Metropolīts Aleksandrs aicina Bērziņu atkārtoti kandidēt Valsts prezidenta amatam • IR.lv

Metropolīts Aleksandrs aicina Bērziņu atkārtoti kandidēt Valsts prezidenta amatam

13
Valsts prezidents Andris Bērziņš (no labās) un Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs tikšanās laikā Melngalvju namā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pareizticīgo baznīcas galva apstiprināja līdzdalību nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā

Latvijas Pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu izteica aicinājumu prezidentam Lieldienu laikā apmeklēt Pareizticīgo baznīcu, kā arī apliecināja viņa vadītās baznīcas cieņu Bērziņa līdzšinējam veikumam, aicinot atkārtoti kandidēt valsts vadītāja amatā.

Prezidents pateicās par augsto vērtējumu, apliecinot savu cieņu metropolīta Aleksandra veiktajam kristiešu un arī sabiedrības saliedēšanas darbā, un aicināja 8.maijā – nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā – piedalīties ekumēniskā aizlūgumā un būt klāt piemiņas koncertā, kas notiks Rīgas Sv.Jāņa baznīcā, ziņo LETA.

Tāpat prezidents uzsvēra, ka šāds aicinājums tiek izteikts visiem, kam dārga kritušo piemiņa, neatkarīgi no tā, kurā frontes pusē karavīri ir cīnījušies un krituši. Metropolīts Aleksandrs pateicās par uzaicinājumu un apstiprināja Pareizticīgo baznīcas dalību aizlūgumā.

Otrā pasaules kara 70.gadskārtas piemiņai Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Ārlietu ministriju organizē Otrā pasaules kara upuriem veltītu ekumēnisku aizlūgumu 8.maijā plkst.14 Rīgas Sv.Jāņa baznīcā, kam sekos Karla Dženkinsa mesa “The Armed Man: A Mass For Peace” pūtēju orķestra “Rīga” un Valsts akadēmiskā kora “Latvija” izpildījumā, informēja prezidenta Preses dienestā.

Pirms aizlūguma Sv.Jāņa baznīcā, 8.maijā plkst.11 Rīgas Brāļu kapos pie mūžīgās uguns ar klusuma brīdi tiks pieminēti karā kritušie.

Pēc prezidenta iniciatīvas tradicionālajā klusuma brīdī ik gadu piedalās arī kara veterānu organizācijas, kuras pārstāv dažādās frontes pusēs karojušos.

 

Komentāri (13)

vilburs 24.03.2015. 16.29

Šī kandidatūra ir pa prātam ne tikai metropolītam Aleksandram, bet arī ZZS, Lembim, NSL Sudrabai un ,protams, galvenajam neformālās koalīcijas spēlētājam SC.

Kā Šķēle teiktu, vajag izvēlēties lielāko kretīnu, lojālu saviem izvirzītājiem.

Nedrīkst Latvijā ievēlēt prezidentu ar kuru latvieši varētu lepoties.Viņiem vēl radīsies lepnums par savu valsti, patriotisms. Vajag tādu, lai latvieši beidzot paši noticētu Kremļa propogandai par neizdevušos valsti un Tēvzemes aizsardzības vietā izvēlētos labāk emigrēt. Jau šis prezidents ir SC un ZZS ievēlēts, tā kā taciņa ir iestaigāta.Varu tikai pabrīnīties par ZZS elektorātu. Vai tiešām jau esam tiktāl pārkrievoti un izmisuši, ka balsojam par populistiem no ZZS un SC.

+29
0
Atbildēt

2

    Ebenemezers-3 > vilburs 25.03.2015. 04.48

    naizmirsti ka zzs ir pilniigi komunistu varaa , taatad kreisais , kopaa ar kremļa sateliitpartiju , bet sudrabas zubstraats , naakošajaas veeleešanaas buus spiests ievaakties šajaa komunistu pereeklii , kaa jau tas ar tb noticis , lai paliktu kautkur jaapiesmeereejas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dullaisdauka > vilburs 25.03.2015. 09.48

    …un Vešņakovam (Putleram)!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 24.03.2015. 16.02

Metropolīts laikam ir piemirsis, ka Latvijā baznīca ir atdalīta no valsts un šādi vēstījumi ir uzskatāmi par baznīcas iejaukšanos valsts politiskajos procesos.

No otras puses, berjozkinam pēdējā laikā ir tik maz nācies dzirdēt uzmundrinošus vārdus par savu “nākotni”… nu vismaz pravoslavnijs metropoļits viņu ir novērtējis. vismaz kaut kas…

+22
0
Atbildēt

1

    MZGD > traductrice 24.03.2015. 19.25

    … vai arii mertopoliits atceras, ka Latvijaa ir vaarda briiviivba.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

J.Biotops 24.03.2015. 17.21

Vai tik mūsus metropolīts nav tas pats, kurš Latvijas ortodoksu nevēlēšanos atteikties no krievu pravoslāvu kalendāra pamato ar to, ka „blagodatnij ogoņ” Jeruzalemē iedegas tieši krievu Lieldienās? (Tas pats uguns, ko izķeksē no lampiņas, kas noslēpta nišā aiz svēt(!)bildes un ko jau 19.gadsimtā viens godīgāks pravoslāvu metropolīts apzīmēja „splošnoje naduvāķeļstvo”, bet viņa Maskavas kolēģi vēlējuši turēt muti, jo uguns nolaišanās pa taisno no debesīm rādot, ka pats Dievs dzīvo pēc krievu kalendāra un naduvāķeļstvo stiprina pareizo ticību?)

Tad gan Kājbērziņam varens atbalsts, gluži kā „splošnoje naduvāķeļstvo”. (Par Dieva atbalstu tik drošu ziņu nav)

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu