Kijevā nošauts Janukoviča partijas politiķis • IR.lv

Kijevā nošauts Janukoviča partijas politiķis

11
Bijušais Ukrainas deputāts Oļegs Kalašņikovs kopā ar Antimaidana dalībniekiem. Foto no UNIAN

Viņš ļoti daudz zināja par to, kas un kā finansēja Antimaidanu

Kijevā trešdien nošauts gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas bijušais parlamenta deputāts Oļegs Kalašņikovs, pavēstīja iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Politiķis nošauts pie savas mājas sliekšņa Kijevas Vinohradaras rajonā, ziņo LETA/Doždj.

Kijevas milicija ierosinājusi krimināllietu par tīšu slepkavību. Iemesli, kas ir saistīti ar Kalašņikova politisko darbību, darījumu interesēm, kredītiem un parādiem, kā arī personiskajām attiecībām, tiek uzskatīti par galvenajiem nozieguma motīviem.

Eiromaidana kustības laikā Kalašņikovs organizējis, finansējis un koordinējis tā dēvēto Antimaidanu Kijevas Marijas parkā, sacīja Geraščenko.

“Bez šaubām, viņš ļoti daudz zināja par to, kas un kā finansēja Antimaidanu, kas Janukovičam un viņa galmam izmaksāja vairākus miljonus grivnu dienā,” norādīja Geraščenko.

Bijušais Ukrainas parlamenta deputāts varēja šantažēt savus naudas devējus, draudot izstāstīt, kurš organizēja cīņu pret Maidanu pagājušajā gadā, „Facebook” raksta par Kalašņikova slepkavības iemesliem deputāts Borislavs Berjoza.

Viņš atsaucas uz Ukrainas spēka struktūru avotu informāciju, ziņo UNIAN.

„Informēti avoti Ukrainas specdienestos ziņo, ka nogalinātais Oļegs Kalašņikovs bijis gatavs sadarbībai ar kompetentajiem orgāniem, lai sniegtu liecības. Kāpēc? Tāpēc ka, palicis bez finansiāla atbalsta, sāka šantažēt savus bijušos „darba devējus” ar to, ka izstāstīs, kā viņš organizēja „tituškas”, kuri to visu finansēja un ar kuru līdzdalību tika organizēti visi procesi,” raksta Berjoza.

Mediji ziņo, ka sociālajos tīklos Kalašņikovam atklāts pat vesels albums ar fotogrāfijām, kurās viņš redzams kopā ar Antimaidana aktīvistiem.

Kalašņikovs arī sūdzējies, ka pēc 23.februāra sācis saņemt draudus. 

Komentāri (11)

not mii 16.04.2015. 09.19

laba loģika – krievi apšaus krievus, jo tie zin visu par krieviem.

+3
0
Atbildēt

2

    Andris Doveiks > not mii 16.04.2015. 15.35

    Loģiski. Katrs nošautais automātiski kļūst par FSB štata darbinieku. Domājams, ka turpmāk viņus atradīs ar darba apliecībām, personīgu kopbildi ar Putinu, nagradnoi nagan kabatā un atvērts izpletnis uz muguras.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > not mii 16.04.2015. 13.28

    Ir gan loģka, gan tradīcijas un milzīga pieredze izpildījumam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 16.04.2015. 13.27

Te nu reiz ir ko pārdomāt visiem Krievijas dienderiem, apmaksātiem sulaiņiem, bezmaksas trubadūriem un vienkārši gara radiniekiem.

Paradums atbrīvoties no līdzgaitniekiem, kas novirzījušies no pareizā kursa, palēkušies augstāk, kā pienākas, vai vienkārši kļuvuši nevajadzīgi, Krievijā ir izkopts kopš sendienām. Apmaksātajiem kalpiem izdzīvošanas izredzes pavisam mazas, jo katrs no tiem taču zina vismaz vienu pakāpi augstāko koordinatoru.

Atcerēsimies, kā beiguši šīs zemes gaitas visu pakāpju kreilīši, sākot no Saeimas deputāta Laicena, slavenajiem „Valmieras komjauniešiem” līdz pat Latgales plikadīdam, kurš pēc sīku tenku atstāstīšanas Krievijas pusē cerēja uz solītajām saulainām vecumdienām. Ja gribam augstāk – kas notika ar boļševikus apdziedājušo Džonu Rīdu, kad viņš vēstulē sirdspuķītei Amerikā pieminēja, ar ko nākas nodarboties.

Ja ar to mūsu Krievijas izpratējiem nepietiek, marš lasīt biedra Sudoplatova atmiņas.

+3
-1
Atbildēt

3

    J.Biotops > J.Biotops 16.04.2015. 14.02

    Laikam neskaidri izteicos, precizēju:

    Pirms kara Latvijā par politiskiem noziegumiem iesēdināja mazāk cilvēku, kā darbaļaužu tēvzemē Krievijā apšāva uz turieni no nīstās buržuāziskās Latvijas pārbēgušos sociķus, komunisma līdzjutējus, specdienestu savervētos un vienkārši laimes zemes meklētājus.

    Mūsdienu taisnīguma un progresa dienderiem ir daudz lielāks izredzes piedzīvot tādu pašu pateicību no Krievijas, nekā Latvijā tikt kaut nosacīti notiesātiem par pastrādātajiem varoņdarbiem.

    Ir ko padomāt, vismaz tiem, kam vēl nav par vēlu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 16.04.2015. 14.23

    Godīgi sakot īpaši neuztrauc dažādu pugo un vosu liktenis. Lai gan saukt viņus par latviešiem būtu diezgan pagrūti.

    Arī mēģināšu precizēt. Nedomāju, ka okupācijas un Vienotības TUA programmas realizācijas laikā Latvijā sabraukušie kolonistu pūļi mentāli kaut kā īpaši atšķiras no savas tēvzemes iemītnieku pamatmasas. Par laimi pagaidām viņiem ir izdevies tikt pie varas grožiem tikai Rīgā. Nedod dies, ja tas notiktu visā valstī.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 16.04.2015. 13.36

    Piekrītu, ka jebkāds atbalsts krievu pasaules pārstāvjiem (kolonistiem, okupantiem) Latvijā ir mūsu valsts nodevība. Nesen LTV Vienotības preža kandidāte S.Kalniete izteicās, ka vēlas Latvijā legalizēt krievu Ziemassvētkus un Lieldienas. Tas nebūšot nekas slikts…

    Krievu valoda valsts iestādēs jau sen neoficiāli pasludināta par otro valodu…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 16.04.2015. 11.53

tas, ka nošāva, ir slikti. Tīri pragmātiski, dzīva mēle vienmēr ir labāka par beigtu. Interesanti, vai šāva ar kalašnikovu?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu