Lielajā talkā piedalījušies vairāk nekā 170 000 cilvēku • IR.lv

Lielajā talkā piedalījušies vairāk nekā 170 000 cilvēku

27
Lielās talkas dalībnieki tīrījuši un labiekārtojuši, sakoptajās vietās brīnoties par negaidītiem atradumiem. Foto: Lauris Aizupietis, F64

 Gandrīz puse talkošanas vietu ne vien sakoptas, bet arī labiekārtotas

Lielajā talkā šogad 25.aprīlī visā Latvijā piedalījušies vairāk nekā 170 000 talcinieku, vēsta aģentūra LETA. Kā informēja Lielās Talkas mediju koordinatore Madara Laicāne, teju 40% no šogad oficiāli reģistrētajām talkošanas vietām ne tikai sakoptas, bet arī labiekārtotas.

Iedzīvotāju aktivitāte Lielajā talkā ir lielāka nekā pērn, kad valsti tīrīja ap 160 000 ļaužu. Aktīvākie talkotāji bijuši Vidzemē. Daudzviet sakopšanas un labiekārtošanas darbi visā Latvijā notika jau talkas nedēļas darbdienās un turpinājās svētdien. Galīgos rezultātus talkas koordinatori sola apkopot šīs nedēļas sākumā.

Šogad daudzās talkas vietās liels uzsvars likts ne vien uz vides sakopšanu un atkritumu savākšanu, bet arī labiekārtošanu – stādīti koki un krūmi, labiekārtoti pagalmi, iekārtoti sporta laukumi bērniem.

Arī šī gada talkā neiztika bez interesantiem atradumiem – atrasti gan personu apliecinoši dokumenti, gan dažādi vēsturiski darbarīki, kara laika ķivere un lielgabala lode, kā arī paklājs, dīvāns, kurpes, govs galvaskauss, izlietne, policijas lenta, daudz riepu un televizoru.

“Ir liels gandarījums par iedzīvotāju lielo aktivitāti. Paldies visiem talkotājiem par aktīvu dalību, paldies ka palīdzat Latvijai kļūt zaļākai,” talkotājiem vēlēja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme. Jau vēstīts, ka Lielās talkas tradīciju iecerēts turpināt līdz 2018.gadam, Latvijas neatkarības simtgadē padarot to par zaļāko un sakoptāko valsti pasaulē.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu