Daugavpils cietumā sarīkotas masu nekārtības • IR.lv

Daugavpils cietumā sarīkotas masu nekārtības

17
Daugavpils cietums. Ilustratīvs foto no wikipedia.org.

Ieslodzītie sabojājuši izremontētās telpas un inventāru, cietušo nav

Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļā pagājušajā nedēļā 12 kameru ieslodzītie sarīkojuši masu nekārtības, cilvēki tajās nav cietuši, vēsta aģentūra LETA. Kā informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP), ieslodzītie ir neapmierināti ar kameru remonta laikā uzlaboto drošību, tāpēc izdemolējuši telpas un sabojājuši inventāru.

Pagājušās piektdienas vakarā 12 kameru notiesātie, izrādot neapmierinātību ar izremontētajām kamerām un ieliktajiem jaunajiem logiem, tās izdemolēja, izsitot logus, sabojājot kameru apgaismojumu un inventāru. Neapmierinātības iemels bija jaunie logi, kuri nav atverami, un tas liedz iespēju notiesātajiem saņemt nelegālus sūtījumus, zīmītes, ieslodzījuma vietā aizliegtus priekšmetus un vielas. Neatveramie logi liedz iespēju dažādu kameru notiesātajiem sazināties savā starpā.

Lai novērtu masu nekārtības, tika izsludināta vispārējā Daugavgrīvas cietuma personāla pulcēšanās un sarīkotas pārrunas ar ieslodzītajiem, rezultātā situāciju stabilizējot. Par notikušo IeVP sākts kriminālprocess par īpašuma bojāšanu, zaudējumu nodarīšanu un kūdīšanu uz masu nekārtībām.

IeVP priekšniece Ilona Spure ”Latvijas Radio 1” skaidroja, ka apcietinātie tā rīkojušies, jo pēc remonta ieslodzītie vairs nevar saņemt mobilos telefonus un citus aizliegtus priekšmetus, kā arī apmainīties zīmītēm vai zem grīdas iekārtot slēpņus. Kamerās ir izdemolēts aprīkojums, sasisti gaismas ķermeņi, logu stikli. Ieslodzījumu vietu pārvalde pašlaik aprēķina nodarītos zaudējumus. Ir ierosināts kriminālprocess par zaudējumu nodarīšanu, un personas, kas kūdīja uz demolēšanu, sauks pie atbildības, norādīja Spure.

Viņa uzsvēra, ka IeVP ir gatava šādām situācijām, jo, būvējot jaunu cietumu tiek domāts par drošību. Viņa atzina, ka Latvijas cietumos ir daudz aizliegto priekšmetu un vielu – gan mobilo telefonu, gan narkotiku, un administrācijas darbības, kas neļauj tikt pie aizliegtiem priekšmetiem un vielām, izraisa ieslodzīto neapmierinātību.

Komentāri (17)

haralds 11.05.2015. 18.33

visā Brīvvalstī sarīkotas nekārtības.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu