Krievijas tiesa pagarina nolaupītā Igaunijas policista apcietinājumu • IR.lv

Krievijas tiesa pagarina nolaupītā Igaunijas policista apcietinājumu

31
Igaunijas Drošības policijas (KaPo) darbinieks Estons Kohvers aizturēšanas brīdī. Foto no Igaunijas medijiem

Igaunijas valdība padarīja stingrāku krimināllikumu, paredzot par Igaunijas robežas ļaunprātīgu pāriešanu no gada līdz pieciem ilgu cietumsodu

Maskavas Lefortovas rajona tiesa ceturtdien nolēmusi pagarināt spiegošanā apsūdzētā Igaunijas Drošības policijas (KaPo) darbinieka Estona Kohvera apcietinājumu līdz 5.jūnijam, vēsta “Postimees Online”.

Tiesa jau pagājušā gada 29.decembrī pagarināja Kohvera apcietinājuma termiņu līdz 5.aprīlim, ziņo LETA. Izmeklētāji 27.martā paziņoja, ka viņa lieta tiks nosūtīta uz Pleskavu un tās izskatīšana tiks turpināta tur.

Igaunijas konsuls turpina regulāri sazināties un tikties ar Kohveru. Atbildīgās Igaunijas varasiestādes dara visu iespējamo, lai Kohvers, kurš Krievijā tiek turēts nelegāli, varētu atgriezties mājās.

Krievijas drošības dienesti pērnā gada 5.septembrī nolaupīja Kohveru Luhamā, Igaunijas dienvidaustrumos pie Igaunijas un Krievijas robežas, un ar varu aizveda uz Krieviju. Ja Krievijas tiesa atzīs viņu par vainīgu spiegošanā, viņam draud desmit līdz 20 gadi cietumā.

Tikmēr Igaunijas valdība ceturtdien atbalstīja papildinājumus krimināllikumā, kas nosaka, ka Igaunijas robežas pāriešanu ļaunprātīgos nolūkos var sodīt ar gada līdz piecu gadu cietumsodu. Vainu pastiprinošos apstākļos – ja kāds pārgājis robežu ar ieroci vai apdraudējis kāda dzīvību – sods var sasniegt trīs līdz desmit gadus cietumā.

 

Komentāri (31)

sirtaki 02.04.2015. 17.29

Kas liedz Igaunjas drošības dienestam aizturēt un iebāzt ķurķī pusduci Čečenijas valsts vasaļa-krievijas spiegus?

0
0
Atbildēt

1

    canoss > sirtaki 04.04.2015. 22.23

    Bailes pārkāpt cilvēktiesības. Bet vairāk jau baidās no atbildības.

    Protams kad sen bija jāveic līdzīga akcija, nekainīgi ieiet KF teritorijā un ar varu paņemt dažus austas amatpersonas viņu dienestu vietā. Un pirms tam parūpējoties lai tas nav iedekometēts video kamerās.

    Jo KF jau nav pirmā reize cilvēku laupīšanā. Grinpisa kuģi kas atradās neitrālos ūdeņos ar militāru spēku aizvilka uz KF un liekas vēl tagad nav atdevuši, bet par cilvēkiem prasīja izpirkumu. Ukrainas lidotāju, kuru notrieca pildot dienesta misiju Ukrainas teritorijā. Un tagad šis Igaunijas darbinieks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu