājs…” +++ ar mani nekas nenotiek. Es ne par matu neesmu mainījies no tā brīža, kad te satikāmies ” Citadien. lv”. Problēmu akcenti ir mainījušies, nekas jau pasaulē nestāv uz vietas, arī LR iekšpolitikā ne.

    Par Rietumu vērtībām. Pamanīji, ka es savā komentārā jēdzienu Rietumu vērtības liku pēdiņās? Tas tādēļ, ka Rietumos ir ļoti dažādi viedokļi par to, kas ir Rietumu vērtība. Sākot no galēji kreisa skatījuma, beidzot ar ortodoksāli konservatīvu. Nav tādas universālas Rietumu vērtībaas.

    Kādreiz jau rakstīju par to, ka arī Latvijā izpratne par to, kas ir ” Rietumu vērtība” ir mainījusies līdz nepazīšanai. Ja okupācijas laikā Rietumu vērtības saistīja ar alkām pēc brīvības, tad šodien karojošie gaismneši LR sabiedrībai cenšas jēdzienu Rietumu vērtībās saistīt ar visatļautību, morāles degradēšanu, spēcīgām alkām sadauzīt visu to pamatu, uz kā paaudzēm ilgi ir balstījusies un veidojusies mūsu tautas domāšana, vērtību sistēma.

    Man pat sapņos nerādijās, ka Latvijā pienāks brīdis, kad tāds jēdziens, kā tikumība, kļūs par apsmiekla objektu un lamu vārdu, bet tradicionāla ģimene pārtaps par atpakaļrāpulības simbolu ar kuru gaišās nākotnes vārdā ir jātiek galā un pēc iespējas ātrāk tas ir jāizdara.

    Un visam tam, par ko es te tagad rakstu nav nekāda sakara ar putinistiem un Kremli, vilkt šādas paralēles, tā ir nekaunīga demogoģija

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 02.05.2015. 17.26

    ———dzeris49:”(..) Bet, uzskatīt Rietumu, morālās vērtības – toleranci, vājāko grupu aizstāvēšanu, vardarbības, arī morālās, nosodīšanu, privātas dzīves neaizskaramību, utt., par ko sliktu….”

    ===============================================================================

    Uzskaitīt var bezgalīgi, ja uzskata, ka pietiek ar “papīru”, bet reālijas nav jāņem vērā.

    Baltimore Riots

    https://www.youtube.com/watch?v=lisZ1om5YAA

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 03.05.2015. 08.55

    dzeris49 Vācijā viss mierīgi :) “… Berlīnes geju praida laikā kāds homoseksuāls, ar HIV inficēts vācu televīzijas šovu vadītājs sakodis vairākus parādes dalībniekus. Incidents izcēlies, kad minētā zvaigzne sastrīdējies ar savu mīļoto vīrieti, informē vācu izdevums Das Bild.

    Policija paziņojusi, ka uzbrucējs, 43 gadus vecais Haralds Fasanelli, vardarbīgi sakodis “sešus līdz astoņus” vīriešus, kas stāvējuši uz geju parādes platformas….”

    http://www.delfi.lv/izklaide/divaina-pasaule/sensacijas/berlines-praida-laika-sakosti-sesi-geji.d?id=32647441#ixzz3Z3BLLsxs

    Ne viss visā Vācijā, bet Berlīnē, kur iedzīvotāju ir 3X vairāk kā Latvijā, vai vēl kādā milzu lielpilsētā, kur šādu praidu lielākā daļa sabiedrības pat nepamana. Rīgā gaidāmais praids izvērtīsies par visas LR centrālo notikumu :)

    Vācieši ir vairāk kā astoņdesmit miljoni savos pamatos konservatīva sabiedrība, latvieši – nedaudz virs viena miljona, visos vējos parauti, un apmaldījušies, kuri vairs nespēj definēt pat tikumības jēdzienu. Salīdzināt vāciešus un latviešus šajā ziņā, būtu tas pats, kas mēģināt pielīdzināt aisbergu jumta lāstekai.

    Ja ieskatīsies kultūrvēsturē, tad centieni aiziet prom no tām tradicionālajām vērtībām uz kurām balstās cilvēces, vai precīzāk, ja runājam par Eiropu, kristīgās pasaules sabiedrība, tas nav nekas jauns. Aiziet prom un nāk atpakaļ, jo ” … tas jaunais, kas šalkās trīss… :) ” , kārtējo reizi ir izrādijušies mūža meža maldi.

    Tikai šoreiz runa nav par kaut kādiem dadaistiem, vai vēlāk hipijiem un brīvo mīlestību utt, šoreiz runa ir par dzimumatšķirību nolīdiznāšanu, kas nozīmē visas sabiedrības pamata graušanu. Neviens nevēršas pret gejiem, lai viņi tur mīlē viens otru, bet pielīdzināt šādu cirku ģimenei, runāt par bērnu adopciju šādā kontekstā, sākt pārrakstīt literatūru šajā kontekstā, sākt skolās mācīt to, ka viss šis ir normāli.. tas ir galīgs prāta aptumsums, kurš ved pretī neparedzamām sekām. Vāciešus kā lielu savas kultūras tautu šādas svārstības neapdraud, latviešus – garīgā ziņā tik pat lielu kultūras tautu, bet skaitliski nesalīdzināmi mazu tautu šāda ” spēlēšanās” ar savas dzīves pamatiem iznīcinās.

    Bet atrunāties tikai ar partnerattiecību legalizēšanu un izlikties, ka nesaproti uz kurieni patiesībā iet šis ceļš, tā ir liekulība.

    +10
    -12
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 01.05.2015. 17.38

    Nevajag savas zemjostas problēmas piedēvēt visiem, kas toreiz alka pēc brīvības! Tas ir vairāk nekā nožēlojami!

    +14
    -16
    Atbildēt

    0

    Austras koks > rinķī apkārt 01.05.2015. 19.03

    Bez apsaukāšanās nemākat, ja? :)

    Jums der izlasīt šo – Why conservatives have more empathy than liberals – http://m.washingtonexaminer.com/why-conservatives-have-more-empathy-than-liberals/article/2563558

    Citātiņš (mazliet cita tēma, bet liberāļu būtību raksturo ļoti labi, it sevišķi citāta pēdējais teikums):

    “Do rightists also caricature their opponents? Yes, but not to anything like the same extent. A 2012 study by Jesse Graham, Brian A. Nosek and Jonathan Haidt asked conservatives and liberals to answer a series of questions as themselves, and then to answer them in the imagined personae of a typical conservative and a typical liberal. It found that the liberals were the least able to accurately to guess their opponents’ views, seeing conservatism as a kind of moral failure.

    They’re not playing to the gallery. They’re not sloganizing. They genuinely believe that we conservatives went into politics because we hate the poor. Their conviction is so solid that facts crash against it as waves against a rock.”

    +11
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 02.05.2015. 21.15

    http://www.echo.msk.ru/blog/serguei_parkhomenko/1541476-echo/ – gribi saprast, kas ir Rietumu vērtības – izlasi, kaut vai, šo.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 01.05.2015. 17.32

    Nu, tā ir Tava problēma, ja manis rakstītajā Tu esi uztvēris tikai “sūdu maisiņus, kas pati par sevi bija provokācija, vai liels stulbums, kuru es savā komentārā pat nepieminēju. Pie tam, šī “akcija” tika sarīkota jau atjaunotajā LR

    +14
    -12
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 01.05.2015. 19.51

    nomale. Neliec tik daudz isaukumu zīmes un tā vietā labāk padomā, ko raksti. Tu ģimeni pielīdzini zemjostas problēmai, tad kurš no mums nav īsti gudrs ? :)

    +13
    -10
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 03.05.2015. 20.31

    Un, kādā veidā, tās netradicionālas ģimenes traucē tām tradicionalām, tām ģimenes vērtībām, utt., un kāpēc nevar būt vienas un otras, kā tas ir 90% dem. valstu, lūk, tas man nav skaidrs?

    Galu galā, pamatā taču visam savstarpēja cieņa un mīlestība, gan vieniem, gan otriem, reproduktīvā funkcija nebūt nav tas galvenais, cik hetersoksualās ģimenes dzīvo bez bērniem, vai tos adoptē?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 03.05.2015. 15.41

    Kāda vēl “zilā iodeoloģija”, kāda atšķirību izzušana starp sieviešu un vīriešu dzimtu, no kurienes tādi brīnumi?

    Droši vien esi bijis ES, tagad dzīvo Vācijā, kur tu tur redzi ko tādu?

    Ja tās nav absolūti nepamatotas fobijas, tad nezinu, kas vispār ir fobijas.

    Un daudzās valstīs jau sen atļauts adptēt bērnus netradicionalas ģimenēs, un nekādas novirzes nav konstatētas, bērni visu ļoti labi saprot, ja tiem paskaidro, ka var būt tādas ģimenes, un var būt savādākas, un nebūt nekļūst tanīs ģimenēs par homoseksualistiem, utt., īstenībā, pētījumi rāda, ka tādās ģimenēs bērniem, bieži vien, labāki apstākļi, nekā trad. ģimenēs.

    Kādreiz arī raganas uz sārta dedzināja, homoseksualistus lika cietumā, pērt bērnus uzskatīja par normu, pasaule mainās, un to apturēt nevar.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 03.05.2015. 14.22

    Jā, nedod Dievs mums dzīvot, kā tai “panīkušajā” Skandināvijā, Nīdrlandē, utt., utt., vai kur citur, kur seks min. netiek diskriminētas, mums taču ir daudz labāks paraugs austrumos, taisni uz to jau tiecas mūsu Saeima ar savu likumdošanas vektoru, kas ir absolūti analoģisks Krievijas likumdošanai, toties pilnīgi pretējs civilizētas pasaules virzienam.

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    zirgs > rinķī apkārt 03.05.2015. 12.09

    r. a.

    Islandieši ir vēl mazāka tauta par latviešiem un tur geju laulības legalizēja jau pirms 5 gadiem.

    Vai Islandē kaut kas šausmīgs notika pēc legalizācijas?

    Un runājot par konservatīvo ideoloģiju.

    Tu zināji ka Lielbritānijā geju laulības legalizēja tieši laikā kad pie varas bija konservatīvā partija?

    Joprojām neesmu dzirdējis loģiskus argumentus pret geju laulībām.

    Tikai reliģisku sviestu un komentārus no sērijas par “sūdu stūmējiem un anāla plēsējiem”.

    +13
    -8
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 03.05.2015. 00.20

    Ar Rietumu vērtībām parasti saprot to, kas piemīt visām civilizētām Rietumu valstīm – cilvēktiesību prioritāti, diskriminācijas novēršanu jebkur, toleranci pret mazākumgrupām, ieskaitot seks. minoritātes, pilsonisko sabiedrību, varas kontroli no sabiedrības puses, tiesiskumu, brīvu ekonomiku, vārda un preses brīvību.

    Un šīs vērtības atzīst visi, gan liberāļi, gan konservatori, neatzīst tikai marginalās grupas.

    Kas tev ir pret tām?

    Kā viss tas aizskar to “tikumību”, kas te tāds amorāls un slikts, kut, saprotu, ka tevi, vairāk par visu, uztrauc tā attieksme pret seks. minoritātēm, un taisni to tiesību pielīdzināšana vairākuma tiesībām

    .

    Tici vai netici – ja kas Latviju neapdraud ne mazākā mērā, tad tās ir seks. minoritātes, par tām būtu jāuztraucas mazāk par visu.

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    Centrum > rinķī apkārt 03.05.2015. 15.26

    Atkal tas pats.Kāds no pareizi seksuāli orientētajiem var paskaidrot,kā partnerattiecību likums traucēs viņu seksuālo dzīvi,ikdienu un naktsmieru?Esat tik nelīdzsvaroti un nenoturīgi savā pārliecībā par savu seksualitāti?Baidāties,ka kāja paslīdēs un skriesit šķirties,lai dibinātu jaunas attiecības ar sava dzimuma partneri?Vienīgais izskaidrojums – vēlaties izrādīt savu pārākumu nepieļaujot līdzcilvēkiem iegūt Satversmē noteikto – cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    Austras koks > rinķī apkārt 01.05.2015. 17.54

    nomale izrādās atceras Atmodas laikus. Pēc uzskatiem, nespējas pieņem citu viedokļus un saprast, ka pastāv dažādi uzskati, un ka sabiedrības pārvaldē vienmēr būs kompromisi, biju domājis, ka nomale nav vecāks par 18-20. Ja jau nomale ir ap 40 gadu vecs, tad ir traki, ka tāda nespēja saprast, kā sabiedriskie procesi noris…

    +18
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 03.05.2015. 10.56

    R.A. – homoseksuālists ko tur sliktu izdarījis tai praidā, ir nu gan arguments, nu, spoži, un cik nav bijuši gadījumi, kad heteroseksuāls AIDS slimnieks tīšām inficē pārējos?

    Un ko dara tie heteroseksualisti savās demonstrācijas – rīko grautiņus, dedzina mašīnas, utt., tas, protams, tikai tāpēc, ka viņi ir heteroseksualisti?

    Neienāk prātā doma, ka dažādu īpatņu pietiek starp abām grupām?

    Ēriks – tev tie homoseksualisti nepārtraukti uzbāžas?

    Acīmredzot, uzskata tevi par “savējo”, citu izskaidrojumu neredzu, man viņi neuzbāžas.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 02.05.2015. 13.43

    R.A. – lielākā Latvijas problēma “rietumu morāles” importā?

    Kas ar tevi notiek, kādreiz biji sakarīgs komentētājs, tagad runā, vārds vārdā, kā Krievijas ER deputāts attiecībā par “lielākām Krievijas problēmām”.

    Nu tad jau mums atliek importēt to “austrumu morāli”, ko tad citu, vai, arī, pievienoties NVS, ko tad mēs darām pie tiem izvirtušajiem un panīkušajiem amorālajiem Rietumiem?

    Nu jau cik gadus runāju, ka mūsu NA un tās atbalstītāju mentalitāte absolūti neatšķiras no kremlistu mentalitātes, visi ienaidnieki, fobijas, kompleksi, aprobežotības pakāpe, tiem ir absolūti identiski, ja ne vienādi, tāpat, kā pasaqules uzskats, un, jo tālāk, jo vairāk par to var pārliecināties katrs, un, pats galvenais, notiek acīmredzams un straujš regress.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 02.05.2015. 16.40

    Nē, mūsu tautai nav nekas jāimportē.

    Bet, uzskatīt Rietumu, morālās vērtības – toleranci, vājāko grupu aizstāvēšanu, vardarbības, arī morālās, nosodīšanu, privātas dzīves neaizskaramību, utt., par ko sliktu, un uzskatīt visu to par lielāko apdraudējumu Latvijai – kā pašam šķiet, vai normāls cilvēks, izņemot galīgāko “sovoku” un aziātu šī vārda sliktākajā nozīmē ( NVS vidusmēra pilsonis), varētu nosodīt, varbūt, paskaidro, kas tur slikts?

    Nez kāpēc jums, NA un SC atbalstītājiem, tās “morālās vērtības” sakrīt ar Krievijas, Baltkrievijas, Nigērijas, “latvijas valsts”, ģenerāļa rostina”, un līdzīgo klaunu “vērtībām”, bet, absolūti nesakrīt ar civilizētu valstu vērtībām?

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 03.05.2015. 00.45

    Nu bet kā tad to seks minoritāšu tiesību pielīdzināšana vairākuma tiesībām traucēs pārējiem dzīvot to kluso mietpilsonisko dzīvi?

    Tie taču daži % no visas populācijas, kāpēc viņi nevar dzīvot, kā viņi grib, un kā tas traucē dzīvot pārējiem, man tas nav saprotams.

    Vācijā, cik zinu, atļauta tā partnerattiecību reģistrācija, daudz kur ES un ASV atļauta arī viendzimuma pāru laulība, nu un kas ir noticis?

    Manuprāt, tie pārējie 95% to pat pamanījuši nav, tad, kāpēc Latvijā tonevar izdarīt?

    Vācijā notiek tie praidi, tie ir svētki, izrāde, utt., neviens pret to neprotestē, tāpat, Vācijā legalizēta prostitūcija, nu un, tāpēc vācieši ir amorāli, nācija degradējas, par ko, vispār, satraukums?

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

aivars15 01.05.2015. 14.22

To, ka brīvība un demokrātija nav mūžīga pierāda Padomijas sabrukums. No 15 valstīm, kas radās, tikai 6 ir vairāk brīvības kā PSRS sabrukuma brīdī. Pārējās valstis ir gājušas atpakaļ!

Un apgaismotajos Rietumos Hitlers varu ieguva vēlēšanās, nevis sagrābjot ar spēku.

+17
-9
Atbildēt

18

    pirozkovs > aivars15 01.05.2015. 20.30

    aivars15. Un apgaismotajos Rietumos Hitlers varu ieguva vēlēšanās, nevis sagrābjot ar spēku.

    _____________________

    Uz kura kalendara vāka to izlasīji? Hitleru par kancleru iecēla Hindenburgs, kad nacistu sponsori apsolīja atrisināt viņa brāļa dēla finansu problēmas.

    +4
    -17
    Atbildēt

    0

    lno > aivars15 02.05.2015. 19.06

    1933.gadā Hitlers vadīja koalīcijas valdību, tātad viņš ne tikai ‘bija spējīgs’, bet reāli IZVEIDOJA valdību kopā ar citu partiju.

    _________________________

    Kādā statusā?:) Koalīcijas valdībā bija 8 konservatīvie un tikai 3 nacionālsociālisti. Tikpat labi var apgalvot, ka LV valdības vadītājs ir Brigmanis:)

    +3
    -15
    Atbildēt

    0

    pirozkovs > aivars15 01.05.2015. 22.12

    aivars15. Arī 15 gados vajadzētu šo to saprast:) SC arī bija 1/3 daļa krēslu saeimā, varbūt atgādināsi, kad no šai partijai būtu bijis VP, MP vai saeimas priekšsēdētāja amats? Neuztraucies, Tavas zināšanas nav vājākas par šeit rakstošo V fanu izpratni:)

    +3
    -15
    Atbildēt

    0

    lno > aivars15 02.05.2015. 14.26

    aivars15. Parādi loģisko saiti starp Tavu apgalvojumu, ka Hilters netika ievēlēts…

    ______________________

    Hitleru par kancleru iecēla nevis ievēlēja Vācijas prezidents Hindenburgs.

    +3
    -14
    Atbildēt

    0

    lno > aivars15 02.05.2015. 18.48

    aivars15. Nabadziņš, Hitleru IECĒLA kanclera amatā nevis ievēlēja. Hitlers tāpat “uzvarēja” vēlēšanās kā SC saeimas vēlēšanās. Ja pats esi par slinku, lai lasītu vēstures grāmatas, klausies, ko stāsta skolotājs:)

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    lno > aivars15 02.05.2015. 14.10

    Mīnusi pie pirožkova komentāriem demonstrē IR viesu zināšanas vēsturē:):):)

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    pirozkovs > aivars15 02.05.2015. 13.56

    aivars15. Parādi loģisko saiti starp Tavu apgalvojumu, ka Hilters netika ievēlēts un Tavu ‘argumentu’ka Saskaņas Centrs guva 28% balsu.

    __________________________

    SC 11. saeimā bija 31 mandāts, tātad 31%, nacisti pēdējās vēlēšanās cieta sakāvi. Lai cik viņi iepriekšējās reihstaga vēlēšanās arī nebūtu ieguvuši vietas, viņi nekad nebija spējīgi sastādīt valdību pat ar citu partiju palīdzību. Neprasi loģisku saiti, ja pašam vismaz pagaidām nav manāmas spējas loģiski spriest. SC ir tādas pašas “iespējas” sastādīt valdību kā Hitleram. !2. klases vēstures stundā būs šī viela:))))

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    lno > aivars15 02.05.2015. 15.27

    aivars15. Neesi apguvis 9. klases vēsturi: 1932.g. pavasarī Hitlers kandidēja uz Vācijas valsts prezidenta amatu. Ar 19. milj. balsu par prezidentu tika atkārtoti ievēlēts Hindenburgs, bet 13 milj. savas balsis bija atdevuši par Hitleru.

    Reihstāga vēlēšanas jūlijā deva nacistiem 230 vietas. Tā bija lielākā partija parlamentā, bet tai nebija absolūtā vairākuma, jo kopā Reihstāgā bija 608 deputāti. Novembrī notika jaunas vēlēšanas, kurās nacisti zaudēja 34 vietas, bet komunistu vietu skaits palielinājās par 12, iegūstot 100 vietas.

    Tomēr lielrūpnieku un militāristu spiediena rezultātā prezidents Hindenburgs 1933.g. 30. janvārī iecēla Hitleru par Vācijas kancleru (valdības galvu). /Faktiski Hindenburgu nopirka ar brāļa dēla finansu problēmu atrisināšanu/

    Te būs vēsture 12. klasei: Veimāras republikas pastāvēšanas pēdējā periodā, kad valsti satricināja politiskā un ekonomiskā krīze, pieauga prezidenta Paula fon Hindenburga loma valsts dzīvē. Iesākās pāreja no parlamentārā valdīšanas veida uz prezidentālu režīmu.

    P. fon Hindenburgs 1930.g. martā valsts prezidents akceptēja mazākuma valdību, kuras priekšgalā atradās Hermanis Brīnings. Pamatojoties uz Veimāras konstitūcijas 48. pantu, P. fon Hindenburgs pilnvaroja viņu pārvaldīt valsti, nerēķinoties ar reihstāgu. Šī valdība pie varas atradās līdz 1932.g. maijam, kad to nomainīja Franča fon Pāpena prezidentālais kabinets. 1932.g. decembrī kanclera amatu ieguva Kurts fon Šleihers. Viņa valdība noturējās 57 dienas.

    Pāreja uz prezidentālām valdībām aizsāka Veimāras republikas virzību pretī katastrofai. Tā ievadīja parlamentārās demokrātijas galu un bija pirmais solis uz Trešo reihu (tā parasti dēvē Vāciju nacistu diktatūras laikā (1933. – 1945.)). Arvien vairāk nostiprinājās no reihstāga neatkarīgs režīms.

    Saskaņā ar konstitūcijas 48. panta stāšanos spēkā parlaments vairs nebija galīgā likumdošanas varas instance, jo, gadījumos, kad deputāti noraidīja valdības iesniegtos likumprojektus, prezidents tos izsludināja ārkārtēju dekrētu veidā. Ja reihstāgs izmantoja savas tiesības un atcēla ārkārtējos dekrētus, tad prezidents varēja reihstāgu atlaist.

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    edge_indran > aivars15 01.05.2015. 14.43

    ———Sanita Upleja:”Tomēr 4.maijs ir un paliek simbols tai ūdensšķirtnei, kuras vienā pusē palika padomju verdzības pusgadsimts un otrā veidojas un pilnveidojas atjaunotā Latvijas brīvvalsts.”

    ===============================================================================

    Tas nebij’ nekas briesmīgs, kad Hitlers 1933.g. varu ieguva demokrātiskās vēlēšanās. Bez Rietumu atbalsta Minhenē 1938.g. nacisti nebūtu varējuši Čehoslovākiju sadalīt un Austriju anektēt.

    Latvijā, ja kas, lietas 1934.g. tika risinātas savādāk – galu galā te neskrēja 15.- 16.maijā aizstāvēt dermokrātiju.

    4.maijs ir un paliek simbols tai ūdensšķirtnei, kurā vienā puse paliek “700 pretestības gadi” un otrā pusē…….:

    “Tas ir tukšums, kas nāk no valsts, no valdības, tā teikt – no augšas. Saprotiet, kad valda tāda spēcīga negatīva attieksme, (..)

    – Bet tā ir oficiālā politika, kurā Kārlim Ulmanim nav vietas.”

    Ulmanim nav vietas. Saruna ar “Pikšu” muzeja saimnieku Gunāru Ulmani

    http://m.la.lv/ulmanim-nav-vietas/

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > aivars15 03.05.2015. 11.54

    ———

    Lai tev arī 4.maijā būtu vismaz viens gruntīgs sponsors – , tad arī spēsi būt populārs!

    ” Who Financed Adolf Hitler? ”

    TABLE 7-1: FINANCIAL LINKS BETWEEN U.S. INDUSTRIALISTS AND ADOLF HITLER

    Financing Hitler in the March 1933 General Election

    http://reformed-theology.org/html/books/wall_street/chapter_07.htm

    https://www.youtube.com/watch?v=DilIn9ffRFA

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > aivars15 03.05.2015. 12.38

    ———

    Rakstot par 4.maiju, nevajag aizmirst par tiem “mazajiem sponsoriem”, kuri, ak, vai – nosponsorēja pieminekli…..demokrātijas “ierobežotājam”.

    http://www.vieglicelot.lv/uimg/83241269.jpg

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivars15 > aivars15 02.05.2015. 14.21

    Neprasi loģisku saiti

    ——————

    Ar to varēji arī sākt un beigt. Tiešām, kā gan var uzdrošināties prasīt loģisku saiti starp apgalvojumu un izteikto argumentu cilvēkam, kam zināma ‘patiesība’.

    Loģiku prasīt tātad nedrīkst. Vai aizrādīt par acīmredzamu faktu noliegšanu drīkst? 1933.gadā Hitlers vadīja koalīcijas valdību, tātad viņš ne tikai ‘bija spējīgs’, bet reāli IZVEIDOJA valdību kopā ar citu partiju.

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    aivars15 > aivars15 03.05.2015. 12.18

    Atklāšu Tev lielu noslēpumu, ka sponsori un ziedotāji ir daudziem – Ļeņinam 10 miljonus un diplomātisko statusu iedeva ķeizariskās Vācijas slepenpolicija; Obama tika ievēlēts pateicoties mazajiem ziedotājiem, pat Sarkanais Krusts vāc naudu. Tas nenozīmē, ka visi ir diktatori.

    Vienīgais politiķis, kuram nav ziedotāju, jo viņš stāv pāri tam visam ir Putins. Nabadzīgākais cilvēks Krievijas valdībā. Tas gan netraucē viņam aizrauties ar Šveices pulksteņiem un dāvināt tos pa labi un pa kreisi.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    aivars15 > aivars15 02.05.2015. 16.17

    Es rakstīju – Hitlers varu ieguva vēlēšanās, nevis sagrābjot ar spēku.

    Kur tieši Tavā palagā ir fakti par pretējo? Kā vecā anekdotē – čukča māk CopyPaste, čukča lasīt nemāk.

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

    aivars15 > aivars15 02.05.2015. 15.07

    Vēl viens ‘patiesības’ zinātājs atradās. Hitlers vadīja Vācijas visvairāk balsu ieguvušu partiju. Viņu ne Hinderburgs, ne konkurents Papens ne citi negribēja redzēt par kancleru. Un tikai pēc tam, kad pārējās partijas parādīja ka nevar strādāt kopā, bija spiesti pieņemt sev nepatīkamu lēmumu – atbalstīt nacionālsociālistus kā populārāko partiju.

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

    aivars15 > aivars15 02.05.2015. 20.32

    Tiem kas tankā. Hitlers valdības vadītājs tāpēc, ka viņa vadītā partija bija vispopulārākā. Citādi kaut kādu austriešu jefreitoru, kurš ieguva Vācijas pilsonību tikai gadu pirms kļūšanas par kancleru, neviens pat nepieminētu.

    Vēsturiskus faktus ‘apgāzt’ 80 gadus vēlāk notikušo Latvijas vēlēšanu rezultātiem var tikai ļoti pašpārliecināti cilvēki. Cilvēki, kuriem Saule riņķo ne tikai ap Zemi, bet ap viņiem pašiem.

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

    aivars15 > aivars15 02.05.2015. 12.06

    Pirožkovam

    Non sequitur.

    Parādi loģisko saiti starp Tavu apgalvojumu, ka Hilters netika ievēlēts un Tavu ‘argumentu’ka Saskaņas Centrs guva 28% balsu.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    aivars15 > aivars15 01.05.2015. 21.43

    Tas, ka nacionālsociālisti bija lielākā partija parlamentā, par kuru balsoja 1/3 vāciešu, protams ir vēsturnieku un arhivāru izdomājums. Jo šis fakts nesaskan ar Pirožkovam zināmo ‘patiesību’ par pagātni un arī nākotni.

    Nekad neesmu sapratis, kāpēc pieauguši cilvēki gvelž stulbības.

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

zanE. 02.05.2015. 10.16

….manuprāt, mūsu lielākā nelaime ir tā, ka ar jēdzienu “brīvība” – mēs katrs saprotam kaut ko citu…vienam tā ir iespēja brīvi pārvietoties, otram – vārda brīvība, vēl kādam biznesa iespējas…cits brīvību uztver kā nodokļu apiešanu, šmaukšanos, krāpšanos, algu aploksnē, likumu ignorēšanu…ir tik daudz un dažādi veidi kā justies “brīvam” – brīvam no pienākumiem un atbildības – attiecībās, darbā, sadzīvē, attieksmē pret valsti…

…katram sava mazā brīvībiņa, kuru tas sargā un spēj sašust, ja kāds to ierobežo…un noteikti tiks sameklēts “apspiedējs”, kurš vainīgs pie viņa brīvībiņas apdraudējuma…

….sargājot katrs savu mazo brīvībiņu – varam pazaudēt Lielo…Brīvību, ko Latvija atguvusi, kļūstot par brīvu un neatkarīgu valsti…ja nebūs brīvas valsts, nebūs arī mūsu brīvībiņas…lai to saprastu – valstij nepieciešami izglītoti un zinoši cilvēki un tas ir galvenais mērķis uz kuru tiekties…

…lai izdodas!….

+15
-9
Atbildēt

42

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 22.37

    ZanE – saprotams, ka Z. tikai ierosināja atlaist Saeimu, atlaida to vēlētājs.

    Tu te mēģini pierādīt, ka Saeimu atlaida mazākums, tātad, vairākums bija pret Saeimas atlaišanu, tad, ko tad viņi negāja un pret to nebalsoja?

    Manuprāt, tu ļoti labi saproti, ka, apmēram ,tikpat daudz, ap 50%, vispār ir politiski aktīvu cilvēku, kas piedalās vēlēšanās, utt., pārējiem vispār viss pie vienas vietas, tā ka, tavs apgalvojums, ka Saeimu atlaida mazākums, formāli, it kā, pareizs, bet, absolūti nepareizs pēc būtības.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    v_rostins > zanE. 03.05.2015. 09.21

    dzeris49

    otrkārt, baidos, ka sieva nesapratīs.

    ————–

    Pret pederastiskiem sakariem sieva neiebilst, jeb tev sieva(vīrs) kā Rinkēvičam?

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > zanE. 02.05.2015. 13.37

    To zanE

    Varējāt jau mums izstāstīt, kā tajā Āboltiņas pak..(oi, piedodiet) SVĒTVIETĀ klājās?

    Vai taisnība, ka tur ir tāda tumsa, ka vajadzīga ir Āboltiņas sveces gaisma? Vai tas vispār ir ekonomiski izdevīgi, vai nebūtu labāk, ja Solča būtu kā kvēldiegs spuldzītē – tad ilgāk degtu un kalpotu Jums, gaismu sniedzot.

    Nu, un kāda sabiedriskā dzīve tur ir, kā brīvo laiku pavadāt?

    Kā ievērojiet tradīcijas, vai Jāņus arī tur sviniet?

    Kas vēl tur tajā SVĒTVIETĀ atrodās, vai Čepāne arī starp Jums? Vai tāpēc viņa tik brūna?

    Man jau vienalga, kā Jūs tur, Āboltiņas pakaļā, ņematies. Bet lieta tāda, ka Jūsu partija Vienotība ir mūsu valsti Latviju ievedusi smagos noziegumos apsūdzētā Lemberga pakaļā un tas jau skar arī pārējos.

    Ps

    Es, kā aitu un aunu hronists, esmu atbildīgs par to, lai nogludinātu idiotu muļķības, lai aitu un aunu mazmazmazbērni neuzdotu muļķīgus un naivus jautājumus saviem vēstures skolotājiem, kad tie pārgājienos pie ugunskura stāstīs Latvijas vēsturi un slavinās latviešu viedumu.

    Es jau cenšos, bet man nesanāk, varbūt kāds var palīdzēt?

    Piemēram.

    Var rakstīt tā:

    Gudrais valsts Saimnieks un pārvaldītājs Aivars Lembergs, sapratis, ka prezidents Zatlers ir savtīgs valsts nodevējs, nolēma nepārvēlēt uz otro termiņu šo nelieti.

    Tad “zagļers” mēģināja Aivaru piedzirdīt ar vīnu un panākt pārvēlēšanu, lai Lilita varētu vēl vienu sroku pavārtīties Jūrmalas dīvānos. Tomēr godīgo saimnieku Lembergu piekukuļot neizdevās un “zagļers” atriebībā atlaida Saeimu.

    Viss jau smuki un gludi sanāk, bet kāds atjautīgs knauķis var pajautāt:

    “..skolotāj, a kas tā pa valsti, ja viens cilvēks var iecelt vai atcelt prezidentu..?

    Vēl kāds neatlaidīgs, spriestspējīgs skauts var pajautāt:

    “..a vai tad prezidentam ir tāda iespēja “atlaist Saeimu..?”.

    Iesim tālāk, kur es paliku, jomajo? Ak, jā, tātad, “zagļers” atlaiž Saeimu un, gluži kā Kaupo no Turaidas 13.gs, ar Dinamo krekliņu padusē devās uz Maskavu nodot savu tautu.

    Bet tauta nav tik duma, laikus atjēdzās un izjauca nodevēja plānus. Viena pati tauta šo varoņdarbu nepaveiktu un tāpēc tika palīgā saukts valsts vīrs Aivars Lembergs.

    Šo lomu uzticēja vēl vienam valsts vīram Valdim Dombrovskim, kas pēc asas sarunas ar gļēvo Andri Bērziņu, tomēr panāca, ka Lembergs nāca stiprināt gan koalīciju, gan latvju tautas garu.

    Beigās latvju tautas gudrība un veselais saprāts uzvarēja – nodevēju Zatleru ar kaunu padzina un Saeimā izveidojās stabila, nostiprināta latviska valdība.

    Izklausās tik jauki, mīlīgi un varonīgi, vai ne, bet atkal, tie ziņkārīgie skolēni, tie taču piebeigs savu vēstures skolotāju ar neērtajiem jautājumiem..

    Nu, piemēram:

    Kāds uzzinās, ka ne jau “zagļers” atlaida Saeimu, bet tauta. Un atlaida tāpēc, ka negribēja dzīvot ar Aivaru Lembergu, kas izrādās vēl ir arī ļoti smagos noziegumos apsūdzēts.

    Un tad visstulbākais jautājums:

    “TAUTA PADZINA SMAGOS NOZIEGUMOS APSŪDZĒTO UN TAD LŪDZĀS, LAI TAS NĀK ATPAKAĻ UN VALDA PĀR TO”

    Nu kā tas var būt?

    Vai nav stulbi un idiotiski?

    Tad vēl kāds atjautīgs skauts(stāsta, ka viņam vecvecvectēvs ir varonīgais susurs) var pajautāt:

    A kāpēc no sākuma visai tautai Zatlers ir varonis, nav ne zaglis, ne savtīgs, ne atriebīgs?

    Kāpēc neviens nepārmet viņam ne konvertiņus, ne sievas firmu un mašīnas sirēnu?

    Te pamodīsies kāds jaunais censonis, kas matemātikā spēcīgs, un sāks rēķināt:

    Nodevēja Zatlera Saeimā Lembergam un SC bija kopā 44 balsis, bet pēc nodevēja padzīšanas 52. Kur ir ieguvums?

    Vēl kāds knīpa turpinās grauzt vēstures učuku un turpinās:

    “.. a kāpēc tas valsts glābējs Lembergs ir mūsu drošības garanta ASV un NATO noliedzējs?

    Vai vēl trakāk:

    “Ja tauta, kas pasauca atpakaļ padzīto mūsu neatkarības garanta noliedzēju, nav pati stulba un akla?

    Kāds vēl nobubinās:

    “..bet tas taču ir aitu un aunu cienīgi.. ”

    Sekos neērto jautājumu jūra un viens no tiem varētu būt:

    ..paga, paga, ja jau Zatlers bija tāds tautas nodevējs, kas brauca uz Maskavu un bija tik kaismīgs SC saucējs valdībā, kā varēja notikt, ka

    SAEIMA IEVĒLĒJA VIŅU UN IECĒLA PAR SAEIMAS AIZSARDZĪBAS KOMISIJAS VADĪTĀJU?

    Tautas nodevēju, kas pat ar tankiem gribēja iedabūt Putina SC valdībā, ieceļ vienā no visatbildīgākajiem amatiem valstī, kas saistīts ar valsts neatkarības sargāšanu un nacionālajām interesēm.

    Un nevienam nekādu iebildumu, ka tik bīstama persona atbild par nacionālo drošību?

    Sulbi?

    Idiotiski?

    Aitu un aunu cienīgi?

    Lemjiet paši, tikai es, kā Jūsu hronists(lūdzu nejaukt ar “hronisks al..ķis) daru zināmu, ka saskaros ar grūtībām, kad gludinu un piegriežu aitu un aunu( atvainojiet, latviešu tautas) vēsturi.

    Būšu pateicīgs par atbalstu un palīdzību.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 20.27

    dzeris – īss koments :) mums katram visticamāk liekas , ka mums ir vienīgā taisnība , bet ne katrs esam gatavs apzināties , ka iespējami arī citi viedokļi :) un nekur nav teikts , ka mums ir taisnība :)

    Jeb vienkāršāk sakot – sūtot citus ārstēties , nekur nav teikts , ka jāārstējas pašiem :) :) :)

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 20.44

    klusais – saprotams, katram liekas, ka viņam ir taisnība, bet, ne katrs, kuram tā liekas, sūta ārstēties visus, kuri tam nepiekrīt.

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 23.31

    zane – tev nu par nerviem runāt :) :) :)

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 23.32

    dzeri – arī tu … :) :) :)

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 21.15

    dzeris – bet par ko tad es rakstu ? :)

    P.S. Lasi starp rindām :)

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > zanE. 02.05.2015. 10.39

    Blā, blā, blā – no Lemberga draudzenes Āboltiņas pakaļas izlīdusī zanE jau no paša rīta sāk demagoģiski liekuļot un murgot par “brīvību”.

    LIEKULE SASODĪTĀ!!!!!

    Mēs bijām atkarojuši savu otro brīvību pēc Rīkojuma N2, kad patiesi atbrīvojāmies no Šķēles, Šlesera un Lemberga.

    Kura tad bija tā partija, kas gāza pirmo, brīvo no oligarhiem un Lemberga valdību valsts vēsturē?

    Atbildiet, sasodītā neliete, kura bija tā partija, kas sauca atpakaļ smagos noziegumos apsūdzēto pie varas?

    Kura bija tā partija, kas ieveda mūs atpakaļ Lemberga nebrīvē?

    KURA?

    Un Jums pietiek tagad nekaunības vāvuļot par Brīvību!

    Kurš atbildēs par to, sasodītie kretīni, ka valstī neierobežotu varu ir ieguvis smagos noziegumos apsūdzēts valsts nozadzējs ar saviem sabiedrotajiem?

    Kurš atbildēs par to, aitas un auni?

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 03.05.2015. 00.02

    dzeris – bet vai tas būtu iemesls nepamēģināt ? :)

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    v_rostins > zanE. 02.05.2015. 10.47

    Skumjais Bruņinieks

    kad patiesi atbrīvojāmies no Šķēles, Šlesera un Lemberga.

    ————–

    Šļesers tikai nodeva lietas savas sugas brālim, mazāk pieredzējušai un apsviedīgai uzticamības personai un uz laiciņu nogāja no skatuves. http://www.kasjauns.lv/lv/bildes/Latvija/00.2011/01.08.2011/finala_noesleguma_pasakums.jpg

    Ja būsi pamanījis, Magonis, Ozols un pārējie Šļesera ieliktnīši saglabāja savas siles

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 14.15

    zane – izskatās , ka tā arī nesaprati ko toreiz gribēju pateikt … laikam nemāku tomēr paskaidrot lietas … :(

    Saistībā ar taisnošanos – esmu laikam dumjš , jo nesapratu , kur bija taisnošanās :)

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 13.09

    ZanE – pieņemsim, ka SB. “pielūdz” Zatleri( kaut, tā nebūt nav, un tu pati to saproti, viņš ir viens no tiem nedaudzajiem, kas saprot, ka bija iespēja veidot politiku pavisam citā kvalitātē, un šī iespēja tika pilnībā izniekota, par iemesliem nerunāsim, cita tēma), tikpat labi par tevi var teikt, ka tu “pielūdz” Vienotību, un esi tās advokāts.

    Nu un, neviens taču tāpēc nesaka, ka tev vajag ārstēties, mums taču brīva valsts, katrs var pielūgt, ko tikai grib, vai arī tā nav?

    Kaut, iespējams, tu nemaz tā nedomā, vienkārši emociju izvirdums, tas ir piedodami, kaut, atkal, no otras puses, tas iet kontekstā ar tavu viedokli par preses un vārda brīvību.

    Un kāds te sakars ar “specialists” vai “nespecialists”, tā ir visiem zināmā disidentu kustības un pretošanās kustības vēsture PSRS un arī Latvijā.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 23.48

    dzeris – uzaicini uz randiņu :)

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 23.00

    Un ko tu ar to gribēji pateikt, ka tas referendums nav leģitīms?

    Tu, vispār, šodien esi “formā”, visiem iesaki vai nu ārstēties, vai nu savākt nervus, vai nu nomierināties, kas tev pašai par problēmām, “jūtas valda pār prātu”, vai kā, kur palikusi tev parasti piemītošā racionalā domāšana un loģika ?

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 23.40

    zane – ļaunās Lietuvas šosejas … , Centrāltirgus kaijas … :) :) :)

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 12.42

    zane – atceries jautājumu par vienādojumu , ko Ivars atbildēja ? Un to domu ,kas tajā bija apslēpta ? :)

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 11.46

    un dakteri ar ir modušies :) :) :)

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 23.57

    zane – labi , esmu klauns :) , bet atceries , ka mēdz būt , ka -x>x , jeb vienkāršāk sakot ,ka nekad nevar zināt kurš ir klauns :)

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    v_rostins > zanE. 02.05.2015. 22.36

    dzeris49

    ārstēja ar haloperidolu visus, kas domāja savādāk, kā lika domāt “padumjā”

    —————-

    Vai haloperidolu psihenē zagi humānisma vārdā?

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 12.27

    Ārstēties, kā iesaka zanE, te gan nevienam nevajag.

    Tā brīvība jau ir arī iespēja katram pieturēties pie sava viedokļa pilnīgi par visu.

    Tie, kas par viedokli, kas nesakrīt ar viņu viedokli, iesaka citiem “ārstēties”, tie, īstenībā, pēc savas mentalitātes, ne ar ko neatšķiras no tiem krievu laiku represīvo orgānu funkcionāriem, kas sūtīja uz psihenēm un ārstēja ar haloperidolu visus, kas domāja savādāk, kā lika domāt “padumjā” vara, ar diagnozi “šizoinakomislije”, bija tāda izplatīta dg. PSRS laikos, un tikai PSRS, kas nozīmēji, ka visi tie, kas nedomā tā, kā tiem uzspiež partija un valdība, ir šizofrēniķi, un viņus ir jāārstē, pareizāk sakot, lēnām jāpataisa par dārzeņiem, ar psihotropo vielu palīdzību.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 11.53

    No dakteru dzīves :) , bet var attiecināt uz diagnožu noteikšanu komentētēju vidē :)

    Psihiatrijā situācija ir tāda

    – kurš pirmais uzvilks uzsvārci,

    tas ari būs ārsts.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 12.25

    zane – esmu aizrāvies ar citu sūtīšanu ārstēties ? :) :) :)

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 02.05.2015. 11.20

    zanei jauna kļīčka :) – no Āboltiņas pakaļas izlīdusī :) visas ovacijas Skumjajam Bruņiniekam :)

    P.S. SB – tev būtu jāzin , Zatleram prostata ir ? :)

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 02.05.2015. 11.00

    zanE un Skumjais Bruņinieks 2 zābaki uz vienu kāju:):):)

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    v_rostins > zanE. 02.05.2015. 22.34

    dzeris49

    ZanE – pieņemsim, ka SB. “pielūdz” Zatleri

    ————-

    Vai padzīvojušo Lilitu?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 23.29

    Tev taisnība, iešu, labāk, ārstēties, varbūt, vēl ko saglābšu…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > zanE. 02.05.2015. 13.54

    ———

    Atbalstam un palīdzībai “baltbiļetniekam” Rietum-krātijas apstākļos:

    “Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, šonedēļ atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai viņai nav iebildumu pret ministru amatu kandidātiem, piemēram, pret Šleseru, pauda viedokli, ka viņš tagad “ir kā balta lapa”, lai ķertos pie ministra pienākumu pildīšanas, jo vēlētāji viņam pauduši uzticību.” http://www.delfi.lv/news/national/politics/slesers-atgriezas-ministra-amata-lai-pilditu-veletajiem-dotos-solijumus.d?id=15971871#ixzz3Yyeo6bbI

    Pie baltas lapas / Near White Page / У чистого листа

    https://www.youtube.com/watch?v=Ld__w8UdlPE

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > zanE. 02.05.2015. 13.15

    ——-Sanita Upleja:”Mūsu lielākais ieguvums no 4.maija deklarācijas.”

    ===============================================================================

    Nav jāsaka – zemtekstu saprotam, starp rindām lasīt esam iemācījušies.

    https://www.youtube.com/watch?v=frlgW5ERmRw

    Savējie sapratīs:

    “Deputāti, kuri nobalsoja par 4.maija deklarācijas pieņemšanu” http://www.4maijs.lv/balsoja_par.htm

    0
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 23.34

    …Klusais…pastāstīsi par maniem nerviem – varbūt kaut ko nezinu…neesmu pamanījusi?…

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 23.55

    …Dzeri….paldies!… :)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 12.15

    …Klusais….kuram gan no klātesošajiem tik liela pieredze kā Tavējā…un šķiet, uzsvārci arī esi paspējis uzvilkt pirmais…. :)

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 12.37

    …ak, jā….piemirsu – mums te ir diplomēti speciālisti, piedodiet, negribēju Jums maizi atņemt….vien turu rūpi par līdzcilvēku, jo S.B. izpausmes un Zatlera pielūgsme rada bažas par Bruņinieka veselības stāvokli….

    …tikai līdzcietība… :)

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 11.42

    …Skumjais Bruņiniek…ja nemaldos – pirms laiciņa centies audzināt deģenerāli rostiņu, diemžēl, tēma par pakaļām – izrādījusies lipīga….lai gan tautā runā, ka psihiskās slimības nav lipīgas – gadījums ar Tevi – liecina par pretējo….

    ….noprotams, Tev ir divi svinamie valsts svētki = 22.marts un 23.jūlijs = Zatlera dzimšanas diena un Zatleru reformu partijas dibināšanas diena, tāpēc…pat nemēģināšu Tevi sveikt Latvijas Neatkarības Atjaunošanas dienā… :)

    …bet…ārstēties gan Tev vajadzētu….

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 12.59

    …Klusais…nevajag taisnoties!…Ivars Tev ļoti labi izskaidroja, taču…Tu sagribēji “lepni” iziet no situācijas… :)

    …nekad netaisnojies, (c)Klusais!… :))

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 23.49

    ….Klusais…hmmm…neaizmirsti, ka Tu joprojām turpini sēdēt pie stūres…tfu, tfu, tfu…lai, nu, Tev nekas neatgadās….

    ….jā, par Centrāltirgus kaijām – droši vien, mana reakcija bija neadekvāta, jo aiz prieka nelēkāju uz vienas kājas, sajūsmā nespiedzu un nesūtīju pateicības lūgsnu lidojošajiem putniem….tiešām – atzīstu, no manas puses tā bija kļūda….nezināju, ka klaunu kompānijā jāreaģē tieši tā…

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE > zanE. 02.05.2015. 22.40

    …Klusais….ja nervi netur, kā tas notiek ar Skumjo Bruņinieku – atliek tikai viens ieteikums – ārstēties!…

    …neteiksi taču – neārstējies, mirsti jauns un skaists!… :)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE > zanE. 02.05.2015. 22.50

    ….Dzeri….nomierinies!…pieņem faktus, tādi, kādi tie ir…šis bija referendums, kurā pietika ar balsu mazākumu, taču…Tu ļoti labi zini, cik mums bijušas Tautas nobalsošanas, kurās iznākums ir – “referendumu uzskatīt par nenotikušu, jo balsošanā nav piedalījusies vairāk kā puse balstiesīgo”….

    …tāpēc – savāc nervus un centies saprātīgi uztvert sniegto informāciju…

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 23.46

    Un ko tad es, man vispār, ZanE patīk, tas, ka mēs, brīžam, strīdamies, tas nav nekas, viņa ir tāda, kādai jābūt īstai sievietei( seksists neesmu, bet, tomēr, sievietes no vīriešiem atšķiras) – galīgi nav dumja, ļoti informēta un izglītota, un, tai pat laikā, pietiekami emocionāla, kas sievietei ir tikai pluss ( līdz zināmai robežai), un, īstenībā, 90% mūsu uzskati par visu sakrīt.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.05.2015. 23.59

    klusais – labprāt uzaicinātu, bet, pirmkārt, vai ZanE to gribēs, otrkārt, baidos, ka sieva nesapratīs.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.05.2015. 23.21

    …Dzeri….piedod, Tev kopš vakardienas – izteiktas grūtības ar uztveri…atliek cerēt, ka tas nav uz ilgu laiku un ir pārejoša parādība…un Tu nepietēlo naivumu, jo tāds Tev nepiemīt….

    ….atpūties, Tev bijušas 3 smagas dienas – cīnoties par žurnālistu lomas tēlotājiem un šodien uzbrūkot visiem, kas nepiekrīt Tavam viedoklim…pārpūles sekas…

    …rīt būs atkal jauna diena!…. :)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE > zanE. 02.05.2015. 22.15

    …Skumjais Bruņiniek…pašieceltais hronist, vēlies vēsturi mainīt?…jau iepriekš uz kļūdām norādīju, tagad atkal – haltūra, draudziņ, haltūra!…

    …Tavs apgalvojums – “SAEIMA IEVĒLĒJA VIŅU UN IECĒLA PAR SAEIMAS AIZSARDZĪBAS KOMISIJAS VADĪTĀJU” (kārtējais dvēseles kliedziens ar lielajiem burtiem) – ir melīgs!…Zatleru ievēlēja par Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju…

    …kāpēc Tu centies iegalvot, ka Zatlers atlaida Saeimu?…hronistam ir jābūt precīzam savos vēstures notikumu atspoguļojumos, viņš nedrīkst uzdot sev vēlamo par esošo…Zatlers izdeva rīkojumu Nr.2 ar sekojošu tekstu: – “Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 48.pantu, ierosinu Saeimas atlaišanu.”…pievērs uzmanību darbības vārdam – “ierosinu”…Latvijā lemšanas tiesības ir vēlētājiem…

    ….Saeimu atlaida Latvijas balstiesīgo mazākums…par Saeimas atlaišanu nobalsoja 650 518 vēlētāji, kas ir 44,73% no Latvijas balstiesīgajiem…

    ….lai kļūtu par hronistu – Tev jāatbrīvojas no emocionālā melīguma…

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu