Kremļa opozīcijas organizācijā veikta kratīšana • IR.lv

Kremļa opozīcijas organizācijā veikta kratīšana

27
Ramzans Kadirovs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Hodorkovskis: kratīšanas iemesls ir filmas uzņemšana par Kadirova vietu varas sistēmā

Kamēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien četras stundas tiešraidē atbildēja uz Krievijas iedzīvotāju jautājumiem, Kremļa opozīcijas organizācijā „Atvērtā Krievija” notika kratīšana. Tās iemeslu organizācijas dibinātājs Mihails Hodorkovskis nosauca sociālajos tīklos – „filmas uzņemšana par [Čečenijas vadītāja] Kadirova vietu pašreizējā varas sistēmā”.

Opozīcijas kustības pārstāvis Jegors Maksimovs apstiprinājis, ka kratīšanā „izņemti visi [filmas] uzņemšanas un montāžas datori”.

Kratīšanas laikā „Atvērtās Krievijas” birojā tika konfiscētas arī lapiņas  un transparenti opozīcijas mītiņam 19.aprīlī, kā arī materiāli, kas bija paredzēti filmai par Ramzanu Kadirovu. Kā vēsta internetvietne „khodorkovsky.ru”, „acumirklīga” ekspertīze noteikusi šajos materiālos „ekstrēmisma pazīmes”.

Kā norādīts opozīcijas internetvietnē, „brīdī, kad parādījās paziņojums par materiālu ekspertīzi, neviens no šiem materiāliem nebija izvests ārpus kustības biroja”.

„Atvērtā Krievija” paziņojusi, ka ar 19.aprīlī paredzēto mītiņu tai nav nekāda sakara, bet izmeklētāji organizācijas birojā esot atraduši arī neizmantotās lapiņas no Kremļa opozīcijas protesta akcijas „Pavasaris”, ko atcēla sakarā ar politiķa Borisa Ņemcova noslepkavošanu.

 

Komentāri (27)

Kurmītis 17.04.2015. 08.50

Aukstais karš uzņem apgriezienus.

Interesanta ir pro-amerikāniskā IR smieklīgā centība, meklējot un skaļi brēcot par visādām skabargām aiz kaimiņa žoga Krievijas acī, kamēr baļķi paši savējā tepat savā sētā neredz. Precīzāk – negrib redzēt. Lūk, skaists totalitārisma recidīvs tepat vakar Rīgas lidostā:

Ceturtdienas vakarā lidostā «Rīga» aizturēts viens no redzamākajiem Nepilsoņu kongresa aktīvistiem Einārs Graudiņš,

Graudiņš pēc atgriešanās no Erevānas ap plkst.20 aizturēts un veikta viņa bagāžas pārbaude, kuras laikā tika nofotografēti dokumenti un nokopēta informācija, kas bijusi datu nesējos.

Graudiņa pārbaude esot notikusi, neskatoties uz viņa «skaļo protestēšanu», turklāt aizturēšana notika pretrunā ar valstī spēkā esošajām likuma normām …

http://apollo.tvnet.lv/zinas/rigas-lidosta-aizturets-einars-graudins-apgalvo-gaponeko/688987

Kura nu gove māvuse būtu … : )))

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu