Krimas komentāru dēļ Polijas rokmūzikas festivāls atceļ Bregoviča uzstāšanos • IR.lv

Krimas komentāru dēļ Polijas rokmūzikas festivāls atceļ Bregoviča uzstāšanos

26
Mūziķis Gorans Bregovičs pagājušajā gadā uzstājas desmitā "Summertime - aicina Inese Galante" festivāla koncertā Dzintaru koncertzālē. Foto: Ieva Čīka, LETA

Bregovičs slavējis Krieviju un aicinājis Rietumus “izārstēties no savas paranojas”

Reaģējot uz izteikumiem par Krimas aneksiju, Polijas rokmūzikas festivāls atcēlis slavenā Balkānu mūziķa Gorana Bregoviča uzstāšanos, ziņo LETA/AFP.

Ikgadējais rokmūzikas festivāls “Life Festival”, kas kopš 2010.gada notiek Osvencimā, “iestājas pret karu un visām agresijas formām, rasismu, antisemītismu un cilvēktiesību pārkāpumiem”, teikts festivāla mājaslapā.

Pasākuma organizatori nosodīja Sarejevā dzimušā Bregoviča izteikumus pēc 26.martā notikušā koncerta Krimas ostas pilsētā Sevastopolē.

Saskaņā ar mediju ziņoto, Bregovičs pēc koncerta slavējis Krieviju un aicinājis Rietumus “izārstēties no savas paranojas”.

“Life Festival” organizatori paziņoja, ka Bregoviča izteikumi ir pretrunā vērtībām, ko atbalsta festivāla dibinātāji, tādēļ nolemts atcelt viņa uzstāšanos jūnijā gaidāmajā pasākumā.

Bregovičs vislabāk zināms kā sava domubiedra un radošās darbības līdzgaitnieka Emira Kusturicas agrāko filmu mūzikas autors. Bregovičs sarakstījis mūziku tādām filmām kā “Arizona Dream”, “Time of the Gypsies”, “Underground” un citām kinolentēm.

Par Balkānu mūzikas popularizēšanu Francija martā Bregovičam pasniedza ordeni mākslā un literatūrā.

Savukārt Ukrainā Bregovičs sava atbalsta Krievijai dēļ nav gaidīts viesis.

Bregovičs regulāri viesojas ar koncertiem arī Latvijā. Pērnvasar viņš puedalījās “Summertime – aicina Inese Galante” festivāla koncertā Dzintaru koncertzālē.

 

Komentāri (26)

Austras koks 10.04.2015. 09.49

Bregovičs taču ir serbs. Vai kādam vēl ir ilūzijas par serbu un krievu atšķirībām?

Serbi Dienvidslāvijā bija un tās bijušajās sastāvdaļās joprojām ir tas pats, kas krievi bija PSRSā un tagad ir bijušajās PSRS sastāvdaļās – imperiālisti, kolonisti un varmākas.

+18
-1
Atbildēt

3

    v_rostins > Austras koks 10.04.2015. 13.40

    Austras koks

    Savas atšķirības tomēr ir un būtiskākā, ka serbi atšķirībā no krieviem, kuri tikai ar īsiem pārtraukumiem no 1861. – 1917. un `1991. – 1993. gadiem vienmēr ir bijuši vergi, pēc tam, kad Osmaņu impērija izvandīja pederastu un vergturu perēkli, Bizantiju, tika brīvlaisti. Arī pēc WWI un praktiski līdz Miloševičs neuzjundīja serbu zemākos, zvēriskākos instinktus, serbi dzīvoja brīvi un varēja kontaktēties ar civilizētām tautām.

    Domāju, ka pēc tam kad būtu nokauti visi serbu popi un agresīvākie šovinisti, kopā ap 10%, pēc visu Bizantijas atribūtu un simbolu likvidēšanas, serbi varētu iekļauties kopējā Eiropas tautu saimē.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    agrunte > Austras koks 10.04.2015. 11.07

    Jā, bet tas nebūs mūžīgi. Jaunātne orientējas uz Eiropu un pat aizstāj kirilicu ar latīnu alfabetu. Pēc vienas-otras paaudzes serbi būs normāla Eiropas tauta.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Austras koks 10.04.2015. 11.53

    Nez vai, tāpat taču daudzi domāja par krieviem…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Optiskais Tēmeklis 10.04.2015. 08.59

Cerams, ka uz Latvijas koncertskatuvēm šo slāvu šovinisma plakātu vairs neaicinās mebiens, arī/pat Inese Galante.

+12
0
Atbildēt

2

    v_rostins > Optiskais Tēmeklis 10.04.2015. 12.46

    agrunte

    Ukraiņi ir nevis “lielāki”slāvi, atšķirībā no mongoļu un turku taisītiem krieviem, bet slāvi, krievu un serbu lielākie ienaidnieki.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    agrunte > Optiskais Tēmeklis 10.04.2015. 10.59

    Kāds te sakars ar slāviem. Ukraiņi ir daudz lielāki slāvi, nekā krievi. Ja viņš būtu slāvu šovinists, viņš būtu ukraiņu pusē.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

Viedoklis_lv 10.04.2015. 10.53

Smieklīga ir putinu troļļu melu līnija par rusofobisko Baltiju tai laikā kad krievu uzņēmēji, intelektuāļi, žurnālisti no Krievijas bēg uz Baltiju.

:)

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu