Žurnālists Jānis Domburs izveidojis savu portālu • IR.lv

Žurnālists Jānis Domburs izveidojis savu portālu

5
Jānis Domburs. Foto: Gatis Gierts, F64

Vietnē apkopoti 25 gadu darba raksti, videoieraksti, publicēts blogs

Žurnālists Jānis Domburs izveidojis interneta portālu “domburs.lv”, liecina paziņojums sociālajā tīklā “Twitter”. Kā vēsta aģentūra LETA, jaunais portāls darbu sācis šonedēļ, tajā lasāmi dažādi žurnālista raksti, izveidots to arhīvs, kā arī pieejami videoieraksti, raidījuma “Kas notiek Latvijā?” video, ir blogs un cita informācija.

Domburs savā mājaslapā skaidro, ka izveidojis interneta portālu, jo “kopš gadumijas, kad strauji aprāvās raidījums “Dombura studija”, dažus mēnešus pastāvīgi neesmu publiskajā telpā ne televīzijas ēterā, ne citos medijos. Tomēr regulāri saņemu jautājumus, ko daru un darīšu, aicinājumus izteikties par aktualitātēm”.

Viņš norāda, ka lapu radījis, “lai pieteiktu pastāvīgu klātbūtni interneta virtuālās pasaules “ēterā”, ”lai vienkopus būtu atrodamas arī dažas atbildes uz pieminētajiem jautājumiem”, ”lai būtu vieta, kur vienuviet ir atrodams nu jau gandrīz 25 gados žurnālistikā un ap to sastrādātais”.

Domburs skaidro, ka lapā būs apkopotas dažādu žanru publikācijas un publiskās aktivitātes, saites uz citiem avotiem – sākotnēji lielākoties tikai jaunākās publikācijas, bet pakāpeniski plānots papildināt arhīvu. Paralēli ir aktivizēti profili sociālajos tīklos. Domburs mājaslapā norāda, ka ieceru līmenī viņam ir daži jauni radoši projekti.

Kā vēstīts, pērnā gada aprīlī “Latvijas Neatkarīgās televīzijas” (LNT) kanālā sākās jauns raidījums “Dombura studija”, taču gada nogalē līgums tika lauzts. Domburs medijiem stāstīja, ka līgums esot lauzts negaidīti un vienpusēji, savukārt LNT pārstāvošā kompānija “Modern Times Group” (MTG) lēmumu nekomentēja.

Iepriekš Domburs daudzus gadus vadīja diskusiju raidījumu “Kas notiek Latvijā?” Latvijas Televīzijā (LTV). Pēc līguma pārtraukšanas ar LTV Domburs vērsās tiesā, un šī gada aprīlī tā pieņēma lēmumu, ka LTV žurnālistam jāmaksā tiesas piespriestā 25 896 eiro kompensācija.

 

Komentāri (5)

IvarsA 28.04.2015. 22.08

Nez, kurš ir šitā raksta autors, bet dūšiņa nav bijusi nosaukt Jāņa Dombura mājas lapas vietni. To, ka IRā strādā tādi pamīksti kadri jau visi zinam. Te būs links

http://domburs.lv/

+1
0
Atbildēt

0

ierados 28.04.2015. 15.44

Viens idiots ieliek bildi ar nošķiebi par 45 grādiem, otrs – Jāņa vietā raksta Jāis. Lai jums knaģi nokalst, pridurki!

+1
0
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 28.04.2015. 14.27

Belte attiecīgu atnaudošanu jau sen bija pelnījis. Malacis DomburJāis!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu