Kasjanovs ASV kongresmeņiem iesniegs „Ņemcova sarakstu” • IR.lv

Kasjanovs ASV kongresmeņiem iesniegs „Ņemcova sarakstu”

34
Mihails Kasjanovs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Opozīcijas partija prasa vērst sankcijas pret Krievijas TV propagandistiem

Krievijas opozīcijas partijas, ko dibināja Boriss Ņemcovs, RPR-PARNAS līdzpriekšsēdētājs Mihails Kasjanovs ceturtdien Vašingtonā ASV kongresmeņiem iesniegs tā saucamo Ņemcova sarakstu. Tajā iekļauti astoņi Krievijas propagandisti, pret kuriem opozīcijas partija aicina ieviest tādas pašas sankcijas kā pret tiem, kuri iekļauti tā saucamajā Magņitska sarakstā.

Kā noskaidrojusi Krievijas avīze „Ņezavisimaja gazeta”, Ņemcova sarakstā iekļauti žurnālisti Vladimirs Solovjovs, Arkādijs Mamontovs, Andrejs Karaulovs, Konstatīns Semins, Dmitrijs Kiseļovs, kā arī telekanālu ģenerāldirektori Vladimirs Kuļistikovs un Oļegs Dobrodejevs, tāpat arī Valsts domes deputāts Aleksejs Puškovs, kurš arī ir televīzijas žurnālists.

Pret viņiem opozīcijas partija rosina piemērot tā saucamo Magņitska likumu, tas ir, liegt šiem cilvēkiem iebraukt ASV un iesaldēt visus viņu aktīvus bankās.

Kā vēsta avīze, pēc šā saraksta sastādītāju Kasjanova un partijas politiskās padomes biedra Vladimira Kara-Murzas domām, šo cilvēku darbība bijusi vērsta uz to, lai „valstī saasinātu naida atmosfēru, kas vainojama arī politiķa Borisa Ņemcova nogalināšanā”.

Krievijas TV darboņu saraksts Ņemcova vārdā nosaukts tāpēc, ka iepriekš tieši Ņemcovs ierosināja ieviest sankcijas pret tiem Krievijas valsts masu mediju darbiniekiem un vadītājiem, kuri nodarbojas ar propagandu.

Kasjanova tikšanās ar ASV kongresmeņiem vadīs ASV Kongresa ārlietu palātas priekšsēdētājs Edvards Roiss. Krievijas opozicionāri cer, ka pēc tikšanās šo sarakstu varētu iesniegt ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijā, lai šie vārdi tiktu iekļauti sankciju sarakstā.

Kasjanovs avīzei teica, ka, sastādot sarakstu, analizēti gan ētiskie, gan juridiskie aspekti, ko varētu būt pārkāpuši šie cilvēki. „Pēc mūsu domām, viņi nav žurnālisti, bet gan propagandisti un ierēdņi. Viņu īstenotā aģitācija, propaganda un publiskā rīdīšana pret Borisu Ņemcovu galu galā noveda pie viņa slepkavības,” teica Kasjanovs.

Sākotnēji, kā norāda avīze, saraksts bijis vēl garāks, tomēr ASV kongresmeņi pieprasījuši pierādījumus par sarakstā minētajiem cilvēkiem. Kasjanovs gan norāda, ka saraksts turpmāk tiks paplašināts, taču tas būšot ilgs un rūpīgs darbs.

Pēc vizītes ASV šis dokuments tiks iesniegts arī Eiropas Parlamentā, lai līdzīgas sankcijas tiktu ieviestas arī Eiropas Savienībā, teica Kasjanovs.

 

Komentāri (34)

LoveLove 21.04.2015. 10.12

Sankciju ieviešana pret aktīvajiem propagandistiem, visticamāk, propagandu neiznīcinās, tomēr noteikti padarīs to dārgāku un līdz ar to grūtāk uzturamu, kas ilgtermiņā samazinās tās efektivitāti.

+6
0
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 21.04.2015. 11.54

protams ka visas krievijas tv ir totalas kara slepkavibas un marodorisma kurinatajas..ilgterminaa krievija kaa traki dzivnieki nonaks pilnigaa starptautiskaas sabiedribas izolacijaa

+3
0
Atbildēt

0

v_rostins 21.04.2015. 10.11

Saraksts ir nepilnīgs. Tur nav galējo fašistu mērgļu: Miškas Ļeontjeva, Saškas Prahanova, Andreja Fefelova, Maksa Ševčenko

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu