Ušakovs Minskā vienojas par abu valstu galvaspilsētu sadarbību • IR.lv

Ušakovs Minskā vienojas par abu valstu galvaspilsētu sadarbību

35
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Baltkrievijā Latvija kā tūrisma galamērķis tiks reklamēta arī turpmāk

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) darba vizītes laikā Minskā parakstījis vienošanos par abu pilsētu sadarbību vairākās jomās, vēsta LETA.

Vizītes laikā Ušakovs tikās ar Minskas pilsētas izpildkomitejas priekšsēdētāju Andreju Šorecu un parakstīja abu galvaspilsētu sadarbības programmu 2015.-2017.gadam. Programma paredz Rīgas un Minskas sadarbību uzņēmējdarbības veicināšanas un tūrisma attīstīšanas jomā, kā arī dalīšanos pieredzē komunālās saimniecības, vides un pieminekļu aizsardzības, sociālās politikas un veselības aizsardzības jautājumos.

Kopā ar mēru un Rīgas pašvaldības pārstāvjiem Baltkrievijas galvaspilsētu apmeklē arī plaša uzņēmēju grupa, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas pašvaldības delegācija trešdien piedalījās arī starptautiskās tūrisma izstādes “Atpūta 2015” atklāšanā. Tās ievadā Ušakovs atgādināja, ka laika posmā starp 2012. un 2014.gadu Baltkrievijas tūristu skaits Latvijā palielinājās divas reizes, tādēļ Latvija kā tūrisma galamērķis tiks reklamēta arī turpmāk.

Mērs arī atklāja Latvijas-Baltkrievijas biznesa forumu, kā arī apmeklēja Minskas Tehnoloģisko parku.

Rīgas un Minskas sadarbību nosaka 1999.gada 29.martā noslēgtā vienošanās starp Rīgas domi un Minskas pilsētas izpildkomiteju. Sadarbības virzieni ir tranzīta plūsmu un tūrisma attīstības, vides aizsardzības un kultūras joma.

Lai stiprinātu abu pilsētu saites un aktivizētu sadarbību, 2014.gada oktobrī Rīgā notika Minskas dienas, kurās bija gan kultūras notikumi, gan sporta pasākumi, gan amatpersonu tikšanās un biznesa forums.

 

Komentāri (35)

Valdis Eiserts 08.04.2015. 20.57

Ar bungām bruņoti Rīgas satiksmes darbinieki varētu būt milzu morāls atbalsts “piefrontes” zemei Baltkrievijai.

+1
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 08.04.2015. 19.57

izpidkomiteja atrodas partijas pakļautiibaa , kura partija Baltkrievijaa ir pie varas?

+1
0
Atbildēt

0

locus 08.04.2015. 16.07

Ok. Pagaidām Baltkrievijā visi procenti Batjkam, tagad Ušakovs savu 20% sistēmu ieviesīs. :) “Nevienam es Rīgas nedošu… “

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu