Visvairāk prezidenta amatam atbalsta Vīķi-Freibergu, Levitu, Kalnieti, Bondaru • IR.lv

Visvairāk prezidenta amatam atbalsta Vīķi-Freibergu, Levitu, Kalnieti, Bondaru

71
NULL

Balsojumā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 16 gadiem

Atklājot portālu “Mansprezidents.lv”, no 20.aprīļa iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja balsot par pieciem Valsts prezidenta amata kandidātiem, kas iepriekšējā balsošanā ieguvuši vislielāko iedzīvotāju atbalstu.

Kopumā pagājušās nedēļas laikā portālā “Manabalss.lv” aptuveni 800 iedzīvotāji ieteikuši savus Valsts prezidenta amata kandidātus, piedāvājot vairāk nekā 130 cilvēkus, kas būtu piemēroti šim augstajam amatam. Visvairāk minēti tiesību eksperts Egils Levits, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V), Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Šie cilvēki jau no paša sākuma bijuši līderi, kas kopumā veidoja 61% no ieteikumiem, ziņo LETA.

Apvienojot iedzīvotāju un politiķu ieteiktos kandidātus, izvēlētas piecas personas, par kurām turpmāk būs iespēja nobalsot portālā “Mansprezidents.lv”. Sākotnējā sarakstā ir četras iepriekš minētās personas, kā arī Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL). Ja politiķi balsojuma laikā nosauks vēl kādu prezidenta amata kandidātu, arī viņš tiks pievienots sākotnējam sarakstam, un arī par viņu varēs virtuāli nobalsot.

Iepriekšējā balsošanā iedzīvotāji kā iespējamos Valsts prezidenta amata kandidātus minējuši sabiedrībā zināmus un ne tik zināmus cilvēkus, sportistus, žurnālistus un literātus. Ieteikts arī kāds vietējā autoservisa darbinieks, skolotāji un pašvaldību darbinieki.

Portāla “Manabalss.lv” vadītāja Madara Peipiņa stāstīja, ka projekta mērķis ir panākt, ka ikvienam Latvijas pilsonim ir iespēja atklāti paust atbalstu kādam no prezidenta amata kandidātiem. Projekts arī ir aicinājums Saeimas deputātiem par prezidenta caurskatāmu un saprotamu izvēli, ļaujot sabiedrībai iepazīties ar kandidātiem, diskutēt par tiem. “Šī nav iniciatīva par tautas vēlētu prezidentu, bet aicinājums šo procesu veidot caurspīdīgu, saprotamu un atklātu,” teica Peipiņa.

Balsojumā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 16 gadiem. Balsošana notiek, izmantojot internetbankas autorizācijas iespējas. Balsi būs iespējams mainīt, ja parādās kāds prātam tīkamāks kandidāts. Balsojums notiks līdz brīdim, kad tiks oficiāli izvirzīti prezidenta amata kandidāti. Pēc tam šīs balsis tiks nogādātas Saeimā. Otro reizi balsojuma rezultāts tiks nodots Saeimai Valsts prezidenta vēlēšanu dienā.

Nobalsot par savu kandidātu varat šeit.

Komentāri (71)

traductrice 20.04.2015. 12.50

Es par Levitu. Tur, kur šobrīd ir VVF, viņas devums ir daudz nozīmīgāks.

Šī iniciatīva ir “jauka mantiņa”, ar ko paspēlēties. Skatoties uz to, kas notiek Saeimā šobrīd, mani pārņem apmēram tikpat liela bezcerība, kāda bija pirms Rīkojuma nr.2. Pilnīga deja vu sajūta.

+16
-3
Atbildēt

3

    Normunds > traductrice 20.04.2015. 16.07

    Es tomēr ceru un ticu, ka parādīsies vēl kāds prezidenta amata cienīgs kandidāts. Nu nevar taču tā būt, ka mums ir tikai rāviņu līmeņa kandidāti!

    =============

    Dagmāra Beitnere.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 20.04.2015. 13.03

    Un vēl, ja neskaita Levitu, kas ir a priori “noraktais” kandidāts, mani tomēr izbrīna šā brīža kandidātu tops. Izbrīna ar to, ka nav “svaigu asiņu”, tātad cilvēki ir norādījuši puslīdz apmuļļātos vārdus, kas liecina, ka jo vairāk skandina vārdu, jo vairāk patīk kandidāts – šāda tendence ne par ko īpaši labu neliecina.

    Es tomēr ceru un ticu, ka parādīsies vēl kāds prezidenta amata cienīgs kandidāts. Nu nevar taču tā būt, ka mums ir tikai rāviņu līmeņa kandidāti!

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Ebenemezers-3 > traductrice 20.04.2015. 13.44

    piekriitu Juusu teiktajam , lembe atkal zirgaa , kaa pirms riikojuma

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

Vita 20.04.2015. 13.35

Nupat Krustpunktos dzirdēju, kā kāds kungs vaimanāja – beigas mums būs, ja Vīķe-Freibega nenāks pa prezidenti. Cilvēki mīļie – kas mēs par tautu un kas mums par valsti, ja starp mums ir tikai viens vienīgs cilvēks, kas var mūs var pārstāvēt! Ja ar mums ir tik traki – viena Vīķe-Freiberga tāpat nelīdzēs – no vienas sievas nāciju neuztaisīsi.

+11
-2
Atbildēt

10

    klusais > Vita 20.04.2015. 17.21

    zane – par Uldi Pīlenu domājams izsmeļoši varētu pastāstīt Artūrs no portāla, jo ja ko nejaucu, tad viņš avulaik ir strādājis ar viņu diezgan kopā …

    Es tik pieminēšu divas lietas :

    1. Pīlēns bija TP no pašiem pirmsākumiem un ieņēma augstus amatus, bet pameta partiju , kad juta , ka ūdens smeļas mutē ( 2008 gada decembrī )

    2. Pīlēna teksts DB par aiziešanu no TP : ” pēdējais piliens bijis Makroekonomikas stabilizācijas un izaugsmes plāns, kuru viņš atzinis par “pazemojošu nodokļu paketi”. Viņš uzsver, ka laikā, kad samazinās ekonomiskā aktivitāte vienīgais valdības spertais solis pretim uzņēmējiem nedrīkst būt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) samazināšana par 2%. Vēl vairā, krītot algām un pieaugot bezdarbam, nedrīkstot pacelt pievienotās vērtība nodokli, neapmierinātību laikrakstam paudis Pīlēns. ” Piebildīšu , ka 2011. gadā PVN tika vēl pacelts par 1 procentpunktu :)

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Normunds > Vita 20.04.2015. 16.14

    kāpēc – ne?… :)

    =====

    Tāpēc, ka no TP.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > Vita 20.04.2015. 17.48

    Andrej, Pīlēns kā Lipmana labā roka?! Ha, — drīzāk Lipmans laikus līmējās klāt Pīlēnam.

    ——————————–

    varbūt arī tā, tik sīki vairs neatceros, kurš no viņiem tolaik bija ietekmīgāks.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > Vita 20.04.2015. 13.49

    es gan nevaimanāju.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > Vita 20.04.2015. 15.02

    paldies zane. Beidzot mēs uzzinām kādu V kandidātu… šis varētu arī Lembja “zemniekiem” patikt…

    /////

    Pīlēns kādreiz bija Lipmana labā roka Latvijas apbūvēšanā ar hokeja hallēm. Gandrīz visus projektus (kuros, protams, nebija pārāk daudz LHF naudas, bet lielākoties valsts līdzekļi) saņēma tikai viņa kompānija. Klīda runas, ka visi, kas bija ap šiem projektiem, esot baigi uzvārījušies. Pietuvināts Šķēlem un Seskam.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Bet > Vita 20.04.2015. 14.15

    Jā, Vita, var piekrist! Starp citu, vai tad Latvijā nav neviena j’dzīga vīrieša, ka tikai sievietes valsts galvgalī: Mūrniece, Straujuma???? Kur tad vīrieši? Vai pārdevušies naudas velnam kā šķēle ar lembi, un šlesis un Goča utt

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > Vita 20.04.2015. 17.31

    Vita, VVF, īpaši šobrīd, noteikti neder — savas spilgti izteiktās iekšpolitiskās vājredzības dēļ: samaitāts valsts vaodas likums, Šlesers kā balta lapa utml., utt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    zanE > Vita 20.04.2015. 14.50

    …vīriešu neesot?… :))

    …ir!…Uldis Pīlēns…pragmatisks stratēģis…

    – “Cilvēks ar harizmu, izcilu intelektu, stratēģa talantu. Drakoniski prasīgs pret sevi, nepiekāpīgs pret tiem, kuru argumenti viņu nepārliecina – uzņēmēju Uldi Pīlēnu apbrīnojami līdzīgi raksturo gan paziņas, gan biznesa partneri un pat politiskie un ekonomiskie opozicionāri.

    Pēdējie pārmet viņam zināmu cinismu, ja jāupurē kāda intereses, viņaprāt, nozīmīgu mērķu vārdā. “Ulda Pīlēna viedoklis bieži ir izšķirošais kāda lēmuma pieņemšanā pašvaldībā, jo viņa spēja argumentēt liek ieklausīties arī opozīcijas deputātiem” /db.lv/

    …izglītots, nacionāli noskaņots, orientējas gan iekšpolitiskos, gan globālos procesos…

    …un….kāpēc – ne?… :)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > Vita 20.04.2015. 17.29

    Klusais, daļēji Tev taisnība, vien — nez, kādēļ?! — Tu noklusē, ko kopš Tevis minētajiem laikiem ir paveicis Pīlēns ar UPB un ko — TP bijušie relikti, no kuriem Pīlēns laikus distancējās. Pagaidām Tev sakrīt ar Rēderu, kurš 1:1 ļoti centās Pīlēnu ierunāt vienīgi atpakaļgaitā. :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > Vita 20.04.2015. 17.41

    Andrej, Pīlēns kā Lipmana labā roka?! Ha, — drīzāk Lipmans laikus līmējās klāt Pīlēnam.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

zanE. 20.04.2015. 18.53

…Optiskais Tēmekli…ļoti labu ideju izteici: – “Būtu veselīgi, ja katram no tagadējiem kandidātiem un arī Pīlēnam palūgtu uzrakstīt publiskojamu prezidentkandidāta programmu. Varētu salīdzināt, kam un kāds valstiskuma un attīstības redzējums.”

…kā aklajās vēlēšanās, ko iniciē portāls delfi.lv…programma un atbildes uz jautājumiem – bez uzvārdiem un vārdiem, lai vēlētājs vērtē….un tur to pārsteigumu bija bez gala…noderētu arī tagad – prezidenta kandidātiem…. :)

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu