"Nokia" vienojas par "Alcatel-Lucent" pārņemšanu • IR.lv

“Nokia” vienojas par “Alcatel-Lucent” pārņemšanu

30
"Nokia" logo. Foto: AFP/LETA

Jaunā uzņēmuma nosaukums būs “Nokia”, tas tiks bāzēts Somijā

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija “Nokia” panākusi vienošanos, lai iegādātos Francijas un ASV telekomunikāciju iekārtu ražošanas uzņēmumu “Alcatel-Lucent”, tādējādi radot pasaulē lielāko mobilo telefonu tīkla iekārtu piegādātāju, trešdien paziņoja abas kompānijas.

Darījuma summa veidos 15,6 miljardus eiro, vēsta LETA/AFP. Vienošanās paredz, ka “Nokia” saviem konkurentiem par vienu savu akciju sniegs 0,55 akcijas apvienotajā uzņēmumā.

Jaunā uzņēmuma nosaukums būs “Nokia”, tas tiks bāzēts Somijā un to pārvaldīs “Nokia” pašreizējā vadības komanda.

Jaunā grupa pēc restrukturizācijas īstenošanas cer līdz 2019.gada beigām panākt 900 miljonu eiro ietaupījumu bez nepieciešamības likvidēt papildu darba vietas, bet apvienošanās varētu ietaupīt vēl papildu 200 miljonus eiro finanšu izdevumos, norāda abi uzņēmumi.

“Alcatel-Lucent” vadītājs Mišels Sombs intervijā franču televīzijas kanālam “BFM Business” pavēstīja, ka jaunā grupa plāno Francijā par 25% palielināt izpētes un izstrādes aktivitātes, noalgojot papildu 500 pētniekus, tādējādi kopējo izpētes un izstrādes darbinieku skaitu valstī palielinot līdz 2500.

Tikmēr Francijas valdība otrdien pauda bažas par iespējamu darba vietu likvidēšanu valstī, ja tiks īstenota abu uzņēmumu apvienošanās.

Baumas par iespējamu darījumu starp “Nokia” un “Alcatel-Lucent” virmo jau kopš decembra, bet franču laikraksts “Les Echos” raksta, ka abu uzņēmumu vadītāji pārrunas veic kopš janvāra.

Šis darījums krietni palielinātu “Nokia” tirgus daļu un palīdzētu uzņēmumam nostiprināt tā mobilo infrastruktūru biznesu pret Zviedrijas konkurentu “Ericsson”.

“Nokia” pērn aprīlī pabeidza mobilo telefonu ražošanas struktūrvienības pārdošanu ASV informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumam “Microsoft”.

“Nokia” vairāk nekā desmit gadus bija pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs.

 

Komentāri (30)

Viesturs 15.04.2015. 12.04

Nokia vienojas vai Microsoft vienojas?

+1
-2
Atbildēt

2

    Austras koks > Viesturs 15.04.2015. 15.49

    Kāds vairs ar Microsoft sakars? Ar Microsoft Nokiai sadarbība ir beigusies, kopš telefonu biznesu šiem pārdeva. Nokiai pāris gadus saskaņā ar to līgumu uz pašu ražotajām mobilajām ierīcēm aizliegts lietot Nokia zīmolu.

    Šī Alcatel pārņemšana beigsies 2016. gada vidū. Kaut kad tad apmēram laikam beidzas arī tas minētais zīmola izmantošanas aizliegums. Un pēc pārņemšanas Nokia, visticamāk, atkal sāks ražot telefonus ar Nokia zīmolu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Viesturs > Viesturs 15.04.2015. 20.34

    Nopirka par to naudu, ko dabūju par mobilā telefonu biznesa pārdošanu Msf. Nokia zīmolu nākotnes telefoniem Msf var izmantot 10 gadus, līdz 2024.

    Mobilo telefonu bizness ir pārdots un tos vairs Nokia neražos, rakstā taču skaidri redzams ko Nokia atlikums domā darīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu