Infografika: Plastmasas maisiņu patēriņš jāsamazina • IR.lv

Infografika: Plastmasas maisiņu patēriņš jāsamazina

13
NULL

Viens ES iedzīvotājs vidēji gadā patērē 198 plastmasas maisiņus, Latvijas cilvēks – 466

Otrdien Eiropas Parlaments galīgajā lasījuma pieņēma likumprojektu, kas uzliks par pienākumu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm samazināt visbiežāk izplatīto un piesārņojošāko plastmasas maisiņu patēriņu, vēsta Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.

Plastmasas maisiņu piesārņojums ūdenstilpnēs un ūdens ekosistēmās izraisa nopietnas vides problēmas. Viens ES iedzīvotājs vidēji gadā patērē 198 plastmasas maisiņus, viens Latvijas iedzīvotājs – 466 maisiņus, un no tiem 90% ir tā sauktie plānie maisiņi. 89% plastmasas maisiņu tiek lietoti vienu reizi.

Jaunie noteikumi ļaus ES dalībvalstīm izvēlēties vienu no iespējām – vai nu nodrošināt, lai gada vidējais plāno maisiņu patēriņš 2019.gada beigās nepārsniedz 90 maisiņus vienam iedzīvotājam, 2025.gada beigās – 40, vai arī nodrošināt, ka no 2018.gada maisiņus pircējiem vairs nekur neizsniegtu bez maksas.

Komentāri (13)

v_rostins 04.05.2015. 23.23

Nekādā ziņā nav pieļaujama maisiņu dalīšana bez maksas un tie nedrīkst būt bonuss par pirkuma summu, par bonusu drīzāk vajadzētu kalpot cenas samazināšana par maisiņa cenu. Kā rāda pieredze, padumjie deģenerāti vienmēr veikalos pievāks tik bezmaksas maisiņu, cik varēs un tie visi nonāks dabā, vai labākā gadījumā atkritumu konteinerā.

Plastikāta piesārņojums, tas nav penis canina.

http://anvictory.org/bolshoe-tixookeanskoe-musornoe-pyatno-my-v-bukvalnom-smysle-zapolnyaem-tixij-okean-plastikom/

Kas attiecināms uz visa liekā iepakojuma savākšanu, tas ir jānodrošina ikvienā tirdzniecības vietā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu