Uz LU rektora amatu pretendē profesori Juris Borzovs un Indriķis Muižnieks • IR.lv

Uz LU rektora amatu pretendē profesori Juris Borzovs un Indriķis Muižnieks

25
Juris Borzovs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Šodien noslēdzas oficiālā kandidātu pieteikšana LU rektora amatam 

Latvijas Universitātes (LU) rektora amatam paši pieteikušies vai izvirzīti divi kandidāti, liecina pagaidām neoficiāla informācija.

Kā vēsta telekanāla LNT raidījums “900 sekundes”, tā rīcībā ir neoficiāla, bet droša informācija, ka cīņā par LU rektora amatu piedalīsies profesors Juris Borzovs. Viņš dzimis 1950.gadā un kopš 2009.gada ieņem Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes dekāna amatu, raksta LETA.

Otrs kandidāts ir profesors Indriķis Muižnieks. Viņš dzimis 1953.gadā. Patlaban ir Latvijas Universitātes zinātņu prokrektors un Bioloģijas fakultātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas katedras vadītājs.

Oficiālā kandidātu pieteikšana LU rektora amatam noslēgsies piektdien plkst.12.

LU rektoru atklātā konkursā ievēl LU Satversmes sapulce uz četriem gadiem, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas, no profesoriem, kuri ievēlēti šajā amatā. Satversmes sapulcē ievēlēto rektoru apstiprina Ministru kabinets pēc augstskolas dibinātāja ierosinājuma.

Rektora amata pretendentus var izvirzīt LU fakultātes, LU institūti un LU aģentūras savās akadēmiskā personāla kopsapulcēs, Domes vai Zinātniskās padomes sēdēs, LU vēlētās institūcijas – Senāts vai Studentu padome, ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji, kuriem LU ir pamatievēlēšanas vieta, apliecinot izvirzīšanu ar saviem parakstiem. Tāpat izvirzīt sevi var arī pats pretendents, ja to rakstiski atbalsta ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji, kuriem LU ir pamatievēlēšanas vieta.

Pašreizējais rektors Mārcis Auziņš, kurš šajā amatā bijis divus termiņus pēc kārtas, šogad nevar pretendēt. Viņš izteicis gatavību kļūt par Valsts prezidenta kandidātu.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu