Berlīnes sarunas beidzas ar aicinājumu pārtraukt kaujas Austrumukrainā • IR.lv

Berlīnes sarunas beidzas ar aicinājumu pārtraukt kaujas Austrumukrainā

4
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers preses konferencē pēc sarunām. Foto: AFP/LETA

Šteinmeiers: dažbrīd sarunas kļuva ļoti saspringtas

Francijas, Vācijas, Krievijas un Ukrainas ārlietu ministri otrdien pēc četru stundu garām sarunām Berlīnē aicinājuši pārtraukt kaujas Austrumukrainā, stiprināt Eiropas Drošības un sadarbības padomes (EDSO) novērotāju misiju un turpināt smago ieroču atvilkšanu.

Ministru kopīgajā paziņojumā arī aicināts izveidot ilgi plānotās darba grupas, ietverot konfliktā iesaistītās puses un EDSO, lai noformulētu konkrētu politisku risinājumu, ziņo LETA.

Pirmdien pirms Berlīnē tikšanās Ukraina ziņoja par kauju saasināšanos pie Doņeckas lidostas un reģionā uz austrumiem no Mariupoles.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, kurš otrdienas rītā publiskoja ministru kopīgo paziņojumu, atzina, ka dažbrīd sarunas kļuvušas ļoti saspringtas. “Visi zina, ka mums vēl tāls ceļš priekšā,” norādīja Šteinmeiers.

Ministri Berlīnē apsprieda arī humānās palīdzības piegāžu līniju uzlabošanu konflikta zonā, gūstekņu apmaiņas atsākšanu un gatavošanos vietējām vēlēšanām, ko paredz Minskā parakstītās vienošanās.

Tikmēr Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkons paziņojis, ka sarunās vienošanās nav panākta, darbs jāturpina, vēsta “Ukrinform”.

Komentāri (4)

eltae 14.04.2015. 13.26

Suneļi (ES)rej, bet karavāna (Krievija) dodās uz Kijevu.

+3
0
Atbildēt

0

LoveLove 14.04.2015. 10.30

Aicinājumu izbeigt kaujas Austrumukrainā vajadzētu precizēt, norādot konkrēto adresātu, kas finansē, sagatavo un apbruņo teroristus. Turpretim Ukrainai ir leģitīmas tiesības un intereses aiztāvēt savu valsti atbilstoši situācijai.

+3
0
Atbildēt

0

otra puse 14.04.2015. 08.12

Agresorvalsts ārlietu ministrs aicina pārtraukt agresiju. Un Berlīne neprotestē.

Jo tai patiesībā ir dziļi vienalga, kas notiek Ukrainā. Ka tikai krievi pārāk netrakotu un varētu turpināt pa kluso ar viņiem bīdīt rebes.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu