Krievijas ĀM skarbi novērtē Kadirova paziņojumu; Kadirovs gatavs atkāpties no amata (papild.) • IR.lv

Krievijas ĀM skarbi novērtē Kadirova paziņojumu; Kadirovs gatavs atkāpties no amata (papild.)

10
Ramzans Kadirovs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Kadirovs atļauj šaut uz citu reģionu spēka struktūru pārstāvjiem

Krievijas Ārlietu ministrija skarbā paziņojumā kā nepieņemamu novērtējusi Čečenijas līdera Ramzana Kadirova lēmumu šaut uz citu reģionu tiesībsargājošo struktūru darbiniekiem. Par šādu rīcību Kadirovs izlēmis pēc incidenta Groznijā, kad cita rajona spēka struktūru pārstāvji gribēja saņemt ciet meklēšanā izsludinātu vīrieti.

Kremļa reakciju uz Kadirova paziņojumu mediji gaidīja dienu, vēsta „Eho Moskvi”. Galu galā Kremlis komentēt situāciju atteicās, bet Ārlietu ministrija nākusi klajā ar paziņojumu. „Krievijas Ārlietu ministrija uzskata par nepieņemamu Čečenijas Republikas vadītāja paziņojumu par atļauju šaut uz citu reģionu drošības dienesta darbiniekiem.”

Tiesa, pēc sava paziņojuma, atļaujot šaut uz citu reģionu spēka struktūru pārstāvjiem, ja tie atrodas Čečenijas teritorijā, Kadirovs savus vārdus precizēja, norādot, ka viņam nekāda konflikta ar jebkādām Krievijas spēka struktūrām, tai skaitā ar federālajiem dienestiem nav.

Savukārt intervijā Krievijas medijam „LifeNews” Kadirovs ceturtdien paziņoja, ka ir gatavs atkāpties no amata, ja tas būs nepieciešams.

Jau ziņots, ka Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs brīdinājis – rīkot specoperācijas viņa pārvaldītajā reģionā bez saskaņošanas ar vietējām varasiestādēm ir nepieļaujami. Ja tas tomēr notiktu, Kadirovs ļaus atklāt uguni, vēsta Krievijas mediji.

Ar šādu rīkojumu Kadirovs atbildējis uz pārmetumiem par kāda cilvēka nogalināšanu Groznijā, kad viņu mēģināja aizturēt Stavropoles policisti. “Mūsu teritorijā tas nenotiks, tie, kuri tā domā, kļūdās. Kādam sagribējās (..) saņemt čečenu, nogalināja – tā nebūs,” teica Kadirovs.

Viņš norādīja, ka “ar mums ir jārēķinās”, “mums nav tiesību iebraukt Ingušijas teritorijā un tur veikt savas pretterorisma operācijas. Ja esat saimnieki savā teritorijā, tad jums tā ir jākontrolē. Atbrauca kaut kādās maskās – tātad viņi ir noziedznieki,” saka Kadirovs.

Kadirovs to paziņoja īpaši sasauktajā sanāksmē, kurā piedalījušies Čečenijas drošības struktūru pārstāvji. Sēdes fragmentu pārraidījusi Groznijas televīzija.

19.aprīlī Stavropoles iekšlietu darbinieki mēģināja aizturēt federālajā meklēšanā izsludināto Džambulatu Dadajevu un viņu nogalināja. Ziņu aģentūrai “Interfax” tiesībsargāšanas dienestos apliecinājuši, ka specoperācijas gaitā aizdomās turētais taranējis policijas automašīnu un pēc tam sācis šaut.

Kadirovs par to bija sašutis, jo Groznijas iedzīvotājus satraukuši šāvieni, kas skanēja gaišā dienas laikā. Viņš arī par rupju pārkāpumu nosaucis to, ka kaimiņu rajona policisti viņu neinformēja par specoperācijas norisi.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (10)

Gantrijs Tors 24.04.2015. 10.34

Interesanti, kāpēc par to ieminējās tieši KF ārlietu ministrija nevis iekšlietu ministrija. Vai KF acīs Čečenija ir uzskatāma par ārēju subjektu?

+8
0
Atbildēt

1

Ebenemezers-3 23.04.2015. 14.00

austrumukrainaa nepaartrtraukti tiek šuts pa “saveejiem” lai uztureetu patriotisko garu , taa veca labi atstraadaata kādžībī metode , jau no 17 .gada

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/557069-ukrainas_izdevums_latvijas_pilsonis_donbasa_teroristu_rindas_parliecinajies_ka_tur_notiek_visai_pasaulei_domata_izrade

+6
0
Atbildēt

0

Edgars Avotiņš 24.04.2015. 11.09

Krievijas Ārlietu ministrija tomēr uzskata Čečeniju par ārvalsti?

+4
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu